Попусти само за на излог

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Прво ако има ваква тема или не е во ред нешто со темава во канта. :гомце:

Инаку ја започнувам темава поради тоа што сум изнервиран поради некои работи вчера бев да купувам патики кои пред 2 месеци истите беа 2.900 денари. Истите патики ги рекламираа на излог со попуст 40 % и на други производи влегов внатре си викам еј супер намаление и кога ја видов цената на истите патики кои пред 2 месеци беа 2.900 сега беа иста цена значи не промената а на излегот убаво стои -40 % за истите патики и за некои други производи.

Незнам но во повеќе случаеви попустите кои сум ги видел на излог не се реални со цените внатре.

Што мислите дали и на вас ви се има случено некои валво работи со попустите низ продавнициве?

Инаку ја започнувам темава поради тоа што сум изнервиран поради некои работи вчера бев да купувам патики кои пред 2 месеци истите беа 2.900 денари. Истите патики ги рекламираа на излог со попуст 40 % и на други производи влегов внатре си викам еј супер намаление и кога ја видов цената на истите патики кои пред 2 месеци беа 2.900 сега беа иста цена значи не промената а на излегот убаво стои -40 % за истите патики и за некои други производи.

Незнам но во повеќе случаеви попустите кои сум ги видел на излог не се реални со цените внатре.

Што мислите дали и на вас ви се има случено некои валво работи со попустите низ продавнициве?

И мене ми се има случено во повеќе наврати да ги фатам како лажираат попусти. Затоа преферирам кога имам можност да купувам во странство, таму попуст и распродажба се навистина тоа.

Затоа пријави и нека дојде инспекција, па нека си тераат они таа работа.. Во понормална држава може и оштета да извадиш, ама тоа е тоа..

Комплет тренерки чинат 6000 денари, после 1 недела гледам попуст од 20-40%, ја прашувам госпоЖата продавачка - ‘‘Колку чинат тренеркиве со попустот?‘‘ А таа ‘‘ 6800 денари‘‘ - Јас со фаца :confused: ‘‘ Е па пред 1 недела без попуст чинеа 6000, а 1 недела подоцна со попуст чинат 6800, благодарам, пријатно‘‘.

‘‘Намалување, попуст ‘‘ - според македонскиот речник означува прво зголемување на цените за толку проценти колку што ќе биде попустот :свиркам:

Како инаку ќе влезеш во продавницата затоа и се „попустите“ за да привлечат потенцијални муштерии само..

Патики што се 3000 денари ќе ги накачат на 6000 па после ќе ти дадат 50% попуст :D

Па ако пишува -40% поуст не значи дека на се живо треба да има попуст

Па ако пишува -40% поуст не значи дека на се живо треба да има попуст
Тоа беше на истите патики кои седеа на излогот и на нив имаше закачено и ЈАСНО пишуваше -40 %
--- надополнето: 24 септември 2012 во 23:04 ---
Комплет тренерки чинат 6000 денари, после 1 недела гледам попуст од 20-40%, ја прашувам госпоЖата продавачка - ‘‘Колку чинат тренеркиве со попустот?‘‘ А таа ‘‘ 6800 денари‘‘ - Јас со фаца :confused: ‘‘ Е па пред 1 недела без попуст чинеа 6000, а 1 недела подоцна со попуст чинат 6800, благодарам, пријатно‘‘.

‘‘Намалување, попуст ‘‘ - според македонскиот речник означува прво зголемување на цените за толку проценти колку што ќе биде попустот :свиркам:
Истото и мене ми се има случено во повеќето продавници го лажираат попустот :confused:

Тоа беше на истите патики кои седеа на излогот и на нив имаше закачено и ЈАСНО пишуваше -40 %
--- надополнето: 24 септември 2012 во 23:04 ---

Истото и мене ми се има случено во повеќето продавници го лажираат попустот :confused:
Привлекуваат муштерии,а кога некој веќе влегол не мора да значи ама ќе купи нешто

Не постојат некои закони за потрошувачи, ова-она? Ова на секој му се има случено, а газдите се прават наудрени. :cautious:

Има разлика од попуст од 40%, и попуст до 40%. Во овој вториот најчесто спаѓа попуст од еден или два, максимум три посто.

Не постојат некои закони за потрошувачи, ова-она? Ова на секој му се има случено, а газдите се прават наудрени. :cautious:

Закони постојат,прашање е дали инспекција постои.

Прво што би требало да се запрашате зошто некој би дал попуст?
Или имале пренабиени цени и невредат,па послем некое време ќе се вразуми продавачот па ќе се симне од облаци...или робата е толку демоде што приметуваш дека на сликите од младоста на татко ти се носеле истите работи :):):)
Но ние така ни е слатко...само да е на попуст

Шопинг само во странство!
Пример овде кај што сум, за секоја прилика, празник има попуст, и тоа не обичен, туку попустишче од 50 па се до 70%! па овде за 100 евра, ќе купиш за 2 години работи, а кај нас една мајца 900 денари, а истата од лани, непродаена......:tapp:
Никогаш повеќе нема да купам нешто од Македонија! :mad::mad::mad: Кај нас само бош роба, турска и кинеска, и се чудиш зошто ти се одлепиле кондурите или ти се излижале панталоните! И ајде не е тоа тоа муабетот! Кај нас ставаат попусти 5%, 10% абе еб*** луѓе, прототилок невиден, лопови, лопови, лопови,лопови,лопови!

Попустите се маркетиншки трикови. Еднаш одамна сум работел во тој сектор и знам како функционира. Опнуваш реклами НААААААА олкави 50% ПОПУСТ, ама само на 3-4 работи. Муштериите кои знаат како функционира овој маркетинг, културно знаат да прашаат: „Извинете, на што има попуст“? И ти ќе им кажеш „На оние маичките и овие патики“. Другото со цена 300% поголема од набавната :pos:

Попустите се маркетиншки трикови. Еднаш одамна сум работел во тој сектор и знам како функционира. Опнуваш реклами НААААААА олкави 50% ПОПУСТ, ама само на 3-4 работи. Муштериите кои знаат како функционира овој маркетинг, културно знаат да прашаат: „Извинете, на што има попуст“? И ти ќе им кажеш „На оние маичките и овие патики“. Другото со цена 300% поголема од набавната :pos:
Затоа набрзо ке отидат (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom