Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е ова што ми се појавува, ако стиснам ок ми се појавва друг прозорец каде треба да стиснам don'y send и ми ги затвара сите страни што сум ги отворила на интернет.

Attachments

• rys.JPG
    rys.JPG
    17,5 KB · Прегледи: 2
Дригари. Ај ве молам пуштетеми никој линк на ПП од програмот Alkohol 120% fo Vista.
Оти јас го имам овој програм ама за Xp, еднас се заебав го имсталирав на Vista и ми се заеба цела Vista. Ми се рестартирасе нон стоп. И открив дека е од овој програм. Однапред фала.

ПП :)
Форматирав ПЦ , и немам звук.Пробав да најдам некои драјвери на гугл и инсталирав некои од Реалтек али не работат има " ! " наместо Аудио Медиа Плеер.Кај можам да најдам драјвер (на интернет) ?

Немам , тоа е проблемот.Иначе матичната е ESC.

Види со овие

Што е ова што ми се појавува, ако стиснам ок ми се појавва друг прозорец каде треба да стиснам don'y send и ми ги затвара сите страни што сум ги отворила на интернет.

Зезнат ти е експлорерот, избриши го и инсталирај го одново. Даунлоад

Properties на My Computer па идеш у табот Advanced па во последното (најдолното) Settings.
Тука од Drop-down менито прво селектирај си го Windows-от кој го бираш кога го уклучуваш РС и после ОДШТИКЛИРАЈ ГИ тие двете под него. Толку.

НЕЈЌЕ!!!!
НАПРАВИВ СЕ КАКО ШТО МИ КАЖА И СЕГА КОГА КЕ СЕ УКЛУЧИ КОМПЈУТЕРОТ СЕ ПОЈАВУВА ДРУГО И АКО СТИСНЕШ ЕСКЕЈП СЕ РЕСТАРТИРА, А АКО СТИСНЕШ ЕНТЕР ПАК ГО ПОКАЖУВА ТОА ДА БИРАМ. МИСЛЕВ ДА НЕ СУМ ЈА УТНАЛ ВИСТАТА ЗОШТО МИ ПОКАЖУВА ДВЕ АМА НЕ Е ТОА.

Open GL Initialization Failure

To play please verify that you card is OpenGL compliant
If it is , please update to the latest video drivers .

Ова ми се појаува при инсталација на една игрица ...

+ nitializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL

Дајте некој корисен совет ако имате .. :nesum:​

Open GL Initialization Failure

To play please verify that you card is OpenGL compliant
If it is , please update to the latest video drivers .

Ова ми се појаува при инсталација на една игрица ...

+ nitializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL

Дајте некој корисен совет ако имате .. :nesum:​

Што графичка имаш и за која игра се работи ?

Ати Радеон 9200 Se AGP .. А играта Soldиer of Fortune 2
малце каснам со одговоров ....цц ц

Минимумот што го бара играва е графичка со 128 мв, а и оваа твојава е толку.Незнам што би можело да биде. Еве ти minimum requierments, па спореди со твојот пц:
Windows 98/Me/2000/XP
Pentium III 450 or Athlon processor or greater
128 MB RAM
DirectX 8.1(included)
1.3 GB hard drive space (plus 300 MB for the Windows swap file)
8X or higher CD-ROM drive
DirectX 8.1 compatible true 16 bit soundcard and drivers

Симнав веќе 3-4 верзии претходно од Реалтек АЦ97 никоја не работи.Да не треба нешто да се активира?

А зошто не симнеш Everest ? Направи тест, и ќе ти ја покаже звучната картичка. Ако неможеш да најдеш драјвери, пиши овде

Минимумот што го бара играва е

А зошто не симнеш Everest ? Направи тест, и ќе ти ја покаже звучната картичка. Ако неможеш да најдеш драјвери, пиши овде

Симнав и SIW и уште една Aiea32 (нешто овака беше) и двете неможеа да препознаат manufacturer.

Вака сега,

имам еден проблем а тој е што незнам баш многу што и како за Рам меморијата на мојот компјутер, сакам да знам колку максимум можам да ставам меморија бијдечи со 256Мб не се живее веќе :)

Дали знае некој како јас самиот да проверам? Бидејќи машинава и не ми е тазе од пред 3-4 години ми е, сигурно има измени некои како што сум слушнал.

Така да проблемот е едноставен како јас самиот да проверам колку највеќе можам да ја зголема Рам меморијата без да се мачам да го носам на сервис? :):smir:

Симнав и SIW и уште една Aiea32 (нешто овака беше) и двете неможеа да препознаат manufacturer.
Симни ја еверест и пробај, ќе ја препознае :)

Вака сега,

имам еден проблем а тој е што незнам баш многу што и како за Рам меморијата на мојот компјутер, сакам да знам колку максимум можам да ставам меморија бијдечи со 256Мб не се живее веќе :)

Дали знае некој како јас самиот да проверам? Бидејќи машинава и не ми е тазе од пред 3-4 години ми е, сигурно има измени некои како што сум слушнал.

Така да проблемот е едноставен како јас самиот да проверам колку највеќе можам да ја зголема Рам меморијата без да се мачам да го носам на сервис? :):smir:

Каква матична имаш ? Колку слота за рам има на неа ? Каква ти е моменталната рам меморија, мислам на ддр,ддр2 и слично...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom