максовизија
Lunatic
- Член од
- 14 декември 2008
- Мислења
- 1.709
- Поени од реакции
- 126
NOD 32 - ништо
System Restore - џабе
Problem - се повеќе и повеќе иритира
System Restore - џабе
Ај направи скриншот на Processes (Ctrl+Shift+Esc -> Processes)NOD 32 - ништо
System Restore - џабе
Дали од овие процеси си пробал да ги исклучиш од стартап следнитеprocesi
Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:
Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)
Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.
ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:
Што му фали на HDD Regenerator 1.61?Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:
Еј фала сеа ќе пробам. А неможе со Check for errors со штиклирано check for bad sectors, од виндоусот што е?Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:
Пробај...Еј фала сеа ќе пробам. А неможе со Check for errors со штиклирано check for bad sectors, од виндоусот што е?
Имаш за играта некој фолдер images? Би требало таму да биде сместено.кај да го копирам. :kesa: хелп... пробав во програм фајлс сите фолдери нејке. Идеи???