R
Rigel Kent
Гостин
Чекам Кариес да објасни , а зошто ме повика мене ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кариес да објасни???Чекам Кариес да објасни , а зошто ме повика мене ?
Кариес да објасни???
Па ти се сложуваш со него.
Па си му ставил лајк ебате....Од каде знаеш дека се сложувам ?![]()
Па поддржувам дека Скипетарите и Арбанасите се различни во својата генеза , Арбанасите се многу поблиски до Власите отколку Скипетарите и во јазична и во генетска смисла. А Кариес претпоставувам ќе тврди дека Арбанасите се Словени , а тоа не го поддржувам .Па си му ставил лајк ебате....
Нема никаква основа да се поделат арбанасите со денешните албанци, камоли јазична, а генетска уште помалку, тие мали мешања со други народи се вообичаени кај сите.Па поддржувам дека Скипетарите и Арбанасите се различни во својата генеза , Арбанасите се многу поблиски до Власите отколку Скипетарите и во јазична и во генетска смисла. А Кариес претпоставувам ќе тврди дека Арбанасите се Словени , а тоа не го поддржувам .
Ti golem ekspert si bil za makedonska istorija.....Pa toa tvoe slozuvanje treba da se potvrdi so fakti zatoa sto ne zboruvame tuka za politicki stvavovi tuku za toa sto istorijata potvrduva! I jas podrzuvam Makedonska drzava no ne podrzuvam anticki Makedonski narod zatoa sto ne posoti!
Ова ти е аргументот?puno - Покажи некој натпис од Душаново време кој е на АРБАНАСКИ јазик.[DOUBLEPOST=1393841942][/DOUBLEPOST]Албанци постојат од пред 100 години.
Кои се ШОПКИТЕ во Западна Македонија, дали се Албанско племе?
Ова ти е аргументот?
Нема. Но тоа не значи дека не постоеле пред првиот текст напишан на албански.Јас чекам аргумент од тебе. Запис во кој се тврди дека е на арбанашки јазик напишан - ама од Душаново време.
Pokazi natpis (prvo) na srpski od Dusanovo vreme , ako veke bil "Srbin " ?[DOUBLEPOST=1393896048][/DOUBLEPOST]Albanskiot jazik e priroden jazik i nema pozajmuvanja od staro grckiot ili latinskiot jazik tuku e obratno .puno - Покажи некој натпис од Душаново време кој е на АРБАНАСКИ јазик.[DOUBLEPOST=1393841942][/DOUBLEPOST]Албанци постојат од пред 100 години.