Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
53435391.jpg

Да не знај некој како и дали можи во Windows Movie Maker да зумирам одделен простор од сликата...?

Дали од овие процеси си пробал да ги исклучиш од стартап следните
wuauclt.exe апдејт на систем, може да се дисејблува
wlcomm.exe за ова вели Windows Live contacts server-апдејт на контактите од месинџер

Другите (уторент и слични) треба исто да се исклучени-и тие нели стално пингаат.
Ако овие ти се исклучени, треба да се провери некој (на пример ЕСЕТ egui.exe) да не е во контакт со некој сервер...

Најлесно би било (ако првите два wuauclt i wlcomm се дисејблувани, а пак има проблем со интернет сообраќај) да се стави зонеаларм firewall, да се подеси на одредена заштита (да го прашува корисникот-интерактивно или да се стави нормална заштита, а да се логува секоја активност) и да видиш кои програми и процеси ќе ти ги пријави дека сакаат да "излезат" на интернет. Ова би било 15 минути работа, а најверојатно би се нашло некое чудно име.exe (едно или повеќе) кое сака да сурфа без твое знаење. Се друго може да базирам на претпоставки.

Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:

Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)

Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.

ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:

Хардверски проблем да не е. Провери со рамот ако имаш вишок стик од друг компјутер смени, или најубаво мавни клин инстал и би требало да се реши ако не е и така тогаш можеби имаш проблем со рамот или со хард дискот.

Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:

Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)

Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.

ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:

Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:

Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:

Што му фали на HDD Regenerator 1.61?

• Ми се допаѓа
Reactions: Cak
Дугари еве едно прашање.
- Windows 7 фимална верзија или некоја тема-програм ?
На прв поглед многу ме се свија дизајн и др работи
Слика:

Attachments

• Windows_7_June_08_Concept_4_5_by_xazac87.jpg
    Windows_7_June_08_Concept_4_5_by_xazac87.jpg
    151,6 KB · Прегледи: 19

Еј фала сеа ќе пробам. А неможе со Check for errors со штиклирано check for bad sectors, од виндоусот што е?

Пробав со HDD Regenerator не најде ниеден бед сектор и проблемот останува. Ќе пробам со тоа со виндоусот шо е ако не помогне и тоа некоја друга идеја???? Инаку за следниов проблем пишав на call of duty world at war темата ама изгледа таму веќе никој не пишува (канта :S ) :toe: па решив да пишам и тука така да ако сака некој да помогне бујрум:

ПОМООООООООШ! Ептен сакам да ја играм играва. Ја инсталирав и ја пуштам ми дава еррор: logo_small_cod5.iwi is missing. Couldn't load image 'logo_small_cod5' Help плс сите страници ги превртев

Едит: Го најдов фајлот и го даунлоадирав али сеа незнам кај да го копирам. :kesa: хелп... пробав во програм фајлс сите фолдери нејке. Идеи???

кај да го копирам. :kesa: хелп... пробав во програм фајлс сите фолдери нејке. Идеи???
Имаш за играта некој фолдер images? Би требало таму да биде сместено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom