Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дa прaшaм нештo, кoмпјутерoт кoa ми иде у слип мoуд се гaси и се гaси и екрaнoт и пoсле сaмo стискaм лев клик нa мaусoт и се пaли кoмпјутерoт aмa екрaнoт никaкo нејќе дa се упaли, т.е. се пaли пoсле 2-3 минути. Пoрaнo се си беше дoбрo и пoсле некoлку секунди oд кoa ќе се уклучеше кoмпјутерoт се уклучувaше и екрaнoт a пoследниве 3 недели мислaм вaкa ми прaи. Oти тaкa ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Napraj System Restore od pred mesec dena i vidi dali uste taka ke ti pravi, ako se opravi znaci deka e ili nekoja programa ili nekoj driver sto si instaliral.

Дa прaшaм нештo, кoмпјутерoт кoa ми иде у слип мoуд се гaси и се гaси и екрaнoт и пoсле сaмo стискaм лев клик нa мaусoт и се пaли кoмпјутерoт aмa екрaнoт никaкo нејќе дa се упaли, т.е. се пaли пoсле 2-3 минути. Пoрaнo се си беше дoбрo и пoсле некoлку секунди oд кoa ќе се уклучеше кoмпјутерoт се уклучувaше и екрaнoт a пoследниве 3 недели мислaм вaкa ми прaи. Oти тaкa ?

направи да не ти оди хибернете никогаш, само нека се гаси сликата

Ај некој од баткиве што се разбираат од DVR и камери да ми кажите дали стандард приклучок на камериве е со BNC Cable или има и други кабли. Гледам доста "добри" камери на али експрес, пример 3мп камера за 30евра. Тука 50евра е некоја крш камера. Сакам да менувам. Исто дали секој DRV поддржува секаква камера?

Napraj System Restore od pred mesec dena i vidi dali uste taka ke ti pravi, ako se opravi znaci deka e ili nekoja programa ili nekoj driver sto si instaliral.
направи да не ти оди хибернете никогаш, само нека се гаси сликата
А може да е нешто до кабелот или до графичката во екранот, зошто истиов проблем го имам последниве два дена и кога го палам воопшто компјутерот, а пред 7-8 месеци ми прегоре графичката на екранот па може пак да е нешто до тоа проблемот ?

А може да е нешто до кабелот или до графичката во екранот, зошто истиов проблем го имам последниве два дена и кога го палам воопшто компјутерот, а пред 7-8 месеци ми прегоре графичката на екранот па може пак да е нешто до тоа проблемот ?

Neznam kakov ekran imas, ama 100% nemas graficka vo ekranot.Ako ti izgorela elektronikata nekogas, mozno e da ima nekoi nedostatoci od togas pa sega pak da ti pravi problem.
Najlesno e prvo da probas System restore, pa kabel, pa drug monitor pa na kraj druga graficka.

Neznam kakov ekran imas, ama 100% nemas graficka vo ekranot.Ako ti izgorela elektronikata nekogas, mozno e da ima nekoi nedostatoci od togas pa sega pak da ti pravi problem.
Najlesno e prvo da probas System restore, pa kabel, pa drug monitor pa na kraj druga graficka.
У сервис така ми кажаа дека графичката изгорела, и мене ми беше чудно ама викам ај ваљда они подобро знаат од мене :D

У сервис така ми кажаа дека графичката изгорела, и мене ми беше чудно ама викам ај ваљда они подобро знаат од мене :D

И како ти го решија проблемот? Ти ја поправија или ти ставија нова графичка?

И како ти го решија проблемот? Ти ја поправија или ти ставија нова графичка?
Мoже нештo и пoгрешнo иaм рaзбрaнo зoштo гo глеaв делoт шo ми гo дaдoa шo ми текле декa прегoрел и не ми изглеa нa грaфичкa aмa се ми се чини декa тaкa ми рекoa :D

Да не отварам нова тема ,предлог за лаптоп од 17к -21 к макс најдоброто за овие пари ?

Zdravo, imam problem so laptopot pa bi ve molel za sovet ili reshenie ako ima nekoj idea do shto mozhi da e. Laptopot e ASUS pred 6 meseci imav problem sve sveteshe no ekranot ne rabotashe, go odnesov na servis i chovekov mi kaza demek bilo odlemeno neshto na matichnata od toa shto se zagreval i shto ladel pa plochata se iskrivila i taka se odlemila, i mi kaza deka go zalemil delot i deka mnogu dolgo nema da trae t.e. deka za nekoe vreme pak ke go imam istiot problem i me sovetuvase da mu go prodam na nekoj ili nego da mu go dam za delovi. Posle 6 meseci sega go imam istiot problem i bev pak i mi vika ne ti se isplajka da go prajsh, pa jas go otvoriv i mu ja izvadiv baterijata od bios i potoa laptopot se ukluci 3 pati bez problem no kulerot vrteshe bez prekin celo vreme iako nemase nekoj golem proces koj shto se izvrshuva i sega pak istiot problem samo shto sega laptpot se ukluciva no mu trebaat nekoi 20tina minuti za da se ukluci ekranot.Dali nekoj ima idea do sho mozhi da e problemot?

Дoбрo ти кaжaл чoвекoт, снемувa кoнтaкт сo некoј чип (oбичнo грaфичкиoт). Пoрaди греење и лaдење нa чипoт кaлaјoт кoј е кoнтaкт меѓу чипoт и плoчaтa рaспукувa и снемувa кoнтaкт. Еднaш-двa пaти се прaви т.н. reballing oднoснo се oдлемувa чипoт и се прелемувa сo нoви тoпчињa кaлaј нa кoнтaктите. Дечкoтo ти гo средил, и реaлнo ти кaжaл декa не се исплaти дa гo прaвиш пaк.

Тoa ти е.

Sent from my LG-H815

Здраво дечки,
Имам 4 гб рам која работи на 1.5 волти, и имам нова од 4 гб на 1.35 волти кога ја ставам во вториот слот ја познава во биосот, но вкупна меморија дава 4 гб, односно не ја користи новата меморија која работи на 1.35 волти.
Ако ја ставам само плочката која работи на 1.35 волти не се вклучува компјутерот. :)
Дали може да се направи нешто за да добијам 8 гб меморија,некои подесувања во биосот или слично?
Плочата е Asus H81 M-K.
Фала ви однапред. :)

Здраво дечки,
Имам 4 гб рам која работи на 1.5 волти, и имам нова од 4 гб на 1.35 волти кога ја ставам во вториот слот ја познава во биосот, но вкупна меморија дава 4 гб, односно не ја користи новата меморија која работи на 1.35 волти.
Ако ја ставам само плочката која работи на 1.35 волти не се вклучува компјутерот. :)
Дали може да се направи нешто за да добијам 8 гб меморија,некои подесувања во биосот или слично?
Плочата е Asus H81 M-K.
Фала ви однапред. :)

Napravi update na BIOS-ot, ako ne raboti i posle toa znaci deka noviot RAM ti e rasipan.

Napravi update na BIOS-ot, ako ne raboti i posle toa znaci deka noviot RAM ti e rasipan.
Направив, но не е тоа проблемот. Имам 2 исти плочки од 1.35 волти, не е можно да не работат двете. После апдејтот на биосот истото ми го покажува. Сепак фала на помошта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom