Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не е пренослива болест не се плаши :P бтв имам пробано да го преинсталирам торентот но пак е исто...

firewall нешто да не зеза? или пак рутерот рестартирај го. Друго не ми текнува, никогаш не су мсе сретнал со таков проблем
Во сејф мод пушти го и види. :)

firewall нешто да не зеза? или пак рутерот рестартирај го. Друго не ми текнува, никогаш не су мсе сретнал со таков проблем
Во сејф мод пушти го и види. :)

Со рестарт на рутерот пробав, Firewall исто гледав дали ми блокира тој нешто ама си беше ок и јас неможам да сватам во што можи да е проблемот.

Торенот вчера ништо не му беше денес ме заебава нешто,
еве што пишува долку кај извичникот
Not connectbale
A firewall/router is limiting your network traffic. You need to open up a port so others can connect to you.
??
Изгасив firewall на комјутерот али исто.

Значи имам проблем со звучниците на лаптопот.При работа на лаптопот звучниците си работат но по некое време звучниците се исклучуват потоа повтроно ја стартувам програмата или играта звучниците работат и по некое време звучниците повторно се исклучуваат.Го носев лаптопот на сервисер и ми рекоа дека го одстраниле проблемот ама ништо проблемот постои.Има ли начин некако да се одстрани проблемот?
--- надополнето: 1 септември 2013 во 00:39 ---
Значи имам проблем со звучниците на лаптопот.При работа на лаптопот звучниците си работат но по некое време звучниците се исклучуват потоа повтроно ја стартувам програмата или играта звучниците работат и по некое време звучниците повторно се исклучуваат.Го носев лаптопот на сервисер и ми рекоа дека го одстраниле проблемот ама ништо проблемот постои.Има ли начин некако да се одстрани проблемот?

смени драјвер...и тестирај со dxdiag...

Го носев лаптопот на сервисер и ми рекоа дека го одстраниле проблемот ама ништо проблемот постои.
Ако ти рекле дека го отстраниле проблемот тогаш однеси им го пак и кажи им дека не си ја завршиле работата ко шо треба!

Дечки дај предложете софтвери за да очистам компјутеро, ама некои од корен шо чистат. Имам аваст и веќе на скенирањата го покажува чист компјутерот. Со CCleaner исто и оние најпознатите на гугл шо искаќат први за вакви проблеми. Дајте нешто по ефикасно. Ениуан?

чекај не форматирај,тоа е најлесно. отвори Start - во Run напиши msconfig и стисни Enter. Кога ќе ти се отвори тргни штикла на сите работи што се подигнуваат при вклучување на компјутер. Повеќето се кориснички програми,ако не си сигурен за некое остави го. Рестартирај компјутер преку Start - Restart и види дали прави така. Ако не прави, влези пак во msconfig и вклучувај едно по едно (мислам дека не ти треба рестарт за сите). На првото вклучено што ќе почне да прави,види што е избриши ја програмата преку Control Panel. Би требало да упали ова :)

Вака изгледа:

Прегледај го приврзокот 71241

Имам неверојатни 3 програми штиклирани што се вклучуваат, и од секогаш се тие. така да не е тоа :/
--- надополнето: 3 септември 2013 во 03:09 ---
Кој маус го користеш?

Are you kidding me ? :icon_lol:
си инсталирал нешто шо додава во context менито(кога стискаш десен клик), не се лоадира и крешува експлорерот.

http://www.bartdart.com/downloads/contextmenueditorinstall.exe

симни го ова, најди го у програм фајлс после, пушти го и тргни тоа што не треба, остај на пример винрар/7зип ствари да седат.

Ова ми е најверојатно.

пак исто..
--- надополнето: 3 септември 2013 во 03:10 ---
чекај не форматирај,тоа е најлесно. отвори Start - во Run напиши msconfig и стисни Enter. Кога ќе ти се отвори тргни штикла на сите работи што се подигнуваат при вклучување на компјутер. Повеќето се кориснички програми,ако не си сигурен за некое остави го. Рестартирај компјутер преку Start - Restart и види дали прави така. Ако не прави, влези пак во msconfig и вклучувај едно по едно (мислам дека не ти треба рестарт за сите). На првото вклучено што ќе почне да прави,види што е избриши ја програмата преку Control Panel. Би требало да упали ова :)

Вака изгледа:

имам дури 3 програми што се вклучуваат автоматски, и тие се наместени од пред 1-2 месеци :icon_lol: така да не ќе да е до тоа :3
--- надополнето: 3 септември 2013 во 03:11 ---

Вака изгледа:

имам дури 3 програми што се вклучуваат автоматски, и тие се наместени од пред 1-2 месеци :icon_lol: така да не ќе да е до тоа :3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom