Помош со напојување

• Креатор на темата Креатор на темата nanco
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јануари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
Дечки го имам следниот систем:

AMD Phenom x4 9750 quad core

2x1gb kingston hyperx 800mhz

160gb hdd sata2

geforce 8600gt silent (набрзо ке биде geforce 9800gtx+/geforce gtx260)

gigabyte ga-ma790fx-ds5

Моментално имам катастрофално напојување:
Delux DPL-34a 600w (350w real)

Мислам да земам:
Gembird PSU8X-Real Power 650w и е околу 3.200 ден

Ве молам за ваше мислење и ако има некоја подобра опција за околу истата цена кажете... :toe:

Ако имаш два хард диска и два ДВД пример тогаш да земиш појако напојување али....

за ова конфигурација ти шо ја имаш напишано макар да земиш и нова графичка немат да имаш проблем со 500W напојна која коштат негде 1200 денари и то солидна напојна.... не фрлај пари безвезе поубо тие 2000 денари искористиги во нешто покорисно...

да имаш пример QUAD со SLI графички или Crossfire 2 хард диска и други кулери на кукиштето ... да земиш и 1000 W напојна али за ова јас мислам не

ок друже, али моето напојување има REAL POWER 350w значи max, плус имам 2 двд, и плус имам наредено перки за кулинг. така да.. дај кажи име на напојувањето од 500w ама стварно да е 500 не као ова шо го иам пиши 600 а е уствари 350. во секој случај фала за твоето мислење :wink:

За графичка гледај да биде GTX260 и напојување земи си CoolerMaster или Spire.

CoolerMaster дефинитивно.....

Coolermaster Silent-M PRO 500. Ако имаш 5000ки за трошење де. Поубаво напајање здравје!

Добар избор, многу ми се свиѓаат спецификациите и тоа што е 80+.

Ок фала многу за вашите мислења. Ке гледам да набавам geforce gtx260 и се решив за следното напојување:
http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_600w_stealthxstream_power_supply
Ako si veke resen za gtx260 zemi so 55nm, ne znam taa kako se vikase moze da bese 260+ ama ne sum siguren, epten sjebaa rabota nvidia so iminjata. A ako ne si se resil za graficka, razmisli za ati hd 4870 mnogu im e padnata cenata (vo usa, ne znam kaj nas), mislam deka sega ispagja poeftino 2x4870 nego 4870X2 :D. Inaku vo performansi 4870 i 260 se tuka nekade. A napajanjeto e taman :)

Ок фала многу за вашите мислења. Ке гледам да набавам geforce gtx260 и се решив за следното напојување:
http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_600w_stealthxstream_power_supply

Веќе ако зимаш напојување од станство, јас би ти препорачал Corsair или Thremaltake, OCZ се постручни за мемории и сл.

Ako si veke resen za gtx260 zemi so 55nm, ne znam taa kako se vikase moze da bese 260+ ama ne sum siguren, epten sjebaa rabota nvidia so iminjata. A ako ne si se resil za graficka, razmisli za ati hd 4870 mnogu im e padnata cenata (vo usa, ne znam kaj nas), mislam deka sega ispagja poeftino 2x4870 nego 4870X2 :D. Inaku vo performansi 4870 i 260 se tuka nekade. A napajanjeto e taman :)

ок, а ако може некој да ми појасни која е разликата помеѓу 55nm и 65nm?

ок, а ако може некој да ми појасни која е разликата помеѓу 55nm и 65nm?
Vo sustina so namaluvanje na procesot na proizvodstvo se dobivaat 2 raboti koi potoa povlekuvaat poveke raboti (i dvete raboti se pozitivni). Prvo se namaluva potrosuvackata na energija sto povlekuva poladna rabota sto povlekuva moznost za povisoki frekfencii. Vtoro se namaluva fizickata golemina na tranzistorite sto moze da se iskoristi na dva nacina: 1. da se zgolemi brojot na tranzistori so sto ke se dobijat poveke tranzistori na ista golemina (so toa se dobivaat podobri performansi za ista cena) ili 2. da ostane ist brojot na tranzistori megjutoa goleminata na chipot da se namali (so sto se dobivaat performansi marginalno podobri vo odnos na starata tehnologija (~5%) no cenata se namaluva bidejkji cenata direktno zavisi od toa kolku chipovi ke se proizvedat na 1 wafer).

I pred da prasas sto e wafer, ova e:
intel_300mm_45nm_wafer_2.jpg

ок дечки фала за сета помош :helou:

Како да проверам шо напојување имам?

А тоа е веќе друго, незнаев дека имаш пристап до делови у странство. Обавезно зимај Corsair напајање и ич не му ја мисли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom