Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Епа, каде да ја купам книгата на Толева?

Еве ти pdf, за да не ја купуваш https://inslav.ru/sites/default/files/editions/2019_toleva.pdf ѓ
Процени сам што вели околу македонското прашање.

Не постојат автохтони народи, најмалку пак да зимаме за извор Германски и Австриски лингисти од 19век.

Прегледај го приврзокот 224298

Ova kniga od Elena Kocaqi e protiv odgovor na 'knigata na udba' imaa tolku jaki dokazi sto ako ste korektni ke priznate deka teodora toleva pisala samo gluposti i nisto povekje... :)

Еве ти pdf, за да не ја купуваш https://inslav.ru/sites/default/files/editions/2019_toleva.pdf ѓ
Процени сам што вели околу македонското прашање.
Тешко е на руски ама ќе се снајдам. А, што вели за македонското прашање?

Прегледај го приврзокот 224298

Ova kniga od Elena Kocaqi e protiv odgovor na 'knigata na udba' imaa tolku jaki dokazi sto ako ste korektni ke priznate deka teodora toleva pisala samo gluposti i nisto povekje... :)

И двете пишат глупости.
Автоматски споено мислење:

Тешко е на руски ама ќе се снајдам. А, што вели за македонското прашање?
Не е толку тежок за разбирање плус имаш Google транслејт, за македонското прашање види си сам.

И двете пишат глупости.
Автоматски споено мислење:

Не е толку тежок за разбирање плус имаш Google транслејт, за македонското прашање види си сам.
Нема потреба, знам што се случува на дипломатско поле а знам и што се случувало во историјата. Ме интересира да дознаам за албанската нација, историја итн.
На пример, прво прашање ми е, зошто зборовите "илири-албанци-шќиптари" се различни, од каде потекнуваат зборовите, што означуваат итн.

720a823dee7cf01e6c09b474c655b7bf.jpg

Јасно и посликовито здравје и еве денешниот век се покажа дека албанците се топовско месо и алатка на американците што е докажано во 2001 год. Значи не постои како автохтон народ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Во склоп на темава само ќе додадам дека на училиште коа бев детиште и имавме предмет историја, учителката ни спомна дека Римјаните ги викале Албанци, или луѓе што живеат во/на планина. Сега не знам колку е ова точно и дали Римјаните мислеле на Македонци што живееле во планина? Нека ме исправи некој ако знае подобро. :)
Можеби од тука е и зборот Албанци, Албанија... само ете што уствари се албанци денес? (покажано/докажано претходно) :)

Во склоп на темава само ќе додадам дека на училиште коа бев детиште и имавме предмет историја, учителката ни спомна дека Римјаните ги викале Албанци, или луѓе што живеат во/на планина. Сега не знам колку е ова точно и дали Римјаните мислеле на Македонци што живееле во планина? Нека ме исправи некој ако знае подобро. :)
Можеби од тука е и зборот Албанци, Албанија... само ете што уствари се албанци денес(покажано/докажано претходно)? :)
За Власите да не зборела?
Повеќе веројатност има за нив него за Албанците.

Можеби од тука е и зборот Албанци, Албанија... само ете што уствари се албанци денес? (покажано/докажано претходно) :)

Тоа е само МИСЛЕЊЕ - без реална подлога во артефакти и записи. Затоа што алпи се височини. Или затоа што алба е бело...
Нечие мислење се претвора преку системов за мелење на мозоци во образованието во аксиома, во закон, во “вистина“.

Погорните примери немаат допирна точка со Албанија.

Немаат со Албанија во близина на Рим се, ама можеби од значењето на латинскиот термин Алба иди името на Албанија и на античкото племе Албани.

Немаат со Албанија во близина на Рим се, ама можеби од значењето на латинскиот термин Алба иди името на Албанија и на античкото племе Албани.
Античко племе Албани?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom