Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Janev напиша:
pak nemoze da se stavat.. do so li e problemot?:toe:

Види вака:

Оди Control Panel -Administrative Tools-Servises-па барај Themes.
Ќе стегниш на него десен клик и ако ти е исклучено ќе му стегниш Start :toe:

Joey напиша:
Види вака:

Јас колку што го сфатив, не може да менува други теми освен Luna XP (Royale, ако има Media Center) и да додава нови.

Joey напиша:
Види вака:

startuvano e pisuva Startdet..
ke se obidam da gi stavam temite preku StyleXp

Janev напиша:
startuvano e pisuva Startdet..
ke se obidam da gi stavam temite preku StyleXp
Епа не можам да ти помогнам освен да пробаш со оваа програма да смениш Windowblinds има во неа теми

За да можат да се ставаат теми од други производители различни од Мајкрософт, треба да се направи patch на uxtheme.dll, и ако во меѓувреме видовсот ти побара инсталационо цд ни на крај памет не го ставај во цд ромот :jaj: , стисни cancel. Повеќе побарај на гугл.

Имав претходно 3 партиции и сакав третата да ја спојам со втората. Го направив тоа со Norton Partition Magic 8. Е сега имаше во подесувањата да направам фолдер во кој ќе ги префрли сите фалови од третата партиција во втората. Всушност третата партиција да биде фолдер во втората. Никако нејќеше да почне да се спојуваат ако не одберев фолдер. Направив фолдер и се заврши најнормално, ама сега ми седи тој фолдерот празен е, и неможе никако да се избрише. Unlocker не помага. Дај кажете начин како да го избришам.

Jane напиша:
Имав претходно 3 партиции и сакав третата да ја спојам со втората. Го направив тоа со Norton Partition Magic 8. Е сега имаше во подесувањата да направам фолдер во кој ќе ги префрли сите фалови од третата партиција во втората. Всушност третата партиција да биде фолдер во втората. Никако нејќеше да почне да се спојуваат ако не одберев фолдер. Направив фолдер и се заврши најнормално, ама сега ми седи тој фолдерот празен е, и неможе никако да се избрише. Unlocker не помага. Дај кажете начин како да го избришам.
I начин
Start/Run/cmd.exe
Лоцирај го фолдерот преку командата cd (на пример cd c:\ доколку фолдерот ти се наоѓа во C партицијата). После пишуваш RMDIR New Folder.
II начин
Отвори го местото каде што ти се наоѓа фолдерот (НАПОМЕНА:НЕ ГО ОТВОРАЈ ФОЛДЕРОТ). Стисни Ctrl+alt+del оди во Processes и кликни на explorer.exe End Process. Се ќе ти се исклучи освен прозорчето што ти е отворено. Тогаш пробај делитни го (клик на фолдерот Shift+delete) после оди во Tab-от Applications и притисни New Task. Во него пиши explorer.exe

и доколку на јахутерминал начинот не работи, контактирај ме мене ќе средиме работа... многу убаво искуство си имам со вакви фајлови што не се бришат...

Епа за првиот начин ми вика The directory is not empty, а вториот неможам да го направам.:nesum:Ако го исклучам Експлорерот се гаси и прозорецот што ми е отворен. или па нешто не сваќам ко што треба.

Незнам многу за проблемов на Јане, но пробај види дали ке можеш нешто да направиш со вториот начин на јахутерминал, ама во Tools во фолдерот да го штиклираш: ”Launch folder windows in a separate process”.

naum_spaseski напиша:
Незнам многу за проблемов на Јане, но пробај види дали ке можеш нешто да направиш со вториот начин на јахутерминал, ама во Tools во фолдерот да го штиклираш: ”Launch folder windows in a separate process”.
Абе разбирам што сака да каже. Еве пробај кај тебе. Отвори 7 прозорци и исклучи го Експлорерот и ќе видиш дека сите прозорци ќе ти се отворат што се од експлорерот и плус таскбарот ќе го снема. Така да тоа не помага.

Jane напиша:
Абе разбирам што сака да каже. Еве пробај кај тебе. Отвори 7 прозорци и исклучи го Експлорерот и ќе видиш дека сите прозорци ќе ти се отворат што се од експлорерот и плус таскбарот ќе го снема. Така да тоа не помага.
Знам, но ако ги одвоиш фолдерите од explorer.exe процесот, може тогаш ке можеш да го избришеш фодлерот?
Или пак, ако немаш ништо на таа партиција, форматирај ја...

Jane напиша:

А види направи RENAME па после пробај да избришиш, што знаеш може ќе фати :raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom