Помош, шум на срце!

• Креатор на темата Креатор на темата For_My_Love_o-0
  • Време на започнување Време на започнување
abe i na mene mi se sluciva toa ama nikoj do sega ne mi ima kazano deka imam srcev sum ne znam zaso izgleda doktorite ne se dovolno strucni!

Каде ти го најдоа тоа? На Ехо или докторот со стетоскоп?

Оти мене на стетоскоп ми најода шум...бев на ехо...никому ништо :)

И на еден мој другар му најдоа шумови на срцето и ништо рече таа докторката дека тоа е нормално.....и кај некој луѓе :) се појавува

leleleee znaci i jas imam sum na srce daa se zamoruvam takihardija mi se stvrara od malku imam vrtoglavica lele da odam na lekar ama mislam sepak deka ne e nisto strasno ke pomine pij vitamin B6 :D

Да ви препорачам нешто од традиционалната медицина за шум на срце најпрепорачливо е да јадете слатко од диви смокви ни најмалку не се шегувам но смоквите треба да бидат диви а не од оние што ги имаме во дворовите и градините.

Што знам,мене ми најдоа шум на срце на 8 години,па сега имам скоро 16,а пливам како да не сум видела вода.По 6-7 километра на ден минимум и ништо немам потешкотии почуствувано.Повеќе проблеми ми се јавуваат со стомакот понекогаш отколку со срцето.:)

Ме интересира дали некој знае дали тие што имаат шум можат да имаат посериозни последици ако пушат џоинт.... затоа што марихуаната го забрзува работењето и чукањето на срцето.....

Дали смее да се зема марихуана (да се нема посериозни последици) ако имаш шум на срце?

Засега нема евидентиран случај на смрт или посериозни последици од конзумирање на марихуана,додека на пример никотинот и алкохолот оставале луѓе со трајно слепило,губење на слух и.т.н

Но сепак препорачливо е да не конзумираш.(исто и многу кофеин)

Ме интересира дали некој знае дали тие што имаат шум можат да имаат посериозни последици ако пушат џоинт.... затоа што марихуаната го забрзува работењето и чукањето на срцето.....

Дали смее да се зема марихуана (да се нема посериозни последици) ако имаш шум на срце?
она што ти кажа Valkyrie, + спортувај повеќе и сецкај зелени салати. :)

Ме интересира дали оние што имаат шум на срцето може да даваат крв ?

А кај се проверува ова ? мене ми се дешава(ло) да се задишам ептен,дури до снемување на воздух,при физичка активност...исто некад ме стегаат градите...

А кај се проверува ова ? мене ми се дешава(ло) да се задишам ептен,дури до снемување на воздух,при физичка активност...исто некад ме стегаат градите...

Оди кај матичниот и речи му со слушалки нека те преслуша, и он/а ќе ти каже дали имаш или немаш шум.

Матичниот лекар може да провери со слушалки, но од искуство ти кажувам, затоа што и јас имам невино шумче уште од раѓање, многу лекари можат погрешно да слушнат, односно, да имаш шум а да ти кажат дека немаш. Затоа можеш слободно да побараш мислење од повеке лекари, или отиди на кардиолог за да ти направи ехо, доколку имаш шум на ехо ке откриеш дали се работи за невино шумче или абнормален шум.

Матичниот лекар може да провери со слушалки, но од искуство ти кажувам, затоа што и јас имам невино шумче уште од раѓање, многу лекари можат погрешно да слушнат, односно, да имаш шум а да ти кажат дека немаш. Затоа можеш слободно да побараш мислење од повеке лекари, или отиди на кардиолог за да ти направи ехо, доколку имаш шум на ехо ке откриеш дали се работи за невино шумче или абнормален шум.

Пошто,сум бил мноогу пати на спортска медицина(кале) и ништо не ми кажале...ептен како мал,ми рекоа нешто,сум требал да одмарам,ама не ги послушав,и од тогаш ништо ми немаат откриено...ама погоре некој кажа,на спортска не откривале тоа,ради тоа прашав...

Пошто,сум бил мноогу пати на спортска медицина(кале) и ништо не ми кажале...ептен како мал,ми рекоа нешто,сум требал да одмарам,ама не ги послушав,и од тогаш ништо ми немаат откриено...ама погоре некој кажа,на спортска не откривале тоа,ради тоа прашав...
Баш напротив на спортска веднаш кажуваат дали имаш шум или не

Дувај немаш гајле. Марата ја забрзува работата на срцето само ако ти самиот и дозволиш, во спротивно кулираш и топ си. Поздрав! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom