Помош за поврзување на звучник

• Креатор на темата Креатор на темата papasie
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јули 2009
Мислења
35
Поени од реакции
0
zdravo decki mi treba mala pomos sakam da povrzam kompjuter so golem zvucnik znaci imam dolg kabel toj e vklucen vo zvucnikot koj se naoga okolu 3-4 metra od kompjuterot no neznam kako da gi povrzam zickite so dzekceto i da go vklucam vo kompjuterot.
dzekot ne e so izolacija kade treba zickite da gi zalemam na koj del od dzekot

Најди кабел со џекче што ке пасува во звучната ( кај што ти влегуваат компјутерските звучници)
CC399-25_LR.jpg
Вакво. Пресечи го на половина од кабелот, и двете жици од звучникот, поврзи ги со двете жици од каблето со џекчето.:toe:

Џабе ќе го поврзуваш директно кога компјутерот нема толкава снага...

Ти треба појачало. Ке го приклучиш звучникот во појачалото, па со кабелот како тој погоре во компјутерот.

Нека проба бе... види вака... кога ќе ги избланкираш жиците треба правилно ако е еден звучник да имаш 2 жици( ако се два може да се 2 жици и плус обвивка од околу исто од жица значи то ти е маса... или може жица во жица па да ти е масата во малите жички од околу) е сега види то види ги жиците би требало да се 2 е сега ако ти имаш џек значи врзи ја едната жица на масата и другата на едната од двете помали жици... (гуглав малку ама не глеам таква слика со жици кај шо е ... ако не пиши на профил ќе ти објаснам) и иначе колку вати ти е звучникот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom