Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе, абе што е ова, гад демит:

drnbe7.jpg

Ми се јавува скоро секој ден, инаку компјутерот ми работи како што треба - немам проблеми (барем не очигледни).

Луѓе, абе што е ова, гад демит:

drnbe7.jpg

Ми се јавува скоро секој ден, инаку компјутерот ми работи како што треба - немам проблеми (барем не очигледни).

Еве како да го решеш проблемот,
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Еве како да го решеш проблемот,
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Да не ми се зезне компјутерот после нешто? Што е ова, можеш да ми кажеш малку поконкретно?

Инаку фала за трудот.

Да не ми се зезне компјутерот после нешто? Што е ова, можеш да ми кажеш малку поконкретно?

Инаку фала за трудот.

Пребарај низ темава ќе видеш дека најмалку на 10ина членови им го имам кажано ова и сите го имаат решено проблемот. Направи така, јас одговарам :)

Пребарај низ темава ќе видеш дека најмалку на 10ина членови им го имам кажано ова и сите го имаат решено проблемот. Направи така, јас одговарам :)

Другар, побарав низ форумов за овој проблем, гледам луѓето немаат проблем после твојот совет (не дека не ти верувам, туку дА видам колку луѓе го имале овој проблем, и гледам дека не се малце). Е сега, и ти и Бил Гејтс викате дека ова се јавува само кај Икс Пе со сервис пак 2, ама ја инсталирав Сервис пак 3 и пак ми јави (после го деинсталирав, не ми работеше Римоут Десктоп Конекшн-от - да не знаеш зашто??? :))).:toe:

Фала уште еднаш.

Good news: Mozda nekoj softver ti pravi problemi.
Bad news: Mozda nekoj hardver ti pravi problemi (RAM ili Graficka).
Probaj reinstall na windows i pisi pak :]

Другар, побарав низ форумов за овој проблем, гледам луѓето немаат проблем после твојот совет (не дека не ти верувам, туку дА видам колку луѓе го имале овој проблем, и гледам дека не се малце). Е сега, и ти и Бил Гејтс викате дека ова се јавува само кај Икс Пе со сервис пак 2, ама ја инсталирав Сервис пак 3 и пак ми јави (после го деинсталирав, не ми работеше Римоут Десктоп Конекшн-от - да не знаеш зашто??? :))).:toe:

Фала уште еднаш.

Инсталирај го Service Pack 2 пак. Пред да избришеш некој ЅР, те предупредува дека некои програми и функции нема да работат.

Не сакаат да помогнат али ај ќе ја напраам некако. Порачав рутер, ќе стаса утре(побрзо од што ми рекоа) па ќе им се јавам на кабелскиот да ми ај сменат mac адресата да ми ја стаат таа на рутерот па после на рутерот ќе ги поврзувам компјутерите. Мислам дека нема да има проблеми така.

Не сакаат да помогнат али ај ќе ја напраам некако. Порачав рутер, ќе стаса утре(побрзо од што ми рекоа) па ќе им се јавам на кабелскиот да ми ај сменат mac адресата да ми ја стаат таа на рутерот па после на рутерот ќе ги поврзувам компјутерите. Мислам дека нема да има проблеми така.
Не знам баш дали ќе немаш, се пожалија неколку во темата за Cabletel за конекција преку рутер, само не се сеќавам дали го поправија проблемот. Побарај во таа тема.

Инсталирај го Service Pack 2 пак. Пред да избришеш некој ЅР, те предупредува дека некои програми и функции нема да работат.

Другар, го деинсталирав Service Pack 3-ката, и сега си работи РДК. Е сега, ти порано ми рече (кога го имав инсталирано 3-ката) да направам апдејти, меѓутоа мене Виндоусот ми е пиратски, така што малце потешко со апдејтирањето. Многу луѓе, според чичко Гугл го имаат овој проблем - откако инсталирале СП3 да не им работи РДК. Има ли некој начин со СП3 да работи РДК, а да не мора да правам апдејти (со нелиценциран Виндоус сум, уште еднаш да потсетам).

Другар, го деинсталирав Service Pack 3-ката, и сега си работи РДК. Е сега, ти порано ми рече (кога го имав инсталирано 3-ката) да направам апдејти, меѓутоа мене Виндоусот ми е пиратски, така што малце потешко со апдејтирањето. Многу луѓе, според чичко Гугл го имаат овој проблем - откако инсталирале СП3 да не им работи РДК. Има ли некој начин со СП3 да работи РДК, а да не мора да правам апдејти (со нелиценциран Виндоус сум, уште еднаш да потсетам).
ако имаш СП2 не го мењај шо мора Сп3 да имаш кога ти пречи:smir:

Го преинсталирав XP со друго ЦД ама пак истото, ама ме чуди дека на VISTA или XP 64bit не прави така?? Само на XP 32bit.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom