Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај за мене итна помош зошто од комшии пишувам:

Вчера седев на компјутер до 5 саат сабале и се си беше во ред. Исгасив компјутер се најнормално. Сега пред пола саат сакам да го вклучам и не сака. Оди до она Loading Windows и појави BSOD и се рестартира. Имам 2 рам-плочици, пробав да им ги сменам местата, пробав само со едната па само со другата - не сака. Пробав извадив батеријата на матичната и вратив но и тоа не сака. Ени ајдиа?

Едит: Не сака ни во Сејф Мод да се крене и тоа пробав.....

денеска ист проблем имаше едно дете па му го средував компјуутерот исто како сеа ти што кажа се пали компјутерот ти дава како да го подигнеш преку Safe mode И нормално ботира и се појавува BSOD, па се рестатира и пак наново само формат друго ништо формат и ке се среди работа

Направи формат и види дали ќе се среди па пиши. Чим не ти е до рамот, ако не се среди може и до хард дискот да е кога се подига оперативниот. И пиши ја грешката од плавиот екран акоможеш.

Вчера седев на компјутер до 5 саат сабале и се си беше во ред. Исгасив компјутер се најнормално. Сега пред пола саат сакам да го вклучам и не сака. Оди до она Loading Windows и појави BSOD и се рестартира. Имам 2 рам-плочици, пробав да им ги сменам местата, пробав само со едната па само со другата - не сака. Пробав извадив батеријата на матичната и вратив но и тоа не сака. Ени ајдиа?

Ај кажи што ти пише на BSOD.

Направи формат и види дали ќе се среди па пиши. Чим не ти е до рамот, ако не се среди може и до хард дискот да е.

Може и до графичката да е. Може до се да е. :) Нека пише ако му покажува кои фајлови се проблематични.

Ај кажи што ти пише на BSOD.

Тој BSOD трае 1 сек и се рестатира и пак наново се подига Win , и па пак се појавува BSOD и пак се рестатира , не може да се види убаво

Тој BSOD трае 1 сек и се рестатира и пак наново се подига Win , и па пак се појавува BSOD и пак се рестатира , не може да се види убаво

Истото му излегува на цимеро , и го снимивме некако за да видиме што пишува , и ништо, демек некоја програма правело да е така , врска нема , ни во safe mod не се стартоваше компјутерот и формат.

Najprvin probaj so opcija f8 (posle restart) i odberi last know good configuration (ke proba da gi vrati registrite od posledniot pat) ako ne
Stavi cd od win xp odi kako na klasinca instalacija no odberija ja opcijata recovery console posle toa probaj gi slednive komandi
1.CHKDSK /P /R ovoa komanda e ako hdd ima bad sektori da gi popravi
polse ovoa ako ne saka da krene odi pak do recovery consola
i probaj so ova komanda
fix mbr ili fix boot

Да и во Safe Mode не се подига :)

Да не цитирам сега за сите:

Го напраив компјутерот. Пробав првин со Убунт Лајв Цд да извадам податоците од десктоп ама не успеав, зошто кога сакав да влезам во партицијата со Виндовсот или во било која друга партиција ми даваше Could Not Mount Volume! Потоа земав Виндовс Цд и со репаир со командата fixboot средив работа. Сега нема гајле! Фала на сите!

П.С. Некој нешто за болдираното да не знае?

П.П.С. Сега гледам и Суб Зеро го пишал истото решение:pipi:

Супер што го среди и што го пиша проблемот. :helou:
Очигледно boot фајловите биле оштетени и поради тоа не било возможно да се подигне оперативниот систем.
Инаку за делот Could Not Mount Volume! веројатно не може да се бутира од slave па гледам треба да се покрене од првата партиција еве погледни ова ако ти помогне чисто информативно

Супер што го среди и што го пиша проблемот. :helou:
Очигледно boot фајловите биле оштетени и поради тоа не било возможно да се подигне оперативниот систем.
Инаку за делот Could Not Mount Volume! веројатно не може да се бутира од slave па гледам треба да се покрене од првата партиција еве погледни ова ако ти помогне чисто информативно

Фала....ама е опширно:smir:

симнав филм од нет...и на пц може да го гледам...али на двд нејќе..како да го стаам на цд (преку неро) за да го пушти на двд???дали има врска тоа што филмот го ставам на ЦД затоа што е мал..???

симнав филм од нет...и на пц може да го гледам...али на двд нејќе..како да го стаам на цд (преку неро) за да го пушти на двд???дали има врска тоа што филмот го ставам на ЦД затоа што е мал..???

Може грешам. Но мислам дека е потребно да го изрезеш на двд це-де за да можеш да го гледаш.

Eпа треба DvD да ти чита DivX формат ако е постар модел на DvD не чита DivX, ако е понов модел на DvD тогаш треба да чита :)

Eпа треба DvD да ти чита DivX формат ако е постар модел на DvD не чита DivX, ако е понов модел на DvD тогаш треба да чита :)

значи само на ДВД цеде да го стаам и ке го чита...двдто чита ДивХ...нишо, одам да зеам ДВД цеде па ке пишам после...

Што формат е филмот и што формат ти чита твоето DVD?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom