Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Princ напиша:
Не можам сега да го испробам бидејќи тој компјутер ми е дома ама веројатно ќе работи онаа за кернел верзија 2.2.14 или поново. Ќе го испробам и утре ќе известам.
Поздрав.

Milo mi e sto mozev da pomognam, aj pisi utre sto si napravil, ok?

Lol ај да ја подновам темава.
Ами имам линукс и windows.
Е сега кога го инсталирав линуков прво тој ми се бутират(Има да одберам кој да бутират ама ако во рок од 7 секунди не одберам ништо афтоматски бутират линукс)
Сакам прво Xp да бутират.Ај кажете како да го наместам тоа?

Купив Антивирус НОД 32 и го инсталирав на компјутер. НА самото ЦД имаше и крак. Но кога сакам да направам кпи и пасте на кракот ми се јавува известување:

4hd6xxg.jpg

Барам помош што да направам за да може да работи антивирусот нормално и да прави update.

Да те прашам јас тебе: Koja верзија ја имаш 2,5 или 2,7? И вака, кога го инсталираш антивирусот, НЕ прави рестарт, после инсталирај го и пачот. Ако ја имаш верзија 2,7 тогаш, после пачирањето, пак НЕМОЈ да го рестартираш компјутерот. Појди во местото каде си го инсталирал NOD 32, таму ке најдеш еден nod32fx.reg фајл. Активирај го, рестартирај го компјутерот и терај работа :)

naum_spaseski напиша:
Да те прашам јас тебе: Koja верзија ја имаш 2,5 или 2,7? И вака, кога го инсталираш антивирусот, НЕ прави рестарт, после инсталирај го и пачот. Ако ја имаш верзија 2,7 тогаш, после пачирањето, пак НЕМОЈ да го рестартираш компјутерот. Појди во местото каде си го инсталирал NOD 32, таму ке најдеш еден nod32fx.reg фајл. Активирај го, рестартирај го компјутерот и терај работа :)

Ја имам верзијата 2,5 А тој документ што ми кажуваш да го побарам го нема кај мене nod32fx.reg фајл. така да не ми помогна твојот совет во врска со овој антивирус.

naum_spaseski напиша:

Првпат кога ми напиша што да правам не те разбрав, но сега пак го прочитав и видов дека не сум требал да правам рестарт. Благодарам многу сега антивирусот си работи како што треба :zver:

Мене ми треба малце помош.Дали има воопшто програм каде ќе можам да пишувам Текст од некој филм песна....И после да го гледам филмот или песната со превод.Ме сваќате

Незнам дали е проблемов софтверски или хардверски...
Кога ќе влезам да играм некоја игра после 10-20 мин, некогаш и одма, ми снемува звук. Прво мислев дека е од една игра, ама почна да се случува и кај другите. Е сега треба да излезам од играта, па пак да ја стартувам, за повторно да има звук, ама понекогаш звукот целосно заглавува, па треба да правам рестарт... Ако може некој нека помогне!!!

bad_boy напиша:
Lol ај да ја подновам темава.
Ами имам линукс и windows.
Е сега кога го инсталирав линуков прво тој ми се бутират(Има да одберам кој да бутират ама ако во рок од 7 секунди не одберам ништо афтоматски бутират линукс)
Сакам прво Xp да бутират.Ај кажете како да го наместам тоа?
У конзола, прво правиш копија од конфигурациониот фајл:
Код:
sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup
После го едитраш:
Код:
gksudo gedit /boot/grub/menu.lst
После ја бараш линијата:
Код:
default     0
и бројoт 0 го менуваш у број на секција што ти е декларацијата за Windows (default би требало да ти биде 4).

Izvadiv linux od internet, bese zipiran vo 5 folderi t.e. 5 CDea, problemot e sto ne postoi nitu eden fajl koj sto go cita Windowsot osven *.txt, nikogas ne sum rabotel na linux pa ne znam ni kako da go startuvam od dosot (ako e mozno) moze nekoe upatsvo?.. i dali vo vasite (tie sto go imaat) postoi nekoj fajl preku koj ke se startuva instalacijata preku windowsot...
fala odnapred

BrainCrasher напиша:
Izvadiv linux od internet, bese zipiran vo 5 folderi t.e. 5 CDea, problemot e sto ne postoi nitu eden fajl koj sto go cita Windowsot osven *.txt, nikogas ne sum rabotel na linux pa ne znam ni kako da go startuvam od dosot (ako e mozno) moze nekoe upatsvo?.. i dali vo vasite (tie sto go imaat) postoi nekoj fajl preku koj ke se startuva instalacijata preku windowsot...
fala odnapred
Само пет фајлови ти се или имаш повеке? Ако се само пет, со која екстензија се? Ако се со .iso .bin и слични на нив, тоа се слики за режење цедеа, што значи сите фајлови што ти требаат се во тие 5 фајлови. Тие можеш да ги стартоваш преку Nero, Alcohol 120% и др. програми со кои можеш да решиш цедеа.

naum_spaseski напиша:
Само пет фајлови ти се или имаш повеке? Ако се само пет, со која екстензија се? Ако се со .iso .bin и слични на нив, тоа се слики за режење цедеа, што значи сите фајлови што ти требаат се во тие 5 фајлови. Тие можеш да ги стартоваш преку Nero, Alcohol 120% и др. програми со кои можеш да решиш цедеа.

ne se *.iso i *.bin, a i ne se samo 5, vo sekoj folder ima dosta fajlovi i folderi, od koi folderi, boot;docu;dosutils;media.1;suse (ova e prvoto CD) i nekoj fajlovi no nikade *.exe ili slicno. Ako znaes kako da go snimam pomagaj :)

BrainCrasher напиша:
ne se *.iso i *.bin, a i ne se samo 5, vo sekoj folder ima dosta fajlovi i folderi, od koi folderi, boot;docu;dosutils;media.1;suse (ova e prvoto CD) i nekoj fajlovi no nikade *.exe ili slicno. Ako znaes kako da go snimam pomagaj :)
Имаш мсн? Ако имаш ете ти лево, мој мсн, адни ме и објасни ми подобро :helou:

Да ве прашам нешто, што одамна ми е останато како нејаснотија. Погледнете ја сликата. Зошто има два обележувачи и два алатника за обележување кога сакам да додадам нова страна во омилени кај Mozilla Firefox 2.0.0.1?
untitledlp8.jpg

Имам проблем со Task Menager, не дозволува да видам ништо, немам пристап ни до процеси само се отвара ваков прозорец кога стискам Ctrl+Alt+Del

image00417xd8.jpg

Не можам ни да го затворам преку X само од таскбарот долу правам close. Дали е можно да е некој вирус?
Скенирав со Kasperskу најде 2-3 тројанци и ги избриша, ама Task Menager остана пак ваков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom