Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Sto e ova Invader na C:\windows\system32\amwvo.exe
I Kaspesky mi se blokira? prv pad dosega?
Kazete?

dali nekoj mozi da mi kazi so ova? otkako skenirav so kaspersky mi izleze vo detected nesto so pisva vulnerability i posle nego ima adresa www.viruslist.com i nataka mi kazva vo koj folder e toa i na kraj pisva very dangerous?:toe:

dali nekoj mozi da mi kazi so ova? otkako skenirav so kaspersky mi izleze vo detected nesto so pisva vulnerability i posle nego ima adresa www.viruslist.com i nataka mi kazva vo koj folder e toa i na kraj pisva very dangerous?:toe:

А уште еден пост да напишеше не ке беше лошо

vulnerability
Tоа го крши индетитетот на Oперативниот систем... ајде нема од што да се плашиш ти го ставил во карантин kaspersky или па избриши го рачно

Црв :S

Здраво..
Имам проблем со еден црв не можам никако да го избришам, откако го скенирав ком го пронајде и не се бриши (со касперски 2009 интернет секјурити регистриран ми е апдејтиран) еве слика:

Исто така ко ке појдам во c:\windows\system32\yfqilw.dll да го најдам фајлот е направен Hidden а ко ќе појдам во Tools> Folder Options > View > Show Hidden Files and Folders.. и тоа ко ќе го штиклирам не може да се видат пак фајловите :(:(

o03pz8.jpg

Или да го сменам антивирусот, да не е и до тоа ??

Здраво..
Имам проблем со еден црв не можам никако да го избришам, откако го скенирав ком го пронајде и не се бриши (со касперски 2009 интернет секјурити регистриран ми е апдејтиран) еве слика:

Исто така ко ке појдам во c:\windows\system32\yfqilw.dll да го најдам фајлот е направен Hidden а ко ќе појдам во Tools> Folder Options > View > Show Hidden Files and Folders.. и тоа ко ќе го штиклирам не може да се видат пак фајловите :(:(

o03pz8.jpg

Или да го сменам антивирусот, да не е и до тоа ??

И да го смениш антивирусот, пак ќе имаш проблеми. Еве зошто
Тебе ти се заразени системските фајлови, е сега ако успееш евентуално со некој антивирус да ги избришеш односно испратиш во карантин, пак ништо не си направил дека при следното подигање на виндоусот, нешто нема да работи како што треба. Пробај со trojan hunter и spyware terminator евентуално ако нешто ти завршат работа. Исто пробај со unlocker доколку го најдеш фајлот, рачно да го избришеш дека и со самиот касперски е исклучена опцијата за disinfect или delete :toe:

И да го смениш антивирусот, пак ќе имаш проблеми. Еве зошто
Тебе ти се заразени системските фајлови, е сега ако успееш евентуално со некој антивирус да ги избришеш односно испратиш во карантин, пак ништо не си направил дека при следното подигање на виндоусот, нешто нема да работи како што треба. Пробај со trojan hunter и spyware terminator евентуално ако нешто ти завршат работа. Исто пробај со unlocker доколку го најдеш фајлот, рачно да го избришеш дека и со самиот касперски е исклучена опцијата за disinfect или delete :toe:

Неможам да го избришам рачно бидејќи кога ке појдам Tools\Folder Options\View\ и ко ке го штиклирам Show hiden folders and files после одам apply i ok и пак си се преправа во обратно од Show Hidden folders and files..но ке пробам со тие програми што ми ги постира.. фала !

Здраво !

Имам проблем со NOD32 Smart Security, незнам да го конфигурирам фо фајервалот и ми прави проблеми еве сега влагам на форумов едвај да влезам многу го успорува интернетов.. пред тоа имав касперски исто и тој има фаервал и не го успоруваше интернетов... па ако е до конфигурирањето кажете, а ако не е до тоа унинстал :(

imam problem so nekoj virus koj nemozam nikako da mu napravam delete.

file name;C;/Documente and Settings/Start?My Documentes/VCD/NFSUG2_D
Malware name; Win32;TROJAN-gen{OTHER}
MAlware type;Virus/worm

kazete so da napravam. poshto nemam poim. nekolku pati go brisham no ne se brishe.
fala odnapred

luge pomagajte kako da go izbrisam virusov
File:
c:\Dokuments and Settings\Miroslav\Local Settings\Temporary Internet Fi...\winamp[1].exe
Threat:
Win 32\Dialer.NGB Trojan
comment:
Event occurred on a new file created by the application: C:\WINDOWS\Explorer.EXE. The file was moved to quarantine. You may close this window.

ova ne moze da se izbrisi i ne mozam da gi najdam tie folderi i koga ke sakam da go isklucam antivirusot se pojavuva ova

File:
c:\Docume~1\Miroslav\locals~1\Temp\463.exe

Threat:
Win 32\Dialere.NGB Trojan
comment:Event occurred on a new file created by the application: C:\WINDOWS\Explorer.EXE. The file was moved to quarantine. You may close this window.

ako znae nekoj neka pomaga inaku imam NOD32 anti virus

Па стај kaspersky па види дали ке го избрише иначе можеш и рачно да го избришеш исклуч го од таск рестарт подкрени го преку sefe mode и избриши го

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom