Постои ли душа?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
душата не е ништ повеќе туку енергијата што човекот ја поседува, ова има многу за разглабање...е мајка ми да се разбираше од форуми ке ви направеше цел реферат :)

No prasanjeto e zosto veruvas deka ima dusha? I sto e toa "dusha"? Argumentiraj da vidis kade kje te odnese. ;-)

Душа, тоа е делот на Силата во нас. Нема потреба да објаснувам понатаму. Сите знаете дека е тоа вистина и факт.

Душата постои дефинитивно!
Сите сумњи ми згаснаа кога една вечер полузаспан замалце ќе отпатував(онака астрално).
Чувствував како се подигам од телото. Ама одма се успаничив и одеднаш ккао некои ланци да ме повлекоа назад. И тоа силно! Целото тело ми трнеше едно 5 минути, посебно таму кај што ги чувствував „ланците”. Објаснете ми го тоа!
п.с.
Дани, не верувај им на стари евреи кои нешто пишувале пред 4000 години. И животните имаат душа. Можеби и растенијата. Некој вид ма душа.

Megju nas ima dobri i losi,osetlivi i neosetlivi,grubi,nezni....
A ovie vrlini i poroci ne se proizvod na mozocnite aktivnosti tuku osobini na dusata.
Dusata,bi rekol psihicka sostojba na coekot.

Наташа напиша:
Браво тоа е и мојот одговор,но како што прочитав сите велат дека постои душа а во друга тема никој не верува во Бога:raz: хм...

Душа, верување во Бога и слични религиозни глупости се само апстракни објаснувања на непознатото. За душата не може да се рече дека е нешто материјално што одлетува по смртта и слични глупости. Душа е всушност човековата перцепција за нематеријалните апстракни појави како шо се емоциите, енергијата која не одржува во живот, свеста и сл. Значи душата не е нешто шо треба да очекуваме да постои.

Па на крај краева и најдобрите психолози, научници, теоретичари да ги ангажираме нема да објаснат дали постои душа и што би претставувала кога би постоела.

Неможе све со теорија да се објасни друже. Ни во физиката, а камоли метафизиката. Затоа е експериментот. Е ја експериментално си имам докажано дека постои душа. И толку за мене. Други не убедувам.

Душа?Хмм...Јас сум Едно и како таков и ќе исчезнам..Сигурен сум само во смртта,сето останато е променливо..

Наташа напиша:
Браво тоа е и мојот одговор,но како што прочитав сите велат дека постои душа а во друга тема никој не верува во Бога:raz: хм...

Убаво кажано

Душата е нешто најсвето што е дарено од Бога на секое живо суштество.

Ako dusha e ona so go dvizi coekot ili sl. togas postoi ama jas si ja vikam energija :)

Garfield напиша:
Душа, тоа е делот на Силата во нас. Нема потреба да објаснувам понатаму. Сите знаете дека е тоа вистина и факт.

Да не го имаш гледано Star Wars случајно ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom