Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми го дава процесот во Task Manager што ми зема 100% ама на гаџетот одстрана за процесорот сите 4 јадра ми се 100% и дури трепери стрелката кога ја движам,еве од преска до сега се е ОК незнам кога ке му притекне пак..:S

Ако си на Windows 7 кога пушташ Task Manager кај Performance доле имаш копче Resource Monitor.
Таму оди во табот CPU и подреди ги процесите по искористеност и види кој ти зема најмногу.

Океј значи незнам дали имам проблем со интернетот или со компјутерот :D
Интернетов ( wireless ) на лапотопов скоро на секој 15 минути ми паѓат, т.е сигналот е силен ама ми се појавуват онај жолтион извичник со limited access. И така немам 10 мин интернет , па пак ќе дојдит, па пак после 15 минути немам. Пробав со друг лаптоп, немат никакви проблеми. Исто и на обичниов компјутер, немат никаков проблем.
Е сеа Скопје дури сум во станов немам никаков проблем со интернетот. Се јавив во thome, пошо нивни е интернетот, и тие ми рекоја да сум го проверела антивирусниот ( nod иам ). И сеа шо да прам ? :D

Океј значи незнам дали имам проблем со интернетот или со компјутерот :D
Интернетов ( wireless ) на лапотопов скоро на секој 15 минути ми паѓат, т.е сигналот е силен ама ми се појавуват онај жолтион извичник со limited access. И така немам 10 мин интернет , па пак ќе дојдит, па пак после 15 минути немам. Пробав со друг лаптоп, немат никакви проблеми. Исто и на обичниов компјутер, немат никаков проблем.
Е сеа Скопје дури сум во станов немам никаков проблем со интернетот. Се јавив во thome, пошо нивни е интернетот, и тие ми рекоја да сум го проверела антивирусниот ( nod иам ). И сеа шо да прам ? :D

Имаш NOD ANTIVIRUS или NOD SMART SECURITY? Вториов има повеќе рестрикции за интернет и мрежи, МОЖНО Е (што не ми се верува) да е до него.

Колку што разбрав, тоа го прави САМО твојот лаптоп САМО на таа мрежа, така?
На кој Windows си?

Избриши ја мрежата на лаптоп (запамтената) и поврзи се пак, да биде како прв пат да се поврзуваш на таа мрежа.

Имаш NOD ANTIVIRUS или NOD SMART SECURITY? Вториов има повеќе рестрикции за интернет и мрежи, МОЖНО Е (што не ми се верува) да е до него.

Колку што разбрав, тоа го прави САМО твојот лаптоп САМО на таа мрежа, така?
На кој Windows си?

Избриши ја мрежата на лаптоп (запамтената) и поврзи се пак, да биде како прв пат да се поврзуваш на таа мрежа.

Smart security.
Иначе да, само мојот лаптоп, само на оваа мрежа. Ја избришав, се поврзав, пак исто.... Пробав вчера со друг лаптоп на истава мрежа немаше проблем.

Кога уклучувам Google Chrome ми го покажува ова :
"The procedure entry point RegGetValueW could not be located in the dynamic link library ADVAPI32.dll."

Moже веќе го има ова некаде одговорено, но сепак ако некој сака да ми каже како да изрежам dvd со windows 7 да може да ботира директно од цд.

Moже веќе го има ова некаде одговорено, но сепак ако некој сака да ми каже како да изрежам dvd со windows 7 да може да ботира директно од цд.
Ќе го отвориш isо фајлот дирекно на цд, значи го отвараш фајлот со power iso на пр. и дирекно идеш burn. :)

Smart security.
Иначе да, само мојот лаптоп, само на оваа мрежа. Ја избришав, се поврзав, пак исто.... Пробав вчера со друг лаптоп на истава мрежа немаше проблем.

Ај пробај направи му DISABLE на сите функции на NOD SMART SECURITY и така пробај да се конектираш.
Или апдејтирај ги драјверите за мрежната картица.

Во последно време кога ќе стиснам Caps Lock или Num Lock ми се појавува известување во мало правоаголниче. Како да го тргнам?
o5dumc.png

Во последно време кога ќе стиснам Caps Lock или Num Lock ми се појавува известување во мало правоаголниче. Како да го тргнам?
o5dumc.png

Си инсталирал некое програмче (или си го наместил во EASE OF ACCESS преку контрол панел, тоа за инвалиди што е).

Кога ќе ти се појави нареден пат, оди десен клик на него види дали ќе ти даде некоја опција.

Си инсталирал некое програмче (или си го наместил во EASE OF ACCESS преку контрол панел, тоа за инвалиди што е).

Кога ќе ти се појави нареден пат, оди десен клик на него види дали ќе ти даде некоја опција.
Не е тоа, пробав и со десен клик и нема ништо. :/

решението за проблемот со нотификацијата за Caps Lock e следново:

Press WinKey and type "regedit" > navigate to

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Widcomm > BTConfig > General > KeyIndication

Change the value of "KeyIndication" from "1" to "0"
Reboot..
And the nasty notification is gone!

решението за проблемот со нотификацијата за Caps Lock e следново:

Press WinKey and type "regedit" > navigate to

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Widcomm > BTConfig > General > KeyIndication

Change the value of "KeyIndication" from "1" to "0"
Reboot..
And the nasty notification is gone!

Ова беше многу “пешки“ затоа те прашував да провериш преку Control Panel. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom