Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се разипа графичката и ставив друга (SAPPHIRE HD 3650 AGP) , имам направено една веб сртаница и кога влегов да ја посетам приметив дека некои од боите на фондот ми ги покажува измешано на пр.: црвената (color: red) ја покажува вака Прегледај го приврзокот 78497 , сината (color:blue) вака Прегледај го приврзокот 78498 , а некои ги покажува добро како на пример црната (color:black), зелената (color:green), белата (color:white). Дали и како може да се среди ова?

Не.

Здраво ако може некој да ми објасни како да избришам Windows XP пошто има 2 инсталирано ако не е мислењето за тука слободно нека биде преместено/избришано фала поздрав :)
--- надополнето: 5 декември 2013 во 19:54 ---
Здраво ако може некој да ми објасни како да избришам Windows XP пошто има 2 инсталирано ако не е мислењето за тука слободно нека биде преместено/избришано фала поздрав :)

Ide или Sata e ? :confused:
JEUwWvc.jpg
И што дел е ова?
FC7d8lv.jpg

Vmkamqp.jpg

За вториот проблем може само да се нагаѓа - краток спој ( пример од статички електрицитет ), гремлини ...
пак ми се деси ова со микрофонот, бев на скајп уклучен без микрофон, упалена дота 2 и ставив микрофон
БАП, ЦРНИЛА
само овој пат се појави логото од матичната, она што се појавува нели при секој старт на компјутерот
и седеше укочено
и ај force shutdown, го пуштив пак и вика
DQS training failed on previous boot, reverted to slower Dram speed.
press f1 to resume
стиснав f1 и се појави start windows normally и се изгледа ок
само ова ми е сомнително ми намалило dram speed.. треба нешо негде да чепкам?

@Anon
Дали било кој дел на компјутерот ти е оверклокиран? Дали фреквенцијата на RAM-от ти е подесена на auto или сам си местел фреквенција и timings ?
Најсумљиви делови во моментов се RAM-от и напајањето. Пробај пушти memtest ( bootable ) нека врти неколку саати да видиш дали ќе даде некоја грешка ( http://www.memtest86.com/download.htm - ако имаш hirens boot има и на него програмчиња за тестирање на исправност на RAM-от ).
Ако даде грешка - тестирај ги RAM плочките една по една за да утврдиш која не е исправна.
Ако не даде грешка - ќе барамо друго чаре.
Пиши и точно каква конфигурација имаш ( CPU, плоча, модел на RAM, PSU, GPU, OS и остало )
Ако дава грешки - како dirty fix можеш да ја намалиш фреквенцијата на RAM-от ( моментално тоа матичната плоча го направила за тебе ), да ставиш поопуштени timings ( повисоки од тие што се моментално ) и малце да го дигнеш напонот ( по потреба ), ама ако некоја плочка е неисправна - најдобро е да се замени.
edit: Дали ти се дешава истиот проблем ако го приклучиш микрофонот од позади, не на предните конектори? Можно е да имаш лабав/полуисправен конектор ( jack ) и/или да се допира со куќиштето и да ствара краток спој.

@Hip.Hop_MKD
1. PATA ( IDE ) http://www.dhgate.com/product/lite-on-lsc-24082k-12-7mm-pata-combo-driver/133996000.html
2. Modem за лаптоп http://www.ebay.fr/itm/Carte-Modem-IC-2878-11538A-Acer-1520-/190972168527?

@Anon
Дали било кој дел на компјутерот ти е оверклокиран? Дали фреквенцијата на RAM-от ти е подесена на auto или сам си местел фреквенција и timings ?
Најсумљиви делови во моментов се RAM-от и напајањето. Пробај пушти memtest ( bootable ) нека врти неколку саати да видиш дали ќе даде некоја грешка ( http://www.memtest86.com/download.htm - ако имаш hirens boot има и на него програмчиња за тестирање на исправност на RAM-от ).
Ако даде грешка - тестирај ги RAM плочките една по една за да утврдиш која не е исправна.
Ако не даде грешка - ќе барамо друго чаре.
Пиши и точно каква конфигурација имаш ( CPU, плоча, модел на RAM, PSU, GPU, OS и остало )
Ако дава грешки - како dirty fix можеш да ја намалиш фреквенцијата на RAM-от ( моментално тоа матичната плоча го направила за тебе ), да ставиш поопуштени timings ( повисоки од тие што се моментално ) и малце да го дигнеш напонот ( по потреба ), ама ако некоја плочка е неисправна - најдобро е да се замени.
edit: Дали ти се дешава истиот проблем ако го приклучиш микрофонот од позади, не на предните конектори? Можно е да имаш лабав/полуисправен конектор ( jack ) и/или да се допира со куќиштето и да ствара краток спој.
Ништо неам оверклокано. Неам местено сам, би требало се да е автоматски.
Мемтест правев пред месец дена и немаше никакви проблеми.
phenom II 965 BE 3.4ghz
ecs a890gxm-a
corsair 4gb ddr3 1333mhz
cm real power 620w 80+
5770 1gb ddr5
32 bit win7 ultimate
шо остало? :D
samsung eco green 5400rpm 1TB

За од позади немам пробано. Иначе откако се деси проблемот еве веќе 3-4 пати вади стави му правев, не се дешава.
Ама осеќам дека има врска тоа што и дота 2 ми беше упалена.

@Anon
Плочава би требало да има Realtek onboard звучна - ај чисто за проба угаси front panel jack detection и види дали пак ќе ти се појавува истиот проблем.

REaltek_HD_Audio_Manager.jpg

@Anon
Плочава би требало да има Realtek onboard звучна - ај чисто за проба угаси front panel jack detection и види дали пак ќе ти се појавува истиот проблем.
ќе го штиклирам тоа
јас сумњам во некоја комбинација од скајп и игри
денес го ставив неколку пати не ми се појави проблемот
ама ептен пополека, онака гасам се, и пополека, нежно го ставам.. микрофонот де. :D

мислам дека нема да се дешава понатака.

Не знам колку и дали е прашањево за овде, ама јас да прашам па доколку грешам упатете ме на право место. Проблемот ми е следен, земав уште еден приемник за макс тв, арно ама рутерот ми е у друга соба.. е сеа се прашувам дали можам приемникот некако бежично да го поврзам со рутерот или не постои такво нешто. Фала однапред на одговорот и извинете доколку на погрешно место го пишувам прашањето. :)

Dali znae nekoj od Skopje koj prodava tastatura za ACEE TRAVELMATE 5744Z. Nekoi velat deka se 20 evra a drugi velat deka se 40 evra i rabotna raka 10 evra se vkupno trosoci 50 evra. Kazete nekoja idea

дали може да го лажам принтерот дека има жолта плава и црвена дека се полни а само со црна да си принтам, дека само за текст принтање го користам ама кога се чисти самиот принтер ми ги троши и другите бои

Е ја барав онаа тема нешто помош за избор на лап топ, ама не ја најдов, па ќе пишам тука.

Сакам да си земам некој солиден лап топ, со бар i5 процесор. Графичка не ми е некој огромен приоритет, затоа што со фотошоп и слични работи не работам, игра играм само една за која графичката е тотално небитна. Во недостаток на добра графичка, може да има добар рам, а за капацитет мене искрено не ми треба ништо повеќе од 500гб. Сега се мислам, дали истиот да го земам во Словенија бидејќу тука живеам или можеби од Македонија?
Цената на ова што јас го барам по Словенија се движи околу 700 евра. Можете да препорачате некој од Македонија, па да споредам со овие тука? Која продавница е онака најдобра за овие работи кај нас? Порано кога бев таму АМЦ доминираше, сега гледам еден куп незадоволни купци.

Е ја барав онаа тема нешто помош за избор на лап топ, ама не ја најдов, па ќе пишам тука.

Сакам да си земам некој солиден лап топ, со бар i5 процесор. Графичка не ми е некој огромен приоритет, затоа што со фотошоп и слични работи не работам, игра играм само една за која графичката е тотално небитна. Во недостаток на добра графичка, може да има добар рам, а за капацитет мене искрено не ми треба ништо повеќе од 500гб. Сега се мислам, дали истиот да го земам во Словенија бидејќу тука живеам или можеби од Македонија?
Цената на ова што јас го барам по Словенија се движи околу 700 евра. Можете да препорачате некој од Македонија, па да споредам со овие тука? Која продавница е онака најдобра за овие работи кај нас? Порано кога бев таму АМЦ доминираше, сега гледам еден куп незадоволни купци.

Прилично високи биле цените таму.
Пред месец дена го купив лап-топов...
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&filter_name=hp 4540s&product_id=38314
Нешто како што ти бараш, но за 200 евра помалку.
Јас сум задоволен од неговите перформанси.

Алуминиумска изработка е.

За 700 евра во МК можеш и со i7 процесор да земеш.

Од продавниците, Анхоч или Сет

sto treba da ima lap top koj ke bide koristen 90% za internet ( otvoranje po 10-12 taba vo isto vreme ). Znam deka treba jak wireless, no dali i kompjuterot treba da ispolnuva nekoi minimumi? ram memorija i sl?

fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom