Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
aj molam pomos

nemozam da smena font na xp porano go menuvan na alt+shift no otkako go preistalirav veke nemozam da go menuvam a go nemam ni ikonceto
dole desno so en/mk
blagodaram

немаш инсталирано подршка :wink:

Значи вака, прво одете во Control Panel и одберете Regional and Language Options.

mkdpodtut1wu1.jpg

Откога ќе го отворите Regional and Language Options одберете го табот Languages и кликнете на Details....

mkdpodtut2mc4.jpg

Наредно ќе ви се отвори Text Services and Input Languages. Кликнете на Add... копчето од десна страна.

mkdpodtut3bz0.jpg

Сега ќе ви се отвори нов прозорец Add Input Language. Од Input Language паѓачкото мени најдете го FYRO Macedonian и одберете го.

mkdpodtut4dn4.jpg

Кликнете ОK и на претходниот прозорец што го отворивте треба да ви се појави [MK] FYRO Macedonian. Доколку го имате тоа, значи имате и системска кирилица. Кликнете повторно OK исто и на наредниот прозорец.

mkdpodtut6ul1.jpg

Значи, од кирилица во латиница и од латиница во кирилица се менува со копчињата ALT+SHIFT.

немаш инсталирано подршка :wink:

Значи вака, прво одете во Control Panel и одберете Regional and Language Options.

mkdpodtut1wu1.jpg

Откога ќе го отворите Regional and Language Options одберете го табот Languages и кликнете на Details....

mkdpodtut2mc4.jpg

Наредно ќе ви се отвори Text Services and Input Languages. Кликнете на Add... копчето од десна страна.

mkdpodtut3bz0.jpg

Сега ќе ви се отвори нов прозорец Add Input Language. Од Input Language паѓачкото мени најдете го FYRO Macedonian и одберете го.

mkdpodtut4dn4.jpg

Кликнете ОK и на претходниот прозорец што го отворивте треба да ви се појави [MK] FYRO Macedonian. Доколку го имате тоа, значи имате и системска кирилица. Кликнете повторно OK исто и на наредниот прозорец.

mkdpodtut6ul1.jpg

Значи, од кирилица во латиница и од латиница во кирилица се менува со копчињата ALT+SHIFT.
ти благодарам многу поздрав

Незнам од каде да почнам, само знам можно е лаптопот да заврши во ѓубре!!! Од никаде ми паднаа сите драјвери, да наведам кои:
Сите Network Adapters, Coprocessor, High Definition Audio Device и USB драјверите. Користам Windows 7, се инсталирал некој апдејт и пореметил се живо. Пробав со System Restore ништо, преку Device Menager пишува дека се up to date ама corrupted.
А не чита ни цдиња, па неможам ни да го форматирам. Некој предлог??

Како да направам кириличните фонтови на превод на DivX фајл да ми се пуштаат како што треба, наместо %’%‘&‘%Ткфдс)(*(‘%’%’&(*&&‘%‘&Т‘%‘(“’’*_*&%***уфрехухфдс?????

Знае некој програма за снимање од Зулу?
Пробај со Replay Media Catcher (не е бесплатен, но за проба...па ако ти врши работа, ќе се снајдеш по нетот за "бесплатна верзија" :) ).
http://all-streaming-media.com/down...-save-free-live-TV-streaming-from-Zulu-MK.htm

со ова програмче имам пробано од други сајтови, доста добро функционира, ги снима видеата во flv формат (моеш после да ги префрлиш во друг формат со Format factory кој е бесплатен). Види прво дали функционира со зулу па за конверзии понатаму :)

Малку надвор од темава а и лаик сум троа, па барам име на некаква програма за виртуелен скелет. Значи нешто каде можам да составувам скелет + имињата на коските да бидат на латински. Некој шо има користено такво нешто? Фала унапред

Незнам од каде да почнам, само знам можно е лаптопот да заврши во ѓубре!!! Од никаде ми паднаа сите драјвери, да наведам кои:
Сите Network Adapters, Coprocessor, High Definition Audio Device и USB драјверите. Користам Windows 7, се инсталирал некој апдејт и пореметил се живо. Пробав со System Restore ништо, преку Device Menager пишува дека се up to date ама corrupted.
А не чита ни цдиња, па неможам ни да го форматирам. Некој предлог??

a преку dos да го подигниш со cd или со usb за инсталација имаш пробано?
или симни си некое rekoveri cd и со него пробај стартувај го компјутерот
или последно решение - однеси го на сервис

ајде да видам дали има надеж за мене...некој ми го хакнал гугл акаунтот и го избришал нормално така што тој мејл веќе не постои, башка со него се логирав на ФБ а тој што го хакнал мејлот ми сменил пасс и на Фб. Може ли да се поврати стариот мејл некако и како сега да мењам пасс и адреса на ФБ?

Во сред сурфање - рестарт,и нема ништо на екран,а пцто работи... ке го изгасам.. после нејке од прва да се упали,па гаси-пали,и кога ке се упали,некогаш покажува- оверкликинг феилд... што нема врска,не сум ни пробал... батеријата од матичната ја сменив,пак исто... си кочи и рестартира кога ке му текне... може за 5мин, 2 саата/// кога ке му текне... не е до вондоусот,форматирано е...

Во сред сурфање - рестарт,и нема ништо на екран,а пцто работи... ке го изгасам.. после нејке од прва да се упали,па гаси-пали,и кога ке се упали,некогаш покажува- оверкликинг феилд... што нема врска,не сум ни пробал... батеријата од матичната ја сменив,пак исто... си кочи и рестартира кога ке му текне... може за 5мин, 2 саата/// кога ке му текне... не е до вондоусот,форматирано е...

Истото и кај мене го правеше провери ги каблите од хард дискот ...

Имам проблем со брзината на компјутерот во Windows 7 Ultimate, така што после Welcome екранот, па потоа проверката за интернет и аваст антивирусот, ја немам таа брзина како што ќе почекам некои 4-5 мин после стартувањето на антивирусот и интернет конекцијата.

Еве видео за тоа колкава е разликата:

1. Отварање на Google Chrome после 5 минути откако се стартувани сервисите за антивирусот и интернет конекцијата (ова е максималната брзина на компјутерот)
[video]http://tinypic.com/r/2hwfk74/7[/video]

2. Отварање на Google Chrome одма после сервисите на антивирусот и интернет конекцијата
[video]http://tinypic.com/r/2j0xv9t/7[/video]

Се на Startup ми е исклучено да се стартува (освен авастот)

Не можам да се осигурам во што е проблемот, али мислам дека е овај:
atugbs.png

Користам Windows 7 Ultimate 64bit активиран со Windows Loader

Проблемов е нешто до компјутерот или до самиот Windows 7??

Може да ми кажете македонски превод на филмови со кој фонт да пуштам пошто мене ми се пуштаат само со некојси фонт Mak_Hebar ама некои букви како што се Ј,Џ,Ч,Ж не се прикажвуаат а место Њ се прикажува Ч.
los.bmp

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom