Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај пробај вака, десен клик на Command Promt и избери Run As Administrator, потоа во конзолата пиши го овој код:
net user administrator /active:yes
, следно направи Log out и освен твојот јузер треба да стои и друг, Administrator. Логирај се преку тој јузер и пробај да креираш нов акаунт со билокое име.

Проработе вака, фала. Иначе администратор бев, незнам шо беше проблемот. :)

Компјутеров чудно ми се понаша у последно време, ми замрзнува на неколку секунди додека користам Гугл Хром, а во позадина музиката што е пуштена од АИМП2 си тече нормално.
Сега приметувам дека кулериве работат 100 на сат, што е работа со компјутеров?
Немам ништо ново инсталирано, ниту бришано.
Еве слика што направив со Спидфан:
asdas.jpg

Не ти работат со 100 на саат не се секирај, тоа не е отчитување за вртежи во минута.

Како и да е дај малце повеќе инфо, што си инсталирал последно, од кога ти прави вака, каков оперативен систем имаш итн.

Не ти работат со 100 на саат не се секирај, тоа не е отчитување за вртежи во минута.

Како и да е дај малце повеќе инфо, што си инсталирал последно, од кога ти прави вака, каков оперативен систем имаш итн.
Windows 7 Home Premium 32битен користам, последно што имам инсталирано се последните апдејти, и вчера почна да ми прави вака. Ми беше компјутерот на stand-by, кога го пуштив вртеа како луди.

Пробај навечер кога е ладно дали ќе работат со зголемена брзина пак....ако да не е лошо да го издуваш куќиштето од прашина со компресор, првин од основата се почнува.

Супер ти се температурите, тоа си е нормална повајава на компјутерите нај често се јавува поради прашина на кулерите и отежнато вртење за тоа толку силно дуваат како луди тоа се решава само со чистење на кулерите со четка за фарбање со по нежни влакна и задолжително одвијач како WD 40 со прскање на кулерите во средината се вади гумицата и се прска

WD 40 ке ти ги подмачка кулерите како нови ке ти ги направи ке го олесни вртењето на кулерот и нема да бидат толку бучни

Пробај навечер кога е ладно дали ќе работат со зголемена брзина пак....ако да не е лошо да го издуваш куќиштето од прашина со компресор, првин од основата се почнува.
Супер ти се температурите, тоа си е нормална повајава на компјутерите нај често се јавува поради прашина на кулерите и отежнато вртење за тоа толку силно дуваат како луди тоа се решава само со чистење на кулерите со четка за фарбање со по нежни влакна и задолжително одвијач како WD 40 со прскање на кулерите во средината се вади гумицата и се прска

WD 40 ке ти ги подмачка кулерите како нови ке ти ги направи ке го олесни вртењето на кулерот и нема да бидат толку бучни
Па го исчистив куќиштето пред 2-3 дена, и кулерите.
Минатото лето беше носено плус на сервис на комплетно чистење и подмачкување.
Еве сега е добро, не вртат како вчера.

Па го исчистив куќиштето пред 2-3 дена, и кулерите.
Минатото лето беше носено плус на сервис на комплетно чистење и подмачкување.
Еве сега е добро, не вртат како вчера.

не е само да се ичистат нај битно е да се подмачкаат ти може и да не ги ичистиш од прашина а да ги подмачкаш пак убаво ке работат ако имаат прашина :D

Имам еден проблем кој мнооогу ме иритира.
Имено,кога играм кантер сакам на јутјуб да има музика пуштено.Ке уклучам музиката си тече се додека не ја уклучам кантерот.Е тогаш песната се паузира,па мора да стиснам алт+таб за да се вратам на мозила,и да ја пуштам од неово песната,ама се додека не стиснам алт+таб,тогаш пак си е исто.Чаре?

Како да го исчистам ова Just-In-Time-Debugger ?

Control Panel>internet options(или идеш во интернет експлорер и идеш интернет опшнс)>advanced>browsing>штиклирај disable script debugging

^ Пробав и така, ама не бива.
33uqxcm.jpg

- Ако може исто така подетално да некој да пише како да uninstall Miscrosoft Visual Studio и сите негови компоненти .

^ Си се заебал...полесно ќе ти биде да преинсталираш него сите компоненти еден по еден да ги избришеш. Сепак види од иминњата на компонентите ако имаш нешто со debug избриши...а и другите да ги избришеш ќе биде ок.

^ Си се заебал...полесно ќе ти биде да преинсталираш него сите компоненти еден по еден да ги избришеш. Сепак види од иминњата на компонентите ако имаш нешто со debug избриши...а и другите да ги избришеш ќе биде ок.

Тоа знаев дека ќе треба да го преинсталирам, само ај сепак да си прашам дали може и вака ...сепак Фала .

:)

Можно е да имам ваков проблем?
Дома на вифито кое е со кључ се конектира лаптопов, а на фри вифи неќе телеком хотспот и слични ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom