Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не се работи за мојот компјутер туку за компјутерот на едно другар. Затоа неможам принт скрин да аплоадирам сега но сигурно е дека партицијата не е избришана и нема непартициран простор (unallocated space).
Претходно во диск менаџмент ситуацијата беше ваква:

Значи имаше драјвови Ц и Д како на сликата само без тоа unallocated space (9mb)

Откако се случи тоа во диск менаџмент ситуацијата стана ваква:

Значи кажува една партиција низ целото, нема unallocated space.
Нејзината големина е Ц+Д
Симни си HDD Regenerator, стави го на CD/USB (имаш упатство како), бутирај од него и остај нека бара, види што се ќе најде.

И јас го имам овој проблем на мојот лаптоп. Кога ќе се стави инсталационо цд и кога ќе стигне до делот каде се дефинира инсталацијата пишува порака No hard drive found! Гледав по интернетов и проблемот е со САТА и за да може да се инсталира требало некој драјвери на флопи да се инсталираат пред инсталацијата на windows само проблем е што лаптопите немаат флопи.

Не ти треба флопи, туку ти треба инсталационо цеде кое веќе ги содржи SATA/RAID драјверите. А можно е и да треба да се прочепка во биос. Види таму дали може хард дискот да го гледа како IDE.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Каде можам да најдам Wi-Fi USB адаптери низ Скопје?По можност тестирани на линукс.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Каде можам да најдам Wi-Fi USB адаптери низ Скопје?По можност тестирани на линукс.
Anhoch, SET, Riversoft, EMI-Media, FORNET.... и сите други продавници што продаваат компјутерски делови.

Сигурен сум дека си ги прошетал сите во Скопјево и никаде немало, па последна опција ти било ова тука да прашаш :)

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Ве молам некој да ми помогне..
Вчера го уклучувам компјутеров на мој акаунт (user) и гледам позадината од ХР со зелената ливада, син таскбар и recycle bin.. ништо друго,а си имав тема од Windows Blinds, object dock и неколку битни фолдери.. Кога ќе видам во C:\Documents and Settings\user\Desktop ги има..
и ми се појавува ова нешто..
Прегледај го приврзокот 37303

Член од
23 октомври 2010
Мислења
15
Поени од реакции
2
ПОМОШ

Незнаев дали темава е за тукаа ама немав идеја каде на друго место да ја ставам, па морав тука..и ако можете помогнете ми :)
Вака
од десктопот сите икони skype, modzilla, google chrome, od antivirusot одеднаш ми се појавија само како икона modziila и тоа сите до една.
е сега јас немам поима како да си ги повратам старите икони па молам за помош.
а вака неможам да отворам ниту една икона

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ако тоа сега ти се направи, а нешто си прочепкал можно е , затоа што само од себе не може да се појави , земи направи SYSTEM RESTORE, ако си на Windows XP тоа ќе го направиш вака.....
http://support.microsoft.com/kb/306084
Значи го враќаш комјутерот во фаза каква што бил пред одредено време, тоа можеш да го направи како Пр. Вчера 01.12.2010...

T

Tetro

Гостин
Клик долу на START копчето, ќе си најдеш таму папки и иконки.... Десен клик на икончето кое ти треба и Send to Desktop (Create Shortcut)

Член од
23 октомври 2010
Мислења
15
Поени од реакции
2
сеа само што се направи..

--- надополнето ---

а имам windows 7

--- надополнето ---

Клик долу на START копчето, ќе си најдеш таму папки и иконки.... Десен клик на икончето кое ти треба и Send to Desktop (Create Shortcut)

pa i tamu site papki i ikoni mi se kako shortcut- modzilla

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам windows 7, а за факултет ми треба една програма што работи само на XP ... е сега ме интересира како да имам и XP и 7ца?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам windows 7, а за факултет ми треба една програма што работи само на XP ... е сега ме интересира како да имам и XP и 7ца?
Која е таа програма?

Можеш ако сакаш да си инсталираш виртуелна машина на 7ца што ќе користи ХР и ќе имаш компјутер во компјутер :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ми требаат драјвери за епсон печатач со фотокопир и скенер. epson dx4450 спуштив нешто али не функционира...

Kajgana Shop

На врв Bottom