- Член од
- 1 декември 2011
- Мислења
- 2.680
- Поени од реакции
- 3.053
Lele sea te citam pak i ne mozam da si poveruvam deka posle tolku objasnuvanje od Deejay ti pak ne razbiras <3РИЛИ? За тоа баш се фати? Може да ти го преведам во твој стил?
Луѓе излезени од мозоците!! lol
Е сеа да се повторувам, зашто некој не сака да разбере очигледно, стварно немам намера.
Ајт, стварно нема исход “дебатава“ ако така може да се нарече...
Се откажувам но...I'l leave you with this thought. (Превод само за Елеонор, ќе ве оставам со мислава)
Квалитет не може да се субјективизира.
Srce toa, ne ti pobarav da mi prevedes, ti pobarav da mi objasnis sto mislis pod frazata i od koi aspekti ti ja ocenuvas edna pesna dali e kvalitetna ili ne.
Kvalitet na izveduvac ne e kriterium po koj se ocenuva dali edna kompozicija e kvalitetna, od pricina sto moze da ja izveduva bilo koj, a ne samo onoj koj dal pari za da ja izveduva.
Isto, avtenticnost, znaes li ti kolku klasicni kompozitori zemale eden motiv (najmal del od kompozicija) i na toj motiv rabotele, pa site dobile prekrasni dela, koi se smetaat za kvalitet! Od eden ist motiv. Kje bese avtenticno, ako motivot si go smislil samiot kompozitor, ama bidejki toj motiv go smislil nekoj drug kompozitor, dali toa ja pravi kompozicijata "nekvalitetna"? -.-
Abe ajde.Точно, тоа и го кажав, правила во хармонија на музика, мелодии итн. се објективни критериуми за да се каже дали една песна е квалитетна или не, без разлика на вкусот.
http://www.youtube.com/watch?v=OjR4QYsa9nE
Dokazi mi deka ne e kvalitetno delovo!
Den denesen se komponira vo atonalnost, toa znaci nema harmonija! Postojat samo eden sirok spektar na naredeni noti za koi moze da se rece deka se eden akord, a tonovite koi ne pripagjaat na toj akord da se rece deka ne se sovpagjaat vo harmonijata na kompozicijata.
A akordot mozes i sam da si go smislis!
Ne me zezajte, ne se prajte so sila muzicki kriticari, koga ne postoi takvo nesto kako (ne)kvalitetna muzika.
)