Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Свето ,како што кажав пред кратко време и јас имав ваков пробле,на некој од плеерите имаше опција за ротирање ама само од 90 степени.вечерва неможам ама утре ќе ги проверам сите плеери и ќе пишам.со БС плеерот успеав да ги отворам во оригинален формат(беа видеа од надзорни камери)[DOUBLEPOST=1398555183][/DOUBLEPOST]

Го преинсталирав виндоусот, ставив 7-ца. Се ок, се инсталираше, ама пошто сум од лаптоп не можам да се поврзам на интернет. Бара некој драјвер, зарем тоа не е у пакет заедно со виндоусот ? Инаку го инсталирав овој. Марката на лаптопот е HP. помош ?

Го преинсталирав виндоусот, ставив 7-ца. Се ок, се инсталираше, ама пошто сум од лаптоп не можам да се поврзам на интернет. Бара некој драјвер, зарем тоа не е у пакет заедно со виндоусот ? Инаку го инсталирав овој. Марката на лаптопот е HP. помош ?
Ако бара драјвер тогаш мораш сам да го инсталираш. Пиши модел на лапотпот па ке побарам и ке ти пратам на пп. Ако не знаеш што модел ти е влези во Run и пиши dxdiag и кај што ти пиши system model: прати ми.

Зашо со муви мејкер ми прави вака да незнае некој. Ствам песна, ставам и слика, песната све океј пее, али сликта никако да се појави. Чаре?

Untitled.png

Имаш инсталирано кодекси за видео фајлови? divx.com

ете гледаш што сум заборавил. Пред не многу време формат праев, не ми било ова инсталирано. Фала :)[DOUBLEPOST=1399036904][/DOUBLEPOST]Не сака повторно

Последно уредено:
Ми откажа денеска маусот.. Кога ке го уклучам свети нормално и ми излегува ова.. Чааре ?
sdd.png

Ми откажа денеска маусот.. Кога ке го уклучам свети нормално и ми излегува ова.. Чааре ?
sdd.png

Пробај смени го местото каде што го приклучуваш маусот т.е. усб портата

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

После долго користење на Хром се решив да се префрлам на новиов Firefox. И ви го препорачувам, изгледот е одличен, со брзината и користење на ресурси се горе-долу исти како Хром, имате ADB екстензија и е доста брза и user-friendly. Ви препочувам на сите да ја пробате новата верзија, можеби и вие како мене, после искачање на Хром ќе се вратите на првата љубов Firefox. Хромов стана тешко срање и имам осеќај дека овие од Гугл знаат што смајли ќе ставам на крај од постов.:)

Последнава од Мозила е закон, сабајле ја стаив, но не се откажувам од хромов, незнам зашто.

Здраво на сите :P Во дилема сум малку па можеби некој од вас ке може да ми помогне.
Вака,мојот проблем е иам виндоус 8.1 и се си работи топ,арно ама не ми дава стабилен FPS на некои игрици,обично на оние шо се онлајн.Пред да стаам виндоус 8.1 имав виндоус 7 и немав ваков проблем...Али се мислам дали да се вратам на виндоус 7 пошо глеам клипови на јутуб и сите викаат дека виндоус 8.1 е боље за гејминг од виндоус 7.И според тоа можеби проблемот е во нешто друго,така да пред да се вратам на виндоус 7 си реков да прашам можеби некој ке може да ми каже до што е проблемот со гејмингот на виндоусов. :)

Имам еден проблем. Инсталирав програма и на свој ризик најдов крак од некои чудни сајтови. Т.е. најдов patch. Тој направи што направи за програмата, но ми го заеба малку и компјутерот со неговите чепкања во регистри. Останатото се средив, уште ми остана чудниов фонт што го имам насекаде, во пребарувач, во мени, во стики ноутс секаде. Некако ми доаѓаат буквите ко истенчени и пикселизирани. Како можам да го средам ова? Користам Windows 8.1 и немам можност за System restore :)

Некој совет да го направам побрз компјутеров? Некако многу ми кочи во последно време. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom