Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја бива за гејминг али ке бутка некој игри на медиум синтези

Sent from my Samsung Galaxy Note 3 SM-N9005 using Tapatalk
Fifa 12 nejke da mi ja pusti, najverojatno ne ja podrzuva sistemot igrata (n)
Instalirav i nov directx neso ova ona gluposti ja re-instalirav i nito. Dzabe mi otidoa parite izgleda -.-

Fifa 12 nejke da mi ja pusti, najverojatno ne ja podrzuva sistemot igrata (n)
Instalirav i nov directx neso ova ona gluposti ja re-instalirav i nito. Dzabe mi otidoa parite izgleda -.-
Треба да тргне таа игра на таа графичка да не го немаш кракот ставено

Треба да тргне таа игра на таа графичка да не го немаш кракот ставено

Epa treba de ama me jebe nesto istata frka i na GTA IV mi ja pravi.

Simnuvav .dll fajlovi gi stavav vo system32 pa vo igrata pa ajde se trgna toj problem pa posle iskoci nov problem pa ajde i toj gi resiv i sega crushdump mi pravi igrata i za toa treba da baram care. Valjda posleden problem ke bide MME. :mad:

Epa treba de ama me jebe nesto istata frka i na GTA IV mi ja pravi.

Simnuvav .dll fajlovi gi stavav vo system32 pa vo igrata pa ajde se trgna toj problem pa posle iskoci nov problem pa ajde i toj gi resiv i sega crushdump mi pravi igrata i za toa treba da baram care. Valjda posleden problem ke bide MME. :mad:
Најдобро е после менување на некој хардвер да се направи формат на компјутерот и да си инсталираш свежи драјвери за да не ти крашнуваат програмите и windows-от

Најдобро е после менување на некој хардвер да се направи формат на компјутерот и да си инсталираш свежи драјвери за да не ти крашнуваат програмите и windows-от

Dobro ke mu dojde toa sigurno samo sto jas vrska nemam toa kako ide :D
Ke probam so nekoi tutoriali na YT ke baram ke se snajdam.

Dobro ke mu dojde toa sigurno samo sto jas vrska nemam toa kako ide :D
Ke probam so nekoi tutoriali na YT ke baram ke se snajdam.
Sam nikako. Bolje plati i ne klati :D

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Sam nikako. Bolje plati i ne klati :D

Може и сам со форматирање нема што да расипеш освен да го избришеш и другиот диск друго нема

Може и сам со форматирање нема што да расипеш освен да го избришеш и другиот диск друго нема

Ја инсталирав и од друго место и пак истиот проблем, пробав и со фифа 11 - II -.
GTA IV, fifa 12/11 istiot problem nesakaat da se pustat so istiot/slicen error.

Utre ke instaliram novi drajveri za grafickata i directx ke vidam so ke napravam valjda ke se snajdam :D

Најнови драјвери за графичка и звучна, DirectX обавезно.

Ако не работат игрите или не чинат краковите, или некои лоши верзии даунлодираш.

Abe moze 2 HDD Da rabotaat na eden pc? Toj sto go imam e 79 i ovoj denes sto ke go zemam e 160 GB i da gi stavat tamo da rabktaat dvata ke moze?

Abe moze 2 HDD Da rabotaat na eden pc? Toj sto go imam e 79 i ovoj denes sto ke go zemam e 160 GB i da gi stavat tamo da rabktaat dvata ke moze?

Би требало ако имаш место на плочата.
Има плочи со само 2 САТА конектори и ако ти е на едниот стариот диск на другиот на пример ДВД режач - нема место за трет уред (диск), ако се стари ИДЕ дискови тогаш на еден кабел може и 2 уреди така да на 2 конектори на плоча може да се приклучат 4 дискови (ДВД)
Обично плочите имаат по 4 САТА конектори, најубо да кажеш кој модел на плоча имаш (ако знаеш)
Ако не знаеш има едно мало бесплатно програмче CPU-Z спушти го активирај и ќе ти каже точно која плоча имаш, кој модел, колу меморија, графичка.....
на овој линк
http://www.filehippo.com/download_cpuz
горе десно во зелено пиши спушти ја најновата верзија

Би требало ако имаш место на плочата.
Има плочи со само 2 САТА конектори и ако ти е на едниот стариот диск на другиот на пример ДВД режач - нема место за трет уред (диск), ако се стари ИДЕ дискови тогаш на еден кабел може и 2 уреди така да на 2 конектори на плоча може да се приклучат 4 дискови (ДВД)
Обично плочите имаат по 4 САТА конектори, најубо да кажеш кој модел на плоча имаш (ако знаеш)
Ако не знаеш има едно мало бесплатно програмче CPU-Z спушти го активирај и ќе ти каже точно која плоча имаш, кој модел, колу меморија, графичка.....
на овој линк
http://www.filehippo.com/download_cpuz
горе десно во зелено пиши спушти ја најновата верзија
Vo koj tab da vlezam? Da vidam kolku konektori imam?

Последно уредено:
Oва плоча има 2 САТА и еден АТА конектор
P_500.jpg

Е сега зависи шо се имаш во компјутерот, велиш новиот диск ти е АТА , ако ти е тој конектор слободен, уили ако на него има еден уред , можеш да го приклучиш. Единствено ако ти е и дискот и ДВД режач (претпоставувам имаш) таму уклучени на еден иста кабел - нема да можеш.
Значи ако АТА (то ти е тој син конектор најдолу на средина на сликата) е слободен или на кабелот на него е приклучен само еден уред - можеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom