Portal

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
570
Без размислување, ова е/ќе биде една од најоригиналните игри некогаш направени. Го користи Source engine-от на Valve (HL2, anyone?). Тешко, а и глупо е да се објаснува каква е играта, мора да се види. Па, бујрум:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=8teWjdeJmBY[/media]
[media]http://youtube.com/watch?v=MzQHPy80LyQ[/media]

Играва е ѕверска! Конечно некоја игра за чие играње ќе биде потребна навистина голема мозочна активност и креативност. Од самово гледање на видео клиповиве почна да ми се врти... Осеќам дека многу луѓе ќе забегаат по неа, ќе има многу непроспиени ноќи и многу главоболки.

Искрено, колку и да е интересна, страв ми е да ја играм. :)

Acid напиша:
Играва е ѕверска! Конечно некоја игра за чие играње ќе биде потребна навистина голема мозочна активност и креативност. Од самово гледање на видео клиповиве почна да ми се врти... Осеќам дека многу луѓе ќе забегаат по неа, ќе има многу непроспиени ноќи и многу главоболки.

Искрено, колку и да е интересна, страв ми е да ја играм. :)

Јас па мислам дека нема да биде нешто многу популарна.. да, супер е, и е една од најдобрите игри некогаш направени.. ама оди објасни им го тоа на припадниците на CS генерацијата. Иди кажи им дека нема да има пукање во FPS игра, па кога ќе те погледнат онака бледо.. :)

Прво коа го видов тоа човечето у собата, си помислив дека е некоја праисториска верзија на The Sims, дека нешо се заебаваш!:pos2: :pos2: Играва е потоп,размислување и нервози ќе има многу! оваа е нешо maze-style треба загатки да решаваш цело време? тешко дека ќе пројде поред гореспоменатата генерација на оФер!

Овер остај ги гејмерите во МКД ти,играва е тоБ само за да биде популарна ке треба јака рекламација а чим има ХЛ2 енџин одма ке се крева прашина околу играта...
коа го прочитав напишаното на Ацид реков дека пак некоја хорор игра и чекав нешто да излезе ама ме изненади играта ...
има нешто вистинска акција (килинг енд стаф) или само со решавање загатки е???

Одлично изгледа играта:)

Многу ме потсеќа на филмот Cube, добро би било да се погледне :)

cubeposterpg9.jpg

cube02ds9.jpg

А спомна дека е бесплатен мод за HL-2? :)
Сеа јес да нас не ни вреди бидејќи и така и така ќе треба да ја купиме на цд,ама браво за дечките за оригиналнава и бесплатна игра

kako sto rece humanoid potsekja na filomot CUBE a moze i od nego e napravena ama toa nema vrska igrata vredi da se proba izgleda dosta primamlivo:zlo:

Кој ќе чека уште неколку месеци.. ми се играат и оваа и Episode 2 (заедно одат) :)

znaci ce ima kinenje zivci so ovaa igra... Nekako mnogu slozena izlgeda od trailerot sto go gledav... Koj znae kolku opcii ima za pravenje portal na dzidovite...

прво мислев дека е за некои телетабиси :D

Еве дојде и тој ден..
Ептен интересна игра, ептен смешни коментари.. заглавив на 14ти test chamber, веќе 40тина минути се врткам на мал простор. Добар начин за тепање време додека се симнува Episode Two :)

Еве дојде и тој ден..
Ептен интересна игра, ептен смешни коментари.. заглавив на 14ти test chamber, веќе 40тина минути се врткам на мал простор. Добар начин за тепање време додека се симнува Episode Two :)
А од кај ја имаш играта? Јас најдов torrent од Orange Box, ама без Crack и има 1 Seeder, а над 100 Leech-ери.

Ја има по торенти верзијата спакувана од Unleashed.. и Episode Two, и Portal како посебни игри.

Инаку, главниот лик е жена, и е заморче на Aperture Science :)
Има 19 test chambers со загатки (повеќето лесни, некои бараат малку мислење и знаење од физика), после кои доаѓа интересниот дел од играта.. се дознава дел од вистината позади експериментот, изворот на гласот што го следи играчот на секое ниво (GLaDOS), поврзаноста и ривалството помеѓу Aperture Science (каде што се одвива Portal) и Black Mesa (организацијата каде што работеше Gordon Freeman од Half-Life)..

Се` на се`, преинтересна игра. Колку кратко и да трае, може да се игра пак, и пак, и пак..

Последното ниво:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=XqpfhrlDJR0[/media]Крајната песна (закон :)):
[media]http://www.youtube.com/watch?v=RthZgszykLs[/media]

А да, Portal е поврзана со Half-Life (преку Episode Two), што значи докторкава ќе ја гледаме најверојатно во наредната епизода :)

Ја симнав и ја инсталирав, ама кога пробувам да ја стартувам ми вика:
MountAppFilesystem()failed:

Имаш идеја што е проблемот?

Edit:
Проблемот се средува на следниов начин.
- Треба да се отвори SteamEmu.ini
- Најдете го делот "MountCacheManual = 428" - и сменете ја бројката 428 во 405.

Edit 2:
Неверојатно многу ми сецка... Ништо од играње :(
1.8GHz processor, 1GB ram, Geforce 6100 (256MB ram)... Изгледа тиња конфигурација имам. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom