Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
.. имам HP Pavilion g6, нема ни 2 месеца од кога е отпакуван.

Проблемот е.. секогаш кога ќе го остаам, да седи "idle" т.с ништо да не правам на него, да отидам до купатило и да се вратам, почнува да се загрева и кулерот да работи со „полна пареа“.. и чим мрднам барем со маусот, се се враќа на нормала?

.. any hint?
Хард дискот врти ли интензивно коа си на идле ? Може да е антивирусот, т.е ако е наместен schedule секој ден да скенира у моменти коа PCто е идле, тогаш и ке си се пушта....MSEssentials пример така работи.

Хард дискот врти ли интензивно коа си на идле ? Може да е антивирусот, т.е ако е наместен schedule секој ден да скенира у моменти коа PCто е идле, тогаш и ке си се пушта....MSEssentials пример така работи.

Како да знам дали харддискот врти интензивно или не?

Те мрзи мануалот да го прочиташ ? Имаш од десната страна после ДВДромот индикатор-сијаличка, трепка бело кога работи, еве ти читај

Ај некој нека ми кажи ако знае дали проблемов е хардверски или софтверски. Значи имам проблем со звукот кога користам youtube и ако имам уклучено уште еден или два таба ко ке скролам почнува да сецка или пак ке закочи компјутерот. Иначе користам win 7.

Правев некои циркуси со УСБ, сакав пред некој ден да снимам нешто на тв на УСБ. Пред снимање требаше да се форматира, го форматирав све океј. Сеа сакам пак да го вратам во нормална употреба и ми дава за форматирање само 380 мб, а капацитет има 4 гб. Има некое решение или останав на 380 мегабајти капацитет?

Ај некој нека ми кажи ако знае дали проблемов е хардверски или софтверски. Значи имам проблем со звукот кога користам youtube и ако имам уклучено уште еден или два таба ко ке скролам почнува да сецка или пак ке закочи компјутерот. Иначе користам win 7.

Not responding ти одат често програмите? Или дали ти се ислучува комплетно да ти го снема гласот?

Not responding ти одат често програмите? Или дали ти се ислучува комплетно да ти го снема гласот?
Не не ми се случува ни едното ни другото. Јас прво мислев дека е нешто со рамот ама не верувам да е то зато шо си работат најнормално све освем шо прајт така звукот.

Не не ми се случува ни едното ни другото. Јас прво мислев дека е нешто со рамот ама не верувам да е то зато шо си работат најнормално све освем шо прајт така звукот.

Ахм, зошто и јас имав сличен проблем и на крај излезе дека Хард Драјвот ми е оштетен. Но не верувам дека тоа е проблемот кај тебе, затоа само пробај да го освежиш... направи му Диск Дефрагмент и провери интернетот да не ти спајкува доколку слушаш музика на youtube . И пробај некој друг пребарувач chrome, opera, firefox etc.

За да погледнеш да не е до интернетот оди во Start -> Run и внеси команда ping www.youtube.com -t додека ти засецкува на звукот и ти покажува дека од пр. 59 ms се дига на 1000 ms тогаш можно е да биде до тоа.

.. имам HP Pavilion g6, нема ни 2 месеца од кога е отпакуван.

Проблемот е.. секогаш кога ќе го остаам, да седи "idle" т.с ништо да не правам на него, да отидам до купатило и да се вратам, почнува да се загрева и кулерот да работи со „полна пареа“.. и чим мрднам барем со маусот, се се враќа на нормала?

.. any hint?

SpeedStep технологија од BIOS-от исклучи ја....(dokolku tie INTEL).малвербајт(malwerbite)инсталирај и скенирај..све со црвено што ке пронајде штиклирај и бриши ги,рестарттирај пц.....и на крајот послем види си со AIDA64 Extreme Edition 2012.....во програмот идеш на првото од листата лево Компјутер/сензор и десно имаш температури...види колку е процесор кога е во мирна состојба,колку коа имаш мозила и слични зезнати програми уклучени за температурите збориме...а подоле имаш PCU FAN...со колку вртези е кога кажа дека е во IDLE...

Правев некои циркуси со УСБ, сакав пред некој ден да снимам нешто на тв на УСБ. Пред снимање требаше да се форматира, го форматирав све океј. Сеа сакам пак да го вратам во нормална употреба и ми дава за форматирање само 380 мб, а капацитет има 4 гб. Има некое решение или останав на 380 мегабајти капацитет?

Оди десен клик на USB properties->tools->check now- штиклирај ги тие двете и старт и пробај формат преку disk management

Го поврзував лаптопот со монитор и во еден момент свирна и се направи црно бело/сив. И сега бојата на двата монитори е црно бела. Го исклучив и го поврзав повторно неколку пати ама пак е црно бел. Чаре некој ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom