Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
What? зошто ти треба регистри за да го абдјетуваш антивирусот? стисни само на абдејт, која верзија на Касперкси ја користиш, и дали е со лиценца или некоја кракувана катастрофа?

Лошо се изразив. Немам лиценца. Добивав код на секои два месеца... и сега ова го ставиле -.-

Лошо се изразив. Немам лиценца. Добивав код на секои два месеца... и сега ова го ставиле -.-

Ама баш ништо не те сваќам...каков код? од кого? :D

Како и да е на твое место, би го избришал Касперски (незнам која верзија ја користиш, стисни десен клик на иконата доле десно во таск бар и стисни about) и би ставил Аваст, кој е бесплатен и доволно добар.

Доколку сакаш нешто појако од Аваст, има 6 месечна бесплатна верзија на Norton, кој е тука негде од поглед на заштита многу блиску до Касперски, а е далекууу полесен, ќе ти биде побрз компјутерот.

Каков процесор имаш и колку рам?

Да прашам нешто дали некој знае да ми одговори,
имам лаптоп Dell со процесор intel core i5 2.6GHz
installed memory (RAM) 4.0GB (2.99GB usable )
и имам 32 bit оперативен систем

Дали е подобро да инсталирам 64 bit оперативен систем на мојата конфигурација или не?????????

Да прашам нешто дали некој знае да ми одговори,
имам лаптоп Dell со процесор intel core i5 2.6GHz
installed memory (RAM) 4.0GB (2.99GB usable )
и имам 32 bit оперативен систем

Дали е подобро да инсталирам 64 bit оперативен систем на мојата конфигурација или не?????????

Обавезно и тоа во првата прилика, не прашувај :)

Ама баш ништо не те сваќам...каков код? од кого? :D

Како и да е на твое место, би го избришал Касперски (незнам која верзија ја користиш, стисни десен клик на иконата доле десно во таск бар и стисни about) и би ставил Аваст, кој е бесплатен и доволно добар.

Доколку сакаш нешто појако од Аваст, има 6 месечна бесплатна верзија на Norton, кој е тука негде од поглед на заштита многу блиску до Касперски, а е далекууу полесен, ќе ти биде побрз компјутерот.

Каков процесор имаш и колку рам?

Зошто да го бришам Касперски? Си го сакам! :) Не би ни Аваст, Нортон-можеби... Едно време НОД користев. Иначе рам - 2 гига, процесор - Intel Celeron

Зошто да го бришам Касперски? Си го сакам! :) Не би ни Аваст, Нортон-можеби... Едно време НОД користев. Иначе рам - 2 гига, процесор - Intel Celeron

на целерон касперски ни под разно.MSE.

Стави Avast, или Norton, ако сакаш ќе ти дадам линк за инсталација 6 месеци free, компјутерот ќе ти полета, преспор е за Касперски. Пиши ми пп ако сакаш.

И провери која верзија на Касперски ја имаш, ти објаснив горе како :)

Fala mnogu sega za sega dobro funkcionira,mnogu mi pomogna vasata pomos,:)(y)

Дали може да ми кажите колку интернет ќе потрошам ако гледам ТВ 1 час на zulu.mk, а колку на web.maxtv.mk?

Дали може да ми кажите колку интернет ќе потрошам ако гледам ТВ 1 час на zulu.mk, а колку на web.maxtv.mk?
2,5 Giga за макс ТВ а за Зулу горе доле слично!
Ако го намалиш квалитетот тогаш помалку од 2,5 Giga.

2,5 Giga за макс ТВ а за Зулу горе доле слично!
Ако го намалиш квалитетот тогаш помалку од 2,5 Giga.
Толку многу??? Бајѓи е. Јас мислев некаде 300 мегабајти. Си реков можи на интернет да гледам телевизија, ама премнгоу трошело. Замисли за само 1 саат 2,5 гига.:facepalm::facepalm::facepalm:

Толку многу??? Бајѓи е. Јас мислев некаде 300 мегабајти. Си реков можи на интернет да гледам телевизија, ама премнгоу трошело. Замисли за само 1 саат 2,5 гига.:facepalm::facepalm::facepalm:
На ниска разолуција и низок квалитет под 1,25 Гига на саат би требало да те фати!
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 17:22 ---
Кој провајдер те мачи бе друже? Зошто те ограничуваат, колку им плаќаш?

Ако знаеш со колку кбпс се стримува, точно ќе ти кажам колку ќе потрошиш.

Дечки ај ако може некој да помогне со ова. Компутерот ми го зафати некој вирус, па ми падна и антивирусната ESET SMART имав, шо не е и толку битно, дури да земам Аваст се намножија вирусите и ми се зарази и таблетот, имам Point of VIew многу сличен на овој http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp...&q=&SupplierArticleID=tablet-7-16GW-2&Action= само е 4 GB. Кога ке го приклучам преку USB кабел со комп сега сите фолдери ми ги прикажва како shortcuts и ниеден не можи да се отвори, а кога е исклучен нормално може да се гледа видео, слики, pdf итн кои биле претходно таму и плус нови. Нови фолдери може да се креираат, нив не ги чита како shortcut, се си е нормално, префрлам и бришам, ама од старите фајлови не можам да избришам ни дирекно од таблетот. Правев и Factory Data Reset, ама џабе :( Се избришаја само инсталираните апликации, а не и музиката и филмовите кои заземаат и најмногу место. Чаре некое, програмче за враќање во минатото :))) или нешто да го исчистам таблетот ???
И уште нешто, ако го форматирам таблетот дирекно од компутер дали дали ке поможи или ке се избриши се шо има на него вклучувајки го и Андроидот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom