Поради кој изведувач/група, го слушате тој тип музика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Za site tie grupi so gi slusam ne sum se opredelil poradi nekoj od grupata tuku po kvalitetot muzikata.A se sto slusam denes prvo pocnav so G'n'R,a posle fativ od se pa bluzot i se po red.

Заради System Of A Down почнав да слушам Rock и Metal.

па може да се каже дека почнав да слушам рок и метал заради Ville Valo од H.I.M(тие ми беа првата група што ја слушнав) .......па потоа открив и многу други групи... и така :toe:

Поради Тома Здравковиќ почнав да слушам Турбо Фолк :tapp:

Поради Еминем почнав да слушам рап. Прва песна што ја слушнав е Mockingbird и многу ме погоди.. потоа ја слушнав Just lose it и до ден денес ја обожавам песната .. и потоа почнав да барам повеќе негови песни и со секоја следна песна која ја слушав се повеќе го почитував и ја обожавав неговата музика. И еве, сеуште ми е омилен изведувач :)
Потоа почнав многу да слушам мк рап. Па сега помалку, повеќе странски..
И со годините пронајдов многу одлични рапери , прекрасни песни .. и така:helou:

Led Zeppelin беа пресвртницата во мојот живот поврзан со музиката. Тие ме внесоа во рокот. По нив дојдоа многу групи кои за мене се омилени но сепак Цепелин е ТОА.

Јас со Secret Garden почнав да слушам New Age музика. По нив почнаа да се редат Enya, Era и други изведувачи и изведувачки групи од овој правец меѓу моите фаворити.

Potehnicki stvari ko progressive pocnav da slusam koa gi "zaponav" Dream Theater eden drugar mi gi preporaca inace i pred toa slusav metal ama ne bas tolku tehnicki razvieni grupi

Poradi Eminem pocnav rap,pa go otkriv undergroundot i oldschool !!!
Zaradi Linkin Park pocnav rock , pa pominav i na nu metal,heavy,groove,death itn itn:smir:

poradi pink tv go otkriv turbofolkot , pa otkriv deka tie lugje nemaat idnina :pos2:

Све поради Jonathan Davis, човеков е ѕвер еј, кога одите во KoRn лом прават. Башка тој им го направи името (korn). Прекрасни лирики во секој случај и добар вокал. Од таму почнав да слушам ну-метал и ми остави голем впечаток, и ке продолжам да слушам. Едно време се загубија но еве ги пак работата на своето 9то ЦД.

Све поради Jonathan Davis, човеков е ѕвер еј, кога одите во KoRn лом прават. Башка тој им го направи името (korn). Прекрасни лирики во секој случај и добар вокал. Од таму почнав да слушам ну-метал и ми остави голем впечаток, и ке продолжам да слушам. Едно време се загубија но еве ги пак работата на своето 9то ЦД.

John e zakon ! nu metal ne slusam vekje kojznae kolku oti bendovite preminaa na drugi stilovi no sepak si se potsekjam na vremeto kako beshe :vozbud:

поради курт кобејн се зафатив со гранџот...

Главен виновник што почнав да слушам рап беше ЕМИНЕМ !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom