Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Опцијата Disk Cleanup дали е за чистење на целиот диск, или само за непотребните фајлови кои не се во функција. Да не ризикувам да не го избришам целиот диск па...:toe:
Disk Cleanup ги брише фајловите привремено зачувани, зачуваните лозинки по сајтови... ништо важно би рекол јас.

Имам едно прашање сакам да инсталирам нов драјвер за графичката дали претходниот треба да го избришам или може да се апдејтира и врз него?

Имам едно прашање сакам да инсталирам нов драјвер за графичката дали претходниот треба да го избришам или може да се апдејтира и врз него?

Odma update. Zavisi dali drajverot ti e vo paket so softver sto ti go instalira pa mozes so dvoklik da zavrsis odma rabota, ili pak ke moras preku My Computer > Properties > Hardware > Device Manager (mislam deka taka bese) da go instaliras sam drajverot, sto ne e nikakva filozofija. Vo dvata slucai mozes vednas. Ako zaebes, imas Roll Back Driver koj ke ti go vrati prethodniot.

@ace_elemeNt
Te prestignav:kez:
;]

Направи апдејт врз него, донт вори :)

Вака сега!Земав DELL лаптоп и нема Windows него некое глупо софтверче!Кажете ми дали за да инсталирам Windows треба прво ова да го избришам па да инсталирам,или може директно Windows!И кажете ми дали ќе може на овој новиов лаптоп да инсталирам лиценциран Windows кој ми го дадоа со стариов компјутер од Неоком,или ќе треба да си купам ново CD Windows и од каде!?Поздрав

Вака сега!Земав DELL лаптоп и нема Windows него некое глупо софтверче!Кажете ми дали за да инсталирам Windows треба прво ова да го избришам па да инсталирам,или може директно Windows!И кажете ми дали ќе може на овој новиов лаптоп да инсталирам лиценциран Windows кој ми го дадоа со стариов компјутер од Неоком,или ќе треба да си купам ново CD Windows и од каде!?Поздрав
Знаеш дека два пати истото мислење го пишуваш? Тупењето не ти гарантира дека баш ќе ти одговори некој. Јас на пример го видов постот и претходниот пат и го игнорирав бидејќи не го знаев одговорот. Вториот пат само ме изнервира. Третиот пат ќе те избришам целосно.

Се извинувам ако сум ја погрешил темава.
Може ли да ми препорачате некој добар антивирус ?

вака сега,секој пат кога ке сакам да го апдејтувам анти вирусот(bit defender) ми вика дека има грешка(invalid server or proxsy setings)

порано сум немала ваков проблем,го избришав и инсталирав пак анти вирусот ништо не помага:toe:

вака сега,секој пат кога ке сакам да го апдејтувам анти вирусот(bit defender) ми вика дека има грешка(invalid server or proxsy setings)

порано сум немала ваков проблем,го избришав и инсталирав пак анти вирусот ништо не помага:toe:

Ај види во делот за апдејтирање да не си наместила преку прокси да се конектира при апдејтувањето

Ми се јави еден проблем по форматирање кога ќе отворам Мој компјутер или мои документи ми се јави ``Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.`` и она Сенд или Дон`т сенд одам на дон`т сенд и по вторпат можам да влезам најнормално...секогаш вака....помош?

Ми се јави еден проблем по форматирање кога ќе отворам Мој компјутер или мои документи ми се јави ``Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.`` и она Сенд или Дон`т сенд одам на дон`т сенд и по вторпат можам да влезам најнормално...секогаш вака....помош?

Заебан е виндоусот т.е експлорерот штом така ти покажува... Ако ти е скоро форматиран, реинсталирај го уште еднаш со друго цеде. И ако незнаеш што точно да правиш, викни некој поискусен нека ти покаже.

Па да форматирав само Ц; а ми останаа неформатирани останати 3 партиции и притоа се што имав на Ц; си зачував на друга пратиција(Мои документи.....),а забележав во меѓувреме дека ова не се случува само кога отворам мои документи или мој компјутер туку се прави и онака само од себе на некои 45минути.

П.С. Вчера форматирав!

П.П.С. Ај сега ќе пробам само со Репаир да видам дали ќе се поправи па ќе пишам....во меѓувреме оставете уште некој совет!!!

hey дали може некој да ми каже добар анти спајвер... ме хакнаа на WoW И мислам дека имам инфо стилер.. ама не ми го фајќа авира ... ај ве молам .. фала однапред :\

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom