Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Курот покажува, читај линкот што ти го дадов.CCleaner go koristam dolgo vreme ,no ova me iznenadi,poka\uva deka PC -to e polno so greski i virusi.
како што верноста е измама во твојот потпис, така и овој програм што си го симнал е измамаCCleaner go koristam dolgo vreme ,no ova me iznenadi,poka\uva deka PC -to e polno so greski i virusi.
zdravo na site. ako moze pomos imam problem so desnoto kopce od mausot ( kade sto se opciite ) znaci koga klikam na desnoto kopce od mausot mnogu mislam preterano bavno se otvaraat opciite. ne se mnogu odnosno malku opcii se vnatre neznam dali e do nekoj defect od isceznat mozebi dll file ili pak mozno da e od virus. zast jas imam virus koj sto ne mozam da go izbrisam zosto izgleda e zakacen na bios-ot vi blagodaram mnogu
Ова csrss.exe вирус ли е? Ми се појавува кога го вклучувам компјутерот и ме прашува дали да му дозволам да влезе во процес.
--- надополнето: 4 март 2013 во 19:36 ---
Client/Server Runtime Subsystem процес кој го користи оперативниот систем. А за вируси провери си со антивирус и скенирај за малициозни програми
Не покажува ништо антивирусот(Eset Nod32 Antivirus 6). Не ми се појавуваше тоа, но пред некој ден се лажев по Јутјуб и симнував божем некој фејсбук хакови(ниеден не работеше) и изгледа како некој вирус да имаше и почна ова да ми се појавува. Како се исклучува?
најверојатно е некој фејк фајл што те лаже. Оригиналот се наоѓа во C:\Windows\System32\
Како најлесна опција пробај со System restore во safe mode
Или пробај вака:
Кога ќе се појави csrss.exe остави го и гледај да немаш вклучено други програми!
кога ќе се појави ctrl+shift+esc,ќе се отвори task manager, во applications ќе ти го покаже како е стартувана програмичката, на неа десен клик па go to process и ќе ти покаже кој процес го употребува програмичката што те заебава, запиши ја на хартија.
Рестарт, Одеш у Safe mode ( при вклучувањето стискаш F8) стартуваш Windows Explorer, Search го впишуваш процесот и ќе ја видеш патеката каде е ставен, го наоѓаш, правеш копија и ја ставаш на некое место на пр. D: партиција (во случај да е виндоус фајл и да можеш да го вратиш) и го бришаш од локацијата. и рестарт
Фејковите најчесто се во некоја лавиринт локација која е Hidden па најверојатно ќе треба во Explorer: Tools,Folder options,View, да штиклираш Show hidden files and folders, исто така одштиклирај Hide protected operating system files.
Одприлика е тоа.
И внимавај оригиналниот csrss.exe е фајл кој го користи системот и без него нема да функционира! Најверојатно ќе ти се појави BSOD.
Па со среќа
Точно у право си.Го сменив глувчето и веќе не ми прави така.Не е вирус, оштетен ти е кабелот од маусот.
Najprvo izvinete za latinicata. Odednas mi se pojavi nekoj navodno antivirus i vika deka kompjuterot mi e poln so virusi. Bara da se instalira ama cini mnogu pari i sto e najtragicno i mojt antivirus sto go imav iscezna. Sega ne mozam nisto da otvoram, me mozam nikade da vlezam. Ako moze nekoj da mi kaze za sto stanuva zbor i kako ova vooipsto da go izbrisam. P.s. pusuvam od mobilen da ne dojde do zabuna