порше 911 allways the same

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Секогаш кога ке се спомне името на порше на сите не асоцира само еден модел.Моделот 911.Представен пред 40 и повеке години 911 стана синоним на спортски автомобил дали по облик или машина не е битно.Единствен автомобил кој и по 40 години еволуција 70% од својот облик го има задржано и сеуште плени со воздишки кога ке помине покрај вас.Па постирајте за него нешто и еве неколку слики како изгледал моделот пред 40 години и сега.позз

Па и не е баш ист... Да речеме дека ова можеш да го речеш за моделите од почетокот до 1995 година.
1989_porsche_911_964_Carrera_2_02_m.jpg

До тогаш и го носеа 3.6 литарскиот воздушно ладен 6 цилиндричен бокс мотор.

Во 1996 го исфрлија моделот GT2 кој имаше водено ладење на моторот и поголем редизајн.

0609_x+2008_porsche_911_gt2+side.jpg

Секогаш кога ке се спомне името на порше на сите не асоцира само еден модел.Моделот 911.Представен пред 40 и повеке години 911 стана синоним на спортски автомобил дали по облик или машина не е битно.Единствен автомобил кој и по 40 години еволуција 70% од својот облик го има задржано и сеуште плени со воздишки кога ке помине покрај вас.Па постирајте за него нешто и еве неколку слики како изгледал моделот пред 40 години и сега.позз

Не е единствен :) , и последниот Вранглер не се разликува многу од првиот Вилис МБ... Легенда си е легенда :helou:

ne znam so da kazam osven deka im se voshituvam na dizajnerite...eden od moite omileni avtomobili

911 Targa.

porsche-911-997-targa-4-4s.jpg

Секогаш сум ги обожавал Порше, ама кога ја видов Таргава...неопислива е, затоа и слика ставив :)

Бтв, кај мене пред зграда "налетав" на ова.

1113_porsche_gt2_inline2.jpg

Не знам кој го паркирал таму, ама му благодарам од срце ^-^

Ok a dali ima nekoj od vas vozeno Porsche.................:pos2::pos2::pos2:...

Јас барем немам возено, но знам една изрека која оди отприлика вака
Slow in, fast out! (за кривина) :) Ова се однесува на првата 911ка, но верувам важи и до денес. :)

Момци, па мене баш ми се допаѓа тоа што не го менуваат дизајнот, само го прилагодуваат на новото време. Традиција и легенда.

Колку што знам ти имаш многу машини поминато,
можеби и Поршето си го поминал:toe:
ne, nemam a i ne sum imal ali imam vozeno povekepati Porsche.........
i razlicni modeli Boxster S, Cayman,Carrera 911 turbo i Cayenne turbo.....:toe::toe:

Имам поминато околу 300 км со 944 2.5Л.
И фантомот шеташе со 911 :)
А обликот, е само варијација на тема на првото 911 и тоа многу ми се допаѓа.
Читав некогаш дека 911 требало да се вика 901, ама Пежо се заканиле со тужба бидејќи комбинациите на бројки со 0 (нула) во средината им биле заштитени, па така дошло до 911.
за да не стане забуна, Застава 101 под тоа име е продавана само во Југославија.
Надвор е 1100.

Имам поминато околу 300 км со 944 2.5Л.
И фантомот шеташе со 911 :)
А обликот, е само варијација на тема на првото 911 и тоа многу ми се допаѓа.
Читав некогаш дека 911 требало да се вика 901, ама Пежо се заканиле со тужба бидејќи комбинациите на бројки со 0 (нула) во средината им биле заштитени, па така дошло до 911.
за да не стане забуна, Застава 101 под тоа име е продавана само во Југославија.
Надвор е 1100.
Strumiks vaka ti mn. dobro go poznavas autombilizamot..ali sea ke mi kazes iskreno dali Porsche 944 2,5L so 163hp (dokolku naj mokniot model e 2,5L turbo 250hp)mozes da go stavis u klasata na ostanatite Porsche Carrera 911,997.Targa,GT2 i GT3.i T.N....
Eve specialno za tebe i Porsche 944 S.W.
134c1.jpg

12fa1.jpg

13981p.jpg

" za mene e previse smesen "

Пепе, овој караванот ми е некако глуп, ама...тоа е :)
Него...го имам возено оној слабиот 944, 160 кс, и ако не се лажам, мислам дека механиката е од Ауди...(не сум сигурен 100%), не го гледав тогаш под хауба.
Од Порше друго немам возено, а 944 имал репутација на „Порше за сиромашни“, нешто како влез во светот на Порше...
Субјективно, филингот на 944 е многу поразличен од се она друго што сум го возел, се чувствува спортска кола...баш онака ниска, школка седишта, како седење на патот филинг...
Сигурно, 944 е неспоредиво со другите, посебно 911. Од она што го гледам...
Кога ќе возам такво нешто, ќе кажам...здравје!

Пепе, овој караванот ми е некако глуп, ама...тоа е :)
Него...го имам возено оној слабиот 944, 160 кс, и ако не се лажам, мислам дека механиката е од Ауди...(не сум сигурен 100%), не го гледав тогаш под хауба.
Од Порше друго немам возено, а 944 имал репутација на „Порше за сиромашни“, нешто како влез во светот на Порше...
Субјективно, филингот на 944 е многу поразличен од се она друго што сум го возел, се чувствува спортска кола...баш онака ниска, школка седишта, како седење на патот филинг...
Сигурно, 944 е неспоредиво со другите, посебно 911. Од она што го гледам...
Кога ќе возам такво нешто, ќе кажам...здравје!
ok ti pozeluvam so pobrgu da probas pa i da si kupis,
a neznam tocno i kako ima 944 veza so Audi...
a inaku 944 ima mn. golem br. na primeroci prodadeni mada tocno reputiran model za siromasni.....
i dr eve ti i Porsche 904 za toj muabetot za Peugeot.....

http://it.wikipedia.org/wiki/Porsche_904

ok ti pozeluvam so pobrgu da probas pa i da si kupis,
a neznam tocno i kako ima 944 veza so Audi...
a inaku 944 ima mn. golem br. na primeroci prodadeni mada tocno reputiran model za siromasni.....
i dr eve ti i Porsche 904 za toj muabetot za Peugeot.....

http://it.wikipedia.org/wiki/Porsche_904

904 не е сериски, станува збор за сериски возила за на пазар, сфаќаш?
944 со Ауди има врска, бидејќи бил проект спреман да излезе под брендот Ауди, ама отишло кај Порше (нели, иста фирма, Волксваген), па останал и моторот од Ауди.
Иматели на 944 велат дека многу делови пасувале:toe:
Сепак, не го тврдам тоа со сигурност.
едит:
http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_904
за 904
901 т.е. 911
http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_901

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom