Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
виста имам.. исто е ?

хеј се одлогирав и ми уклуци мсн-то фаааллааа многуу што се измачи со мене.. должна сум ти :smir:

Појма немам, мразам виста (дека мразам грди жени со многу шминка).
Сепак, од мое скромно познавање на вистата, вака можеш да го средиш проблемот со привилегиите...
Start
кај Start Search полето внеси cmd
Треба да остане command prompt во листата програми.
а) десен клик на него и run as administrator
или
б) ако немаш опција run as administrator, кликни го и повлечи го на десктоп. После од десктоп десен клик и run as administrator.
Потоа следи ги останатите упатства од мојот прв пост околу овој проблем.

Едит: мило ми е што си го средила проблемот :)

Имам еден проблем, пред да го ставам NORTON 360 мсн-то идеше супер, откако го ставив, почна после секое логирање да прави автоматски логоут, на FIREWALL от му дозволив на МСН да работи, ама пак ништо, да не има некој идеа до што може да е ????

Здраво на сите,
Би сакал да ми се помогне со еден проблем. Цртам на AutoCad и кога правам plot file за принтирање/плотирање го правам во PDF file. Е сега на овој цртеж што го направив имам многу работи ставено, боја повеќе и дебели линии и слично. Кога ќе се конвертира во PDF има некои делови каде што не испаднало така како што го нацртав или пак не излеваат некои обоени делови.

Дали знае некој што да направам или дали има некоја друга програма за правење на PDF фајлови или пак друга слична за правење на Plot File...

Инаку знам дека за такви работи треба јак компјутер со јаки перформанси, и додека се прави тој file, не треба да работиш ништо поголемо што би му ја зела меморијата...

Итно ми е, ако може некој во поскоро време да ми кажи...

Благодарам :smir:

Имам еден проблем, пред да го ставам NORTON 360 мсн-то идеше супер, откако го ставив, почна после секое логирање да прави автоматски логоут, на FIREWALL от му дозволив на МСН да работи, ама пак ништо, да не има некој идеа до што може да е ????

До нортонот е :)

Со кој памет си ставил НОРТОН???

Мењај одма тоа, стави било што освен тоа.

ОФФФФФ, сега ме израдува, таман го кракував како што треба, него дај тогаш кажете кој да го ставам на Windows 7????

Здраво на сите,
Би сакал да ми се помогне со еден проблем. Цртам на AutoCad и кога правам plot file за принтирање/плотирање го правам во PDF file. Е сега на овој цртеж што го направив имам многу работи ставено, боја повеќе и дебели линии и слично. Кога ќе се конвертира во PDF има некои делови каде што не испаднало така како што го нацртав или пак не излеваат некои обоени делови.
Neznam kolku ke ti pomogne ali probaj da go printas so Press Quality vo AdobeDestilerot. Znaci vlagas u ControlPanel/Printers/Adobe PDf/Properties u General/Printing Preferences/ ako ti e PrintJob t.e. Default Settings:Default stavi go u Press Quality...igraj si i so profilot, klikas na toa Edit i probaj za color slikite Bicubic Downsampling iskljuci go da ne gi kompresira slikite...

Со кој памет ти го критикуваш еден од најдобрите антивируси во моментов. Нортон 2009, и 360 v2 и v3 се супер. Немаат врска со 2008ката (која навистина не беше најдобра). Оди пробај па кажувај.

А за тоа што МСН не му работи на One, има нешто изментето во пставките. 360 треба да има firewall кој автоматски учи што е сигурно а што не, а не треба да има никакви проблеми со МСН. Можно е до тоа што 360 има таму некоја заштита за IM, па има некој конфликт со МСН. Можи месенџерот е стар, нека проба понова верзија.

Со кој памет ти го критикуваш еден од најдобрите антивируси во моментов. Нортон 2009, и 360 v2 и v3 се супер. Немаат врска со 2008ката (која навистина не беше најдобра). Оди пробај па кажувај.

А за тоа што МСН не му работи на One, има нешто изментето во пставките. 360 треба да има firewall кој автоматски учи што е сигурно а што не, а не треба да има никакви проблеми со МСН. Можно е до тоа што 360 има таму некоја заштита за IM, па има некој конфликт со МСН. Можи месенџерот е стар, нека проба понова верзија.
#1 BitDefender Antivirus
#2 Kaspersky Anti-Virus
#3 Webroot Antivirus
#4 G DATA AntiVirus
#5 ESET Nod32
#6 ParetoLogic Anti-Virus PLUS
#7 AVG Anti-Virus
#8 Vipre Antivirus + Antispyware
#9 F-Secure Anti-Virus
#10 Trend Micro

Според еден од сајтовите овие се најдобрите 10...не го гледам нортонот..

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/paretologic-anti-virus-plus-review.html

Houston we have a problem... Симнав еден програм (игра Tony hawk proskater 3) од рапидшер и тоа што го добив од седумте партиции ога ги екстрахирав е THPS.mdf & THPS.mds. Значи никаков setup, install.exe, ништо. Што понатаму? Бара некој специфичен програм преку кој треба да се ранува (пушти)?

Houston we have a problem... Симнав еден програм (игра Tony hawk proskater 3) од рапидшер и тоа што го добив од седумте партиции ога ги екстрахирав е THPS.mdf & THPS.mds. Значи никаков setup, install.exe, ништо. Што понатаму? Бара некој специфичен програм преку кој треба да се ранува (пушти)?

Дај Paint да видиме од тоа што си го симнал.

како мислиш.. принтскрин? појма неам како се праи тоа

Alcohol 120% Друже...симни, инсталира, монтирај, и инсталирај ја играта...Happy gaming...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom