Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Гего, што линукс има?
Не знам зошто, ама убеден сум дека мора да се преинсталира. Сите оперативни системи со кои сум имал работа досега (Windows: 95, 98, 2000, XP, Vista, и Linux дистрибуции: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora Core и CentOS) барале при инсталација да им кажеш на кој јазик да биде инсталацијата, не може од после да му смениш јазик.

имав хп и врз него инсталирав виста и го избришав ама сега кога се уклучува компјутерот ми се појавува да бирам earlier version of windows или windows vista. Тоа првото е за хп а хп немам веќе на компјутер. МОЖЕ НЕКАКО ДА ГО ИЗБРИШАМ ТОА?

Најдов за xp драјвери само ме интересира како да наместам од на усб да бутира ( по што нема цд лаптопов ) ... имам 4 гига усб

СЕКАКО ДЕКА МОЖЕ
ама не знам како :icon_lol:
Немам виста за да ја знам точната постапка, ама пробај вака (пс: од XP е постапкава)
Отвори старт, па RUN, пиши msconfig и мавни ентер. Кликни на boot.ini табот и избриши го XP од листата.

И да, ако заебеш нешто нема да се крене ниедниот оперативен систем. Затоа пази и препорачливо е некој што се разбира во работава да го направи тоа.

Најдов за xp драјвери само ме интересира како да наместам од на усб да бутира ( по што нема цд лаптопов ) ... имам 4 гига усб
Не сваќам. Зошто на Линукс оперативен систем си му нашол драјвери за XP кои сакаш да ги лоадираш од бут ап?

XP сакам да му ставам ова линуксов ем не го разбурам за работа ем на холандски е

лаптопот е ваков
asus-eee-pc-review.JPG
eee pc 4g

нема цд затоа ме интересира како да инсталирам xp од усб

имав хп и врз него инсталирав виста и го избришав ама сега кога се уклучува компјутерот ми се појавува да бирам earlier version of windows или windows vista. Тоа првото е за хп а хп немам веќе на компјутер. МОЖЕ НЕКАКО ДА ГО ИЗБРИШАМ ТОА?

Properties на My Computer па идеш у табот Advanced па во последното (најдолното) Settings.
Тука од Drop-down менито прво селектирај си го Windows-от кој го бираш кога го уклучуваш РС и после ОДШТИКЛИРАЈ ГИ тие двете под него. Толку.

XP сакам да му ставам ова линуксов ем не го разбурам за работа ем на холандски е

лаптопот е ваков
asus-eee-pc-review.JPG
eee pc 4g

нема цд затоа ме интересира како да инсталирам xp од усб

Влези во BIOS и таму кај што местиш First Boot Device, Second Boot Device.... побарај една опција Boot Other Devices или Boot from USB нешто вака. Би требало да ја напраиш ENABLE и после како First Boot Device да наместиш USB, зачувуваш промените, праиш рестарт и се подига инсталацијата од ХР преку USB.

како да го вратам компјутерот 2 дена назад???? пошто ми се зафркна мснот и неможе да се инсталира....

како да го вратам компјутерот 2 дена назад???? пошто ми се зафркна мснот и неможе да се инсталира....

Иди вака:

Start > All Programs > Accessories > System Tools > System Restore

Ќе ти се отвори еден прозор и ќе си наместиш колку сакаш да го вратиш.

Само ако си имал МСН 9 Бета верзија незнам дали така би можел да го средиш проблемот :S

Иди вака:

Start > All Programs > Accessories > System Tools > System Restore

Ќе ти се отвори еден прозор и ќе си наместиш колку сакаш да го вратиш.

Само ако си имал МСН 9 Бета верзија незнам дали така би можел да го средиш проблемот :S

види вака, вчера ја инсталирав и цел компјутер ми се побрка(вируси,сецкање и сл) а пред 2 дена ја немав Мсн 9.. ај фала многу...

види вака, вчера ја инсталирав и цел компјутер ми се побрка(вируси,сецкање и сл) а пред 2 дена ја немав Мсн 9.. ај фала многу...

MSN 9 Beta верзија сите ги има поебано така... ја инсталираат и после самата си бара апдејт. Ако не направиш апдејт не ти работи MSN-то, а ако направиш апдејт ем не ти работи MSN-то и ем неможеш да инсталираш постара (8.1 или 8.5) верзија. Вика дека наводно мора првин да го избишеш инсталираниот MSN. Такада... :/

MSN 9 Beta верзија сите ги има поебано така... ја инсталираат и после самата си бара апдејт. Ако не направиш апдејт не ти работи MSN-то, а ако направиш апдејт ем не ти работи MSN-то и ем неможеш да инсталираш постара (8.1 или 8.5) верзија. Вика дека наводно мора првин да го избишеш инсталираниот MSN. Такада... :/

н:nerv::nerv:... го ресторирав и неќе. кој ме тераше да ја симнам 9ката... ај ке го форматирам компјутерот за некој ден(и така ми е хаос)... па се надеваме дека се ке биде у ред...

н:nerv::nerv:... го ресторирав и неќе. кој ме тераше да ја симнам 9ката... ај ке го форматирам компјутерот за некој ден(и така ми е хаос)... па се надеваме дека се ке биде у ред...

Земи си:

Absolute Uninstaller
или
Revo Uninstaller

и избриши ја со него. Па стај си која сакаш верзија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom