Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
naum_spaseski напиша:
Драјверите можеш да ги извадиш од официјалната страна на твојот произвотидел на матична плоча, но треба да ги има и на цедето со драјвери за матичната.

nemam ni edno cd za kom ako moze link da gi izvadam:toe:

naum_spaseski напиша:
Од кој производител ти е матичната плоча, и кој модел ти е?

maticnata mi e elite mislam KT600 SO CIPSEET VT8237 ne sum siguren no ke proveram i ke pisam bideki ne sum doma:tapp:

okraZ-XxX напиша:
da mojaot e sata disk.no dali nekoj ima drajveri ili da mi dade link od kade sto mozam da gi izvadam pls:toe:
SATA драјвери мислам дека не му требаат. Провери во BIOS-от исклучи RAID или така нешто беше во подесувањата кај чипсетот. Јас имав исти проблем и ова беше причината. Пробај па кажи.

Jane напиша:
SATA драјвери мислам дека не му требаат. Провери во BIOS-от исклучи RAID или така нешто беше во подесувањата кај чипсетот. Јас имав исти проблем и ова беше причината. Пробај па кажи.

nemam takva opcija vo BIOS-ot izgleda ne ni e ist BIOS-ot
Eve sto imam vo kom:

Процесор AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+

Име на матичната плоча ECS KT600-A (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Чипсет на матичната плоча VIA VT8377 Apollo KT600

Системска меморија 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип на BIOS Award (07/07/04)

Jane напиша:
Sata драјвери сигурно му требаат, а ова ти што збориш нема врска. Прво знаеш што е RAID? :lud: Па и самото раид работи на САТА дискови (иако може и на АТА), но човекот кажа дека има САТА диск така да сигурно му требаат драјвери за САТА контролерот. Инаку добро за тебе ако знаеш што е RAID.:helou:

Инаку ги барам и до попосле ќе ти пратам линк.

Едит: Еве едни копирај ги на флопи па пробај и кажи.

frenki напиша:
Sata драјвери сигурно му требаат, а ова ти што збориш нема врска. Прво знаеш што е RAID? :lud: Па и самото раид работи на САТА дискови (иако може и на АТА), но човекот кажа дека има САТА диск така да сигурно му требаат драјвери за САТА контролерот. Инаку добро за тебе ако знаеш што е RAID.:helou:

covek FALA NOGO tie bea draverte BLAGODARAM! :helou::je:

frenki напиша:

Па САТА драјвери обично си има и нема потрба да се инсталираат, освен он ако бришел кај што нетреба. Инаку за тоа RAID може да му се уклучила таа опција и за да ја користи таа опција колку што знам треба да имаш 2 хардиска, а он зошто има 1 не му го чита ко што треба ни тој. Ете затоа. Пишав можна солуција зошто на слична матична плоча со исти чипсет ми се јави истиот проблем на истото место. Па сакав да му помогнам на човекот.:helou:

Како да ги префрлам драјверите за SATA од флопи на цеде, а да може да ги чита компјутерот при форматирање?

Грешиш, ретко иде драјвер за сата контролер. И незнам што ти значи ако бришал нешто што не треба? Овде зборуваме за инсталација на ХР, така да неверувам дека можел нешто да избриша од инсталационотот цд.
Ај нема везе, човекот завршил работа.

Princ напиша:
Изрежи бутабилно CD со неро.
Го имаш пробано тоа? Неверувам дека ќе работи, пошто кога ги бара драјверите ги бара стрикно од А: така ова нема да заврши работа.

Единствено што може да се направи е тоа да се побара на гугл дали можат драјверите да се вметнат во самото инсталационо цд на хп-то и притоа самата инсталација ќе си ги вчита при подигнувањето на истата.

frenki напиша:
Го имаш пробано тоа? Неверувам дека ќе работи, пошто кога ги бара драјверите ги бара стрикно од А: така ова нема да заврши работа.
У стил нешто ме демантираш? Јас не зборам за верување или неверување туку за испробана работа. Ако не знам нешто, ќутам. А ако веќе сум одговорил значи дека 101% сум сигурен во тоа што го кажувам.
Се надевам се разбравме, нема потреба да ми потврдиш.

frenki напиша:
Мора да работи. Што праиме ако немам Флопи на компјутерот.

Princ напиша:
У стил нешто ме демантираш? Јас не зборам за верување или неверување туку за испробана работа. Ако не знам нешто, ќутам. А ако веќе сум одговорил значи дека 101% сум сигурен во тоа што го кажувам.
Се надевам се разбравме, нема потреба да ми потврдиш.

Хаха, таман работа дека сум те демантирал, напротив, те прашав. А пошто ти работело, напиши едно кратко упатство за истото, па и јас и другите повеќе нема да се малтретираме со флопијата. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom