Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Внимавајте, ако се пишете атеисти , отидовте јабана. Ние муслиманите ќе испаднеме најбројни во Македонија.:tv::tv::tv:

Слободата е на доста високо ниво последниве години... да не се премислат доста муслимани... :)

Внимавајте, ако се пишете атеисти , отидовте јабана. Ние муслиманите ќе испаднеме најбројни во Македонија.:tv::tv::tv:

Омер, и ти си атеист, само што јас не верувам во еден Бог повеќе од тебе.

Кога ти ќе ми кажеш зошто не веруваш во другите 20 илјади богови, тогаш ќе видиш зошто јас не верувам во твојот.
Така да, слободно пиши се атеист, нема никого да излажеш.

Нема потреба од празно лупетање робе на шејтанот, тоа е вистината. И фала Богу дека ќе се тешам робе на шејтанот. Фала Богу.
Штом признаваш дека е вистина, пиши се на пописот дека си кокошка....тие се најбројни како што установивме!

без размислување ќе се изјаснам тоа што сум по вероисповест и националност. Нема срамење од своето потекло и определба.

Е па кажи си, не се срами...:)
И како се определи за својата определба, верско-национална? Меѓу што се определи т.е. меѓу што избра?

Он топик...план Б... Националност Мумија, вероисповест...Часна сестра (од вистинската црква на племенитиот и преподобен Св.Болдрик)...план А, бојкот како и обично...:)

Се ближи пописот 2011. Дали ќе ја искажете вашата верска припадност. Посебно се однесува на Атеисти, агностици, сатанисти.....
Дали ќе се изјасните како такви во графата за вероисповед?

Јас Да, не можам да бидам друго од тоа што сум.

Ме интересира ваше мислење

Do I smell Fear?

Јас би се изјаснил како христијанин, чисто од почит кон фамилијата, традицијата и од патриотска гледна точка (барем тоа малку што остана во мене од патриотизмот). Тоа што сум атеист не ми спречува да бидам било што друго (мислам на религии), така да сеедно ми е :)

Исклучиво како атеист ако ја има таа можност, инаку незнам што има врска патриотизмот со фактот дали си христијанин или не :raz::raz:

И што толку битно кој како ќе се изјасни? Не ве тераат со пушка, пишете се што сакате, доколку сте државјани на земјава и доколку сте живи :)

sorry still here сеуште не сум цркнала

... што да се каже немам зборови .... само вие продолжете така и од 80 % православна земја ќе бидеме 50 % и еве ти ги вехабиите тука .... одма ќе речат они македонија дека е исламска земја и еве ти нова војна само продолжете вие ненормални едни ќе ја затапите државава уште толку ...:toe:

Нека цркнат тие што не си ја сакаат православната христијанска вера !
Браво Браво. Согласно твојата религија нели?

--- надополнето ---

... што да се каже немам зборови .... само вие продолжете така и од 80 % православна земја ќе бидеме 50 % и еве ти ги вехабиите тука .... одма ќе речат они македонија дека е исламска земја и еве ти нова војна само продолжете вие ненормални едни ќе ја затапите државава уште толку ...:toe:

И после некој ќе каже верата не била штетна и не предизвикувала војни. Еве пример

--- надополнето ---

Кој и од кого фиар? Некој очигледно да, колку гледам двајца не би се изјасниле...

--- надополнето ---

Јас би се изјаснил како христијанин, чисто од почит кон фамилијата, традицијата и од патриотска гледна точка (барем тоа малку што остана во мене од патриотизмот). Тоа што сум атеист не ми спречува да бидам било што друго (мислам на религии), така да сеедно ми е :)

Не гледам зошто македонец по дифолт мора да е православен, или пак во име на традиција или поради фамилијата

Е смотано детуле. Памет нема да ти дојде. Јас и тие како мене ги негираат сите религии вклучително и твојата. А дека ваквите како тебе се иницијатори на кавги и поделби е повеќе од јасно. Кога ќе ги снема религиите, тогаш светот ќе биде подобро место за живеење.

Епа тогаш напрајте си атеистичка земја на другиот крај на светот и заедно со Албанците и турците живејте си таму !

Ako site od ovie sto navedoa deka kje se pisat deka ne se hristijani go storat toa, togas jas gol kje setam na plostad.

p.s do site tie na rabota popolnuvate li takvi podatoci?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom