Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
NOD 32 - ништо
System Restore - џабе
Problem - се повеќе и повеќе иритира

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Да не знај некој како и дали можи во Windows Movie Maker да зумирам одделен простор од сликата...?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Дали од овие процеси си пробал да ги исклучиш од стартап следните
wuauclt.exe апдејт на систем, може да се дисејблува
wlcomm.exe за ова вели Windows Live contacts server-апдејт на контактите од месинџер

Другите (уторент и слични) треба исто да се исклучени-и тие нели стално пингаат.
Ако овие ти се исклучени, треба да се провери некој (на пример ЕСЕТ egui.exe) да не е во контакт со некој сервер...

Најлесно би било (ако првите два wuauclt i wlcomm се дисејблувани, а пак има проблем со интернет сообраќај) да се стави зонеаларм firewall, да се подеси на одредена заштита (да го прашува корисникот-интерактивно или да се стави нормална заштита, а да се логува секоја активност) и да видиш кои програми и процеси ќе ти ги пријави дека сакаат да "излезат" на интернет. Ова би било 15 минути работа, а најверојатно би се нашло некое чудно име.exe (едно или повеќе) кое сака да сурфа без твое знаење. Се друго може да базирам на претпоставки.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:

Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)

Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.

ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Хардверски проблем да не е. Провери со рамот ако имаш вишок стик од друг компјутер смени, или најубаво мавни клин инстал и би требало да се реши ако не е и така тогаш можеби имаш проблем со рамот или со хард дискот.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:

Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)

Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.

ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:
Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Дугари еве едно прашање.
- Windows 7 фимална верзија или некоја тема-програм ?
На прв поглед многу ме се свија дизајн и др работи
Слика:

Attachments

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Dobra postapka da go resis ovoj problem ama problemot ne sof. tuku hard diskot pocnuva da se kreiraat bet sektori znam losa vest ama ima lek zemi si hdd regenerator 1.5 samo taa verzija raboti:helou:
Еј фала сеа ќе пробам. А неможе со Check for errors со штиклирано check for bad sectors, од виндоусот што е?

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Пробав со HDD Regenerator не најде ниеден бед сектор и проблемот останува. Ќе пробам со тоа со виндоусот шо е ако не помогне и тоа некоја друга идеја???? Инаку за следниов проблем пишав на call of duty world at war темата ама изгледа таму веќе никој не пишува (канта :S ) :toe: па решив да пишам и тука така да ако сака некој да помогне бујрум:

ПОМООООООООШ! Ептен сакам да ја играм играва. Ја инсталирав и ја пуштам ми дава еррор: logo_small_cod5.iwi is missing. Couldn't load image 'logo_small_cod5' Help плс сите страници ги превртев

Едит: Го најдов фајлот и го даунлоадирав али сеа незнам кај да го копирам. :kesa: хелп... пробав во програм фајлс сите фолдери нејке. Идеи???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom