Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ko ke sakam da otvoram C ili D mi izlegvit to i moram so desen klik da otvaram! A nesto imat nekoj dr nacin da go sredam to osven da pram so NOD? pozz

Пиши на Google вака C:\resycled\boot.com и ќе ти отвори повеќе опции, разгледај ги... па види што и како... :toe:

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    49,9 KB · Прегледи: 15
A prijatele ova cudovo kako se koristi? go zedov ama ne mi ojt nekako. A inaku vcera go skenirav so Malwarebytes' Anti-Malware i mi go izbrisa valda ama sega ko ke stenam na C mi izlegvit ova

Оваа порака кај мене ја даваше и после форматирањето на C. Друже, симни си го нод 32 и среди си го проблемот

Оваа порака кај мене ја даваше и после форматирањето на C. Друже, симни си го нод 32 и среди си го проблемот
aj sega ke probam pa zdravje ak ne format i cao! fala vi mn na site ke vi kazam so se desli :)

Искенирај со Аd Aware, сигурно влегол некој malware.

Во случајов на Инспекторат се работи за вирус

resycled/boot.com
resycled/boot.com is a worm that propagates on local fixed and removable USB drives. Resycled/boot.com may infect drives via autorun.inf file it created that runs a command each time the drive is accessed. Malicious files will be copied to a drives attached on infected computer.
Aliases:
Trojan Horse SHeur.CODS
Risk Level: Low
File Size: Varies
Affected System: Windows
Symptoms:
1. Appears a message “resycled/boot.com is not a valid Win32 application
2. Presence of autorun.inf files on root of drive

Така да програми од типот на AdAware не верувам дека ќе му помогнат

Во случајов на Инспекторат се работи за вирус

resycled/boot.com
resycled/boot.com is a worm that propagates on local fixed and removable USB drives. Resycled/boot.com may infect drives via autorun.inf file it created that runs a command each time the drive is accessed. Malicious files will be copied to a drives attached on infected computer.
Aliases:
Trojan Horse SHeur.CODS
Risk Level: Low
File Size: Varies
Affected System: Windows
Symptoms:
1. Appears a message “resycled/boot.com is not a valid Win32 application
2. Presence of autorun.inf files on root of drive

Така да програми од типот на AdAware не верувам дека ќе му помогнат

Терба да помогне, Аd Aware. Мене многу проблеми ми решаваше овој програм. Пример, кога давав рефреш на десктоп, рефрешот остануваше. Скенирав со програмот и ми најде malware и се реши проблемот.
За секој случај, нека искенира, па ако не бива со ова, нека даде еден формат.
По форматирање, би му препорачал да инсталира Avast, по што многу е добар. Го имам јас веќе неколку месеци и со него се е Ок. А пак со нодот, секоја година му давав формат на ПЦ, а со аваст веќе 2 години не сум му дал формат.

F1 (Heeeeeeeeeelp)

Od vreme na vreme na mi izleguva ova porace i uzasno me nervira:
dali ima nekoe care za istoto?
dali e trojanec ili ness dr.???

Attachments

• eror.JPG
    eror.JPG
    14,1 KB · Прегледи: 4
updatenf.dll e ova govno go imam i neznam kako da go izbrisam!
znae li nekoj da mi kaze?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom