Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инсталирав Касперски па нешто не чинеше и го избиршав. И додека беше инсталиран немав излез ни на интернет ни на некоја апликација на мрежа, освен FTP серверот. Сега пак немам нет, и преку линукс сум ама ми треба видовс итно.
хелп ?

зашо ми прај вака бе??еве сега листам по форумов и TASKBAR-от доле шо е ке ми се заглави,неможе ни една иконка да кликнам (ни старт ни нишо),а компјутерот си работи, можам да правам шо сакам, и за да го направам морам CTRL+ALT+DELETE па VIEW па REFRESH, и дури тогаш ке ми се откочи таскбарот, имам Windows Xp sp3

ПОМОШ...како да направам на десктопот околку иконата тоа белото да го снема да иде текстот директно на позадината односно да се вклопат боите???:nesum:
etd6d0.jpg

ПОМОШ...како да направам на десктопот околку иконата тоа белото да го снема да иде текстот директно на позадината односно да се вклопат боите???:nesum:

Имаш на 105. и 106. страница на оваа тема. :)

Една-две страни назад кажавме како. Читајте малку, мрзи.

etd6d0.jpg

Еве како:
My Computer десен клик Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Visual Effects
Одбираш Custom и ги штиклираш само последните 3 другото се одштиклирај и понатаму знаеш се ОК->OK

Една-две страни назад кажавме како. Читајте малку, мрзи.

Имаш на 105. и 106. страница на оваа тема. :)
Ништо ама баш ништо од тоа не ми помогна само се мења изгледот на виндоусот и бојата и на Точкест примерот пробав и на Принц нејке:nesum:

Хаха епа тогаш советот на Касперски побарај го :pos:

А што имаш инсталирано, како ти се појави тоа?

Хаха епа тогаш советот на Касперски побарај го :pos:

А што имаш инсталирано, како ти се појави тоа?
На минатиот виндоус се беше ок го форматирав и снимив нов али истата верзија и се поремети нешто иначе не е до вирус иам Касперски секој ден скенира вируси немам барем од нив се отарасаив незнам што мозе да му биде:toe:

Едно прашање. Вака пробувам да форматирам компјутеро и да инсталирам Windows XP, ама проблемот е тоа што кога треба да се појави партиционерот се појавува порака, дека не постои инсталирано хард диск. Пробав со друг оперативен систем поточно Ubuntu 6.03 е се убаво биде се форматира се инсталира и се користи, потоа прбав пак со Windows ама се појавуваше истата порака.

Едно прашање. Вака пробувам да форматирам компјутеро и да инсталирам Windows XP, ама проблемот е тоа што кога треба да се појави партиционерот се појавува порака, дека не постои инсталирано хард диск. Пробав со друг оперативен систем поточно Ubuntu 6.03 е се убаво биде се форматира се инсталира и се користи, потоа прбав пак со Windows ама се појавуваше истата порака.

Би требало хардискот да ти е SATA (2). Прочепкај во биосот, мислам дека тоа едно RAID треба да ти биде ENABLE или обратно. Види како ти е, па стај го обратно.

Или со убунту кога форматираш, ако можеш партициите напрај ги да бидат NTFS

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom