Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Almighty Nane напиша:
zalepen e :( a kako da go snimam filmot so prevodot sto jas ke go stavam???

Imas 2 varijanti, da go izbrises postoeckiot prevod od videoto ili da zalepis svoj prevod vrz postoeckiot.
Za prvata varijanta probaj so pluginov tuka t.e VirtualDub MSU Subtitle Remover. Problemot e sto so ovaa metoda dobivas zamrznata slika na delot od slikata(linijata) kaj sto se pojavuva prevodot, so znaci ako prevodot ti stoi 3 sekundi za tie 3 sekundi u toj del od ekranot slikata ke bide zamrznata.
Podobro i pobrzo e da go izrenderiras celoto AVI so titl koj so ke ima crna pozadina mesto transparent i dovolno golem font za da go pokrie postoeckiot hardsubed prevod.Zaebancijata e sto moras da najdes potpolno sinhroniziran prevod so vmetnatiot t..e da se isti start/stop vreminjata na prevodot sto sakas da go stavis so onoj od videoto.Ova znam deka so ConvertxtoDvd moze da go napravis so toa sto ke dobies DVD t..e VOB fajlovi na kraj, posle ako sakas prefrli go od DVD u Divx.

Jane напиша:
После формат се брише СЕ. Значи хард дискот ти е празен освен ако ти е поделен на партиции па да зачуваш податоците (слики, песни, клипчиња...) на друга партиција.
Иначе за програмите ти треба инсталација, а не инсталираното. Така да ќе земеш од некој другар ќе си ги снимиш.
За звучната карта да ти работи ти треба драјвер кој најверојатно ти го дале на цд кога си го земал компјутерот или па ќе ни кажеш што звучна имаш па ќе ти дадеме од кај да си ги симнеш драјверите.

Јас пробав да форматирам само една партиција ама ми вика цело време дека има активни процеси и дека не може да се форматира. Пробав и во Safe Mode и во Command Prompt ама не сака. А звучната е RealTek AC97, симнав јас инсталација за неа и ги пробав сите можни варијанти (деинсталирај стара, инсталирај нова/ инсталирај нова врз стара/ стара врз нова) ама не сака. Мене проблемот ми е негде софтверски што не доаѓа звук до звучниците, хардверски е ОК.

Тоше напиша:
Јас пробав да форматирам само една партиција ама ми вика цело време дека има активни процеси и дека не може да се форматира. Пробав и во Safe Mode и во Command Prompt ама не сака. А звучната е RealTek AC97, симнав јас инсталација за неа и ги пробав сите можни варијанти (деинсталирај стара, инсталирај нова/ инсталирај нова врз стара/ стара врз нова) ама не сака. Мене проблемот ми е негде софтверски што не доаѓа звук до звучниците, хардверски е ОК.
Ме збуни малце. Сакаш да форматираш зошто немаш звук? или друга е причината? Иначе ако сакаш да ја форматираш партицијата кај што ти е инсталиран ХР-то ќе мора преку бутабилно цд.
Иначе доколку си сигурен дека проблемот ти е софтверски тогаш во контрол панел во подесувањата за звук провери да не ти е случано исклучен звукот, да не е намален гласот до крај, подесувањата за излезите што се одпозади на звучната карта дали се наместени како што ти се поврзани џековите од звучниците.

Тоше напиша:
Вака се форматира партицијата (C:\) на која се наоѓа Windows-от:
Ставаш бутабилно цеде од Windows XP во CD/DVD ROM-от. Рестартираш и влегуваш во биос, од каде што местиш прв бутабилен уред да е CD/DVD ROM-от во кој е цедето. Ги зачувуваш сетинзите и рестартираш. Потоа те прашува дали да бутира од цеде и притискаш кое било копче на тастатурата. После ги следиш упатствата. Види овде како оди инсталацијата на Windows XP .

naum_spaseski напиша:
Вака се форматира партицијата (C:\) на која се наоѓа Windows-от:
Ставаш бутабилно цеде од Windows XP во CD/DVD ROM-от. Рестартираш и влегуваш во биос, од каде што местиш прв бутабилен уред да е CD/DVD ROM-от во кој е цедето. Ги зачувуваш сетинзите и рестартираш. Потоа те прашува дали да бутира од цеде и притискаш кое било копче на тастатурата. После ги следиш упатствата. Види овде како оди инсталацијата на Windows XP .

а останатите партиции си остануваат недопрени така?
се форматира само партицијата кај што е Windows-от?

Jane напиша:
Ме збуни малце. Сакаш да форматираш зошто немаш звук? или друга е причината? Иначе ако сакаш да ја форматираш партицијата кај што ти е инсталиран ХР-то ќе мора преку бутабилно цд.
Иначе доколку си сигурен дека проблемот ти е софтверски тогаш во контрол панел во подесувањата за звук провери да не ти е случано исклучен звукот, да не е намален гласот до крај, подесувањата за излезите што се одпозади на звучната карта дали се наместени како што ти се поврзани џековите од звучниците.

Се тоа го пробав и ништо не функционира, не ми е јасен проблемот. На компјутеров почнува песната, звучниците се фино вклучени (дури ако се доближиш до нив ќе приметиш дека работаат, не е до нив) ама звуков не доаѓа до нив. А и така бидејќи ми беше компјутерот за форматирање, си помислив дека со тоа ќе се реши проблемот. А бутабилно CD е тоа истото што доаѓа со компјутерот кај што е WinXP или...?

Тоше напиша:
Се тоа го пробав и ништо не функционира, не ми е јасен проблемот. На компјутеров почнува песната, звучниците се фино вклучени (дури ако се доближиш до нив ќе приметиш дека работаат, не е до нив) ама звуков не доаѓа до нив. А и така бидејќи ми беше компјутерот за форматирање, си помислив дека со тоа ќе се реши проблемот. А бутабилно CD е тоа истото што доаѓа со компјутерот кај што е WinXP или...?
Да тоа е цедето. Кај што е инсталацијата на ХР тоа е и бутабилно. А ова за звукот незнам што мое да биде. Сигурен си дека звучната ти е исправна и дека драјверите се инсталирани?

Тоше напиша:
Да, се брише се што има на таа партиција, и потоа се инсталира само Windows-от. Никаков придружен софтвер како Office, Photoshop, Corel не се инсталира.

Тоше напиша:
Кога Windows-от ке се подигне од цд-то ти се отвора прозорец за уредување на партиции. Ти најверојатно имаш две партиции, од коии едната е со оперативниот систем. Имаш можност да го снимаш Windows од ново во истата партиција каде ти е бил до сега или пак, да ја избришеш таа партиција и да направиш нова каде што ќе се снима новиот Windows.Ако го преснимаш само мислам дека сите работи ке ти останат, ама ако ја избришеш и направиш нова, гарант се ти се брише.:helou:

CyberBop напиша:
Кога Windows-от ке се подигне од цд-то ти се отвора прозорец за уредување на партиции. Ти најверојатно имаш две партиции, од коии едната е со оперативниот систем. Имаш можност да го снимаш Windows од ново во истата партиција каде ти е бил до сега или пак, да ја избришеш таа партиција и да направиш нова каде што ќе се снима новиот Windows.Ако го преснимаш само мислам дека сите работи ке ти останат, ама ако ја избришеш и направиш нова, гарант се ти се брише.:helou:
И формат на партицијата и бришење на партицијата па креирање нова = ИСТО.

Fantom_oh напиша:
Коа си работам во Опера, се почесто ми се јавува овој прозорец:
untitled210tr5.png

Хелп?

ај бе некој?

е вака сега.. решив да го преинсталирам Windows-от .. инсталирањето на новиот windows заврши добро и на ред беа да ги инсталирам драјверите...се беше ОК дури не ми побара драјвер за Ethernet ( Network Adapter ) ..без тој драјвер неможев да се конектирам на интернет, а во CD-ната со драјверите тој драјвер го нема. Ојдов во нет кафе .. го симнав драјверот го инсталирав и можев да се конектирам на интернет. Е сеа по инсталирањето забележав дека побавен е нетот, а игрите ( online ) ги играм со далеку поголем лаг одколку што беше пред тоа. Е сега дали е проблемот до драјверот ..или има друг проблем ?
пс. Се отепав од барање друг драјвер за Ethernet Network Adapter ама ненајдов..па ако знае од каде да downloadiram добро би било да пушти линк по пп .. .. матична Epox EP-5EDAI ... фала

error напиша:
е вака сега.. решив да го преинсталирам Windows-от .. инсталирањето на новиот windows заврши добро и на ред беа да ги инсталирам драјверите...се беше ОК дури не ми побара драјвер за Ethernet ( Network Adapter ) ..без тој драјвер неможев да се конектирам на интернет, а во CD-ната со драјверите тој драјвер го нема. Ојдов во нет кафе .. го симнав драјверот го инсталирав и можев да се конектирам на интернет. Е сеа по инсталирањето забележав дека побавен е нетот, а игрите ( online ) ги играм со далеку поголем лаг одколку што беше пред тоа. Е сега дали е проблемот до драјверот ..или има друг проблем ?
пс. Се отепав од барање друг драјвер за Ethernet Network Adapter ама ненајдов..па ако знае од каде да downloadiram добро би било да пушти линк по пп .. .. матична Epox EP-5EDAI ... фала
vaka na tebe Lan kartata ti e onbourd... i so e problemot... tebe ustvari kartata se prepoznava kako controller , i so prais ... instaliras Driverite za cipsetot na maticnata i LAN driverot ke go prepoznae .... druga rabota e da imas problem so nekoj nekoj process u PC .... poroveri site services u Control panel... Deni ako si ti Error-ot pisi na ICQ za takvi raboti ...

error напиша:
Windows XP + Service Pack 2?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom