Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Сега ми текна дека ја утнав вчера темата:

Земав HP Probook 4510 кој има lightscribe опција на DVD-Rw-то. Е сега проблемот е што земав лајтскрајб цедиња меѓутоа незнам како да ја искористам оваа опција. Гледав нешто на јутјуб ама тиња е...........да не има некој користено вакво нешто па да каже како оди???

Кај да најдам DirectX 10 за win7 ultimate 64bit?

иам 9400GT Не верувам дека можам да инсталирам 11ка...
во dxdiag вика дека ми е инсталирана 11ката -.-
лол, нвм фала ипак :)

Ти имај и FX5200, па на Windows 7 пак ќе имаш DX 11.

Ако може некој да ми каже што да правам со усб-то,мајка ми го однела усб-то на работа,и сеа фатил некој опасен вирус и не можам никако да го исчистам,го скенирав неколку пати,ми вика дека има вирус,али не можам никако да го исчистам,а не можам да направам ни формат на усб-то:tapp:,ако знае некој што е проблемот и што да правам нека каже:smir:

Ако може некој да ми каже што да правам со усб-то,мајка ми го однела усб-то на работа,и сеа фатил некој опасен вирус и не можам никако да го исчистам,го скенирав неколку пати,ми вика дека има вирус,али не можам никако да го исчистам,а не можам да направам ни формат на усб-то:tapp:,ако знае некој што е проблемот и што да правам нека каже:smir:
симни си unlocker, отклучи го усб-то од сите процеси, па после го форматирај

drajveri a windows 7(zvucna i graficka)

Mi trebaat ovie drajveri:
Nvidia GeForce4 MX440 with agp8 (navodno ne postoi drajver za ovoj tip, no ima zamena sto ne mi teknuva imeto)
VIA AC97

Dajte najdete mi gi ovie drajveri, se barav nisto ne se faka

Вградени се. Слика имаш, можиш да менуваш резолуции, звук имаш.

Посебни драјвери нема.

Можеби се вградени за поновите конфигурации, но за мојата нема ништо. Последнот пат кога ја инсталирав седмицата најдов драјвер замена за оргинал, што работеше супер.
Звучната ми ја најде, ама не работи

Можеби се вградени за поновите конфигурации, но за мојата нема ништо. Последнот пат кога ја инсталирав седмицата најдов драјвер замена за оргинал, што работеше супер.
Звучната ми ја најде, ама не работи

Сега проверив. Таа графичка официјално и не е поддржана. Затоа и нема ни вграден драјвер. Официјално се поддржани графички со минимум directx 9 поддршка.
Ама еве побарав и најдов како да се реши.
Ќе одиш овде http://www.driverheavendownloads.net/nvidia.htm и ќе го симниш драјверот ForceWare 72.30. Десен клик и направи го преку компатибилен режим како XP, и инсталирај го. После инсталација ќе појдиш до c:\windows\system32 и ќе го побараш NWIZ.exe.
Десен клик >Properties, намести го во компатибилен режим XP и подолу обележи го Run this program as administrator. (ако ова последново е засивено кликни прво на Change settings for all users најдолу)

Сега проверив. Таа графичка официјално и не е поддржана. Затоа и нема ни вграден драјвер. Официјално се поддржани графички со минимум directx 9 поддршка.
За да се трошат новите :) Коа се расправав со еден хардверософтвераш кога реков дека нов позахтевен софтвер (покрај сигурносна закрпа, но таа не и требаат којзнае какви ресурси) и игри се прават најмногу со цел да се троши хардверот, тој неее...епа еве доказ :)

Вчера истото го гледав за емиксицата на виндоњс 7, нее поддржана. Некои (од форуми) пробувале со постари верзии на драјвери, но шанси за компатибилност и некакво функционирање биле многу мали, па најчесто им се јавувал BSOD...а тоа не е работа, тоа е веќе мачење. Или врати се на windows xp (има драјвер) или земи некоја друга постара која нема многу да те чини, а ќе функционира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom