Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
poslusna sum jas:pipi:nisto ne cepkam, ama 100000% nema takvo ime tamu. sepak thnx

samo kazi mi dali moze nesto da se rasipi ako uste rabotam so nego

Значи: Уклучуваш компјутер, се подига виндовсот, ти се појавува тоа никаквото, го исклучуваш и си тераш ко ништо да не било, така?

Ако е вака, ништо не му е :)

kade moze da najdam semi od monitor HX191DP?
sekna mi se vcera od grm. i majstoro ne moze da go naprave bez sema

Во последно време ова ми излегува, и ми го кочи интернет пребарувачот (мозила) Што сака да каже со тоа?
Прегледај го приврзокот 7635

Колку рам имаш? Имаш нешто уклучено или си уклучил пред ова да ти се појави што многу ти го цица рамот. Глеам и доле у TRAY имаш многу програми кои ти работат у позадина, намали ги.

Во последно време ова ми излегува, и ми го кочи интернет пребарувачот (мозила) Што сака да каже со тоа?
Прегледај го приврзокот 7635

Пробај зголеми го pagefile.sys, десен клик на my computer, избери properties, оди во advanced, и каде што пишува performance кликни на settings, избери advanced и најдолу кајшто пишува virtual memory стисни на Change и зголеми ја меморијата ( 1024-2048 е препорачано )

Зголемувањето на pagefile-ot нема да му помогне ако не го ни намалил.
Сакам да речам, XP-то само го средува pagefile-от при инсталација, односно го подесува на дупло од RAM меморијата, што се има докажано како сосема пристојна големина. Џабе ти е ти и 10 GB да му одредиш кога цело време ќе чита од хард диск а тоа не е исто брзо како од RAM... накратко, не е тоа-тоа.
Корун добро му кажа, изгледа нешто му цица RAM судејќи според бројот на програми што му се уклучени во таскбарот. Јас имам 2GB RAM меморија а толку програми немам уклучено. Се обложувам дека Alien има помалку рам а има уклучено толку многу програми.
Провери во Task Manager што троши највише RAM и ако е некоја ненормална бројка, тогаш тука лежи зајакот. Ако е све во рамките на нормалното, тогаш ти имаш голем апетит а мал стомак :)

Ме мачи еден проблем. Имам Windows vista, ги имам инсталирано сите мак фонтови, имам и МК подршка, а текстови напишани на кирилица ги прикажува вака - " Ã-íå Øïèëìàí? -Çäðàâî. "

Ме мачи еден проблем. Имам Windows vista, ги имам инсталирано сите мак фонтови, имам и МК подршка, а текстови напишани на кирилица ги прикажува вака - " Ã-íå Øïèëìàí? -Çäðàâî. "

Regional and Language Options - Administrative - Change system locale... - Macedonian

Значи немаш инсталирано македонска поддршка.
Напрај вака:

Regional and Language Options - Administrative - Change system locale... - Macedonian

Благодарам! :) Сеа ке можам да гледам филмови со мк превод :)

Никако неможам да добијам звук кога гледам видеа на youtube или сл. ни преку Mozilla ни преку Internet Explorer.Помош

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom