Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
А бе не е играта проблемот! Кога го уклучувам компјутерот НЕ МИ СЕ ПОЈАВУВА НИКАКВА СЛИКА НА МОНИТОРОТ...САМО МИ ПИШУВАOUT OF RANGE!
Па сејфмод малтие

Здраво, сакам да прашам нешто
земав нов пц и ставив Windows 7. проблемот ми е во тоа што кога ќе го ставам пцто на слееп за 10 мин ми се пали сам, понекогаш и за 2 мин некогаш не се пали додека не го стиснам јас маусот или тастатурата. што е проблемот и како да го решам ? поздрав
некој да не знае во што е проблемот?

Не бива..пак истото ми се појавува
еве слика
image1117.jpg

Имаш друг монитор да го поврзеш со компјутерот па после преку сејф мод да ги вратиш првобитните сетинзи ?
Немам друг овој е...Пробав restore преку safemode и ништо

Ај пробај вака: Device Manager, Nework Adapter, Properties, Power Management, отштиклирај го Allow this device to wake up и рестартирај го компјутерот
го направив ова па сеа ќе видиме што како иначе за што е оваа функција?

Немам друг овој е...Пробав restore преку safemode и ништо
А нема мониторот опција да наместиш резолуција преку копчината на него?

И бробај мониторот исклучиго од едниот приклучок и уклучиго во другиот.
Ако ти е приклучен на VGA приклучиго на DVA и обратно.

Здраво, сакам да прашам нешто
земав нов пц и ставив Windows 7. проблемот ми е во тоа што кога ќе го ставам пцто на слееп за 10 мин ми се пали сам, понекогаш и за 2 мин некогаш не се пали додека не го стиснам јас маусот или тастатурата. што е проблемот и како да го решам ? поздрав

Не ја користи Sleep опцијата, доста багосана е и понекогаш знае да направи сериозни проблеми како кај мене што направи, не POST-ираше компјутеров, па морав Reset CMOS да направам, оттогаш не користам Sleep.
Ако идеш негдека мавни му Shut Down само и готово :)

Не ја користи Sleep опцијата, доста багосана е и понекогаш знае да направи сериозни проблеми како кај мене што направи, не POST-ираше компјутеров, па морав Reset CMOS да направам, оттогаш не користам Sleep.
Види не е добро ни да се исклучува компјутерот постојано. Кога компјутерот го ресетираме или исклучуваме, неговите компоненти се реметат многу. Самиот прави проверка ха системот и врши еден вид на стрестест.
За вакви проблеми со sleep опцијата првпат слушам, среќа никогаш не ми се десило такво нешто:)

Не мислев на тоа кога ќе искача до продавница, фала богу дека нема на секои 2-3 саати да го исклучува компјутерот, него на подолг период.

Не е до опцијата до хардверот е. А корисна опција е, можи да ти заштеди доста струја.
Инаку има две типа на Слип, S1 и S3. S1 нигде не прави проблем, се гасат само хард дисковите и мониторот (штеди малку). Можи да има мали проблеми ако имаш ефтина УСБ тастатура (и тука можи да е проблемот на членот погоре).

S3 (ко на лаптопине) е кога се гаси цел ПЦ освен рамот (штеди многу). На дескопи знае да прави проблем. Од биосот се бираат овие. С1 е основно на десктопи, С3 е основно на лаптопи (таму неможе ни да се смени).

Како да направам да не ми се намалува јачината на музиката што ја слушам на АИМП кога ќе ми е упален скајп и кога ќе се гледам со некој на камера, барав и барав и никако неможам да најдам.

Како да направам да не ми се намалува јачината на музиката што ја слушам на АИМП кога ќе ми е упален скајп и кога ќе се гледам со некој на камера, барав и барав и никако неможам да најдам.
Десен клик на звичникот долу Playback Devices>Communications и одбери го Do Nothing

Момци ај ке ве молам за помош
значи вака пред некој ден компјутерот ми се стави на слип и откако го вклучив сликата на мониторот ми беше намалена за 10 см од горната и долната страна нешто како 16:9 (филмска слика), а страните ми беа во елипсуиден облик, чепнав во опциите на мониторот да ја равлечам и успеав, утредента кога го вклучив компјутерот сликата ми беше намалена а опцијата за развлечување во висина ми беше 100%. Ги проверив сите резолуции во виндовсот, но никако да ја ставам сликата на цел екран.
Оперативен систем : виндовс 7
Монитор : ЛГ 17 инча
Однапред благодарам за помошта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom