Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Sustinata na Pravoslavnoto Hristijansko postene ne e samo vozdrzuvanje od hrana tuku i od sekoja losa pomisloa vozdrzanie od sekoj napad na demonot. Postot e vistinskoto oruzje so koe covekot se bori, za vreme na postitet ne e problem tolku hranata kolku losite pomisli i dela.Postot pretstavuva nacin na ziveene, zivot vo Hrista.
бате ти добар си во ова, да не си поп:smir:?
така е потполно те подржувам,џабе постиш ако пцујеш,озборуваш и незнам други ствари.

дали постиме ако само јадењето го земеме во обзир ,не за правилно да постиш треба да се откажеш од многу работи како прво е сексот второ алкохолот како трето треба да имаш духовен пост т.е да не мислиш лоши работи нетрба ни да опцуеш за да може госпд да ти ги опрости сите гревови .А ако не можеш сето тоа да го напрвиш џабе ти е прчесна кога ја зимаш неа правиш поголем грев па затоа не се обидувам воопшто да постам

Sepak kakov i da e post e. potrebno e samo da se vizdrzuvame od se. a Vo vrska sto se pricestuvame se znai ili za spasenije ili za osuda. Ako postojano se vadime deka ne sme dostojni da se pricestime ve pasuvam site a koga ke se udostoite.

леле колку ми е криво, се омрсив вчера вечерта со сладолед, не ми ни текна....еее....сега пак од ново ќе фатам ритам, глупо се осеќам

Norm no e da cuvstvuvas nemir no koga ke razberis deka za toa nem da bides kazneta togas se ke bide vo prava forma.

Дали постите за Велигденските празници

Бидејќи од мал постам за Велигден и Божиќ (барем последните 3-4 дена) ме интересира дали и вие постите, и какво мислење имате за тоа.

ne postam a mislam deka nema da se desi toa u pobliska idnina ........
pretpocitam dusevno procistuvanje a ova e samo moda.............

Ne postam, ne sum postel nikad verojatrno nikad i nema da postam.

Денес планирав прв пат еден ден да испостам али онаа мајка ми ми купила бурек сабајле заборавив што сум рекол се нафукав ко коњ и пред малце ми текна......

епа дедо боже здраве ти како викаш сталноsd

pa, da, postam za Veligden i toa celi posti, ne poradi drugo toa e dobra pricina za procistuvanje na organizmot od razni neorganski materii koj gi ima vo hranata.Probajte i ke vidite kolku podobro ke se custvuvate

Постам обично првата и последната недела од постите . останато ми е како традиција секој Велигден да постам барем неколку дена . и после повесело го очекувам празникот .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom