Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Народе сакам да прашам нешто, имам послаба конфигурација на писиот и нормално ми праи проблем а лошото е во то шо сум сигурен дека проблемот че ми се зголемува и понатаму, гејмер сум, тоа ми е проблемот :D e сеа...
Решив да го надоградам, да му ставам нешто појака графичка и во рамот да чепнам нешто и појдов до AMC, ме праша за конфигурацијата, му кажав и ми вели ... "друше најдобро за тебе е да го фрлиш во канта компјутерот и да си составиш нова конфигурација" проблемот ми бил во матичната, односно била толку слаба шо не можела да ми поднеси појачување на рамот или на графича и немало да има ефект, јас не се разбирам многу од хардверскиве работи ама ова ми беше малце оф лоџик, добро можно е да не можам ни мачце да чепнам нешто и да си го разубавам животот без да ја пикам подлабоко раката во џебот, е сеа барам мислење од вас а иначе еве ми ја кофигурацијата ..

Component Details Subscore Base score
Processor Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz 4,7
3,3​
Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 1,00 GB 4,5
Graphics NVIDIA GeForce 8500 GT 3,3
Gaming graphics 767 MB Total available graphics memory 4,5
Primary hard disk 16GB Free (57GB Total) 5,7
Windows 7 Home Premium

System
Manufacturer System manufacturer
Model System Product Name
Total amount of system memory 1,00 GB RAM
System type 32-bit operating system
Number of processor cores 2
64-bit capable Yes
Storage
Total size of hard disk(s) 293 GB
Disk partition (C) 16 GB Free (57 GB Total)
Disk partition (D) 130 GB Free (236 GB Total)
Media drive (E) CD/DVD
Media drive (F) CD/DVD
Graphics
Display adapter type NVIDIA GeForce 8500 GT
Total available graphics memory 767 MB
Dedicated graphics memory 512 MB
Dedicated system memory 0 MB
Shared system memory 255 MB
Display adapter driver version 9.18.13.1422
Primary monitor resolution 1440x900
DirectX version DirectX 10

Народе сакам да прашам нешто, имам послаба конфигурација на писиот и нормално ми праи проблем а лошото е во то шо сум сигурен дека проблемот че ми се зголемува и понатаму, гејмер сум, тоа ми е проблемот :D e сеа...
Решив да го надоградам, да му ставам нешто појака графичка и во рамот да чепнам нешто и појдов до AMC, ме праша за конфигурацијата, му кажав и ми вели ... "друше најдобро за тебе е да го фрлиш во канта компјутерот и да си составиш нова конфигурација" проблемот ми бил во матичната, односно била толку слаба шо не можела да ми поднеси појачување на рамот или на графича и немало да има ефект, јас не се разбирам многу од хардверскиве работи ама ова ми беше малце оф лоџик, добро можно е да не можам ни мачце да чепнам нешто и да си го разубавам животот без да ја пикам подлабоко раката во џебот, е сеа барам мислење од вас а иначе еве ми ја кофигурацијата ..

Ај симни си Aida64 и види на пример колку кеш имаш на процесорот, каква меморија на колку Mhz, нешто повеќе за графичката да кажеш....каква матична...

Според мерилото на сегашните гејминг конфигурации е слаб, ама може нешто да се надграде и да тера.
За почеток барем уште 1GB рам, и некоја подобра графичка

Ај симни си Aida64 и види на пример колку кеш имаш на процесорот, каква меморија на колку Mhz, нешто повеќе за графичката да кажеш....каква матична...

Според мерилото на сегашните гејминг конфигурации е слаб, ама може нешто да се надграде и да тера.
За почеток барем уште 1GB рам, и некоја подобра графичка

Друже графичката ми е ко шо можиш да видиш гифорс 8500 512, барав 1G и ми рече дека не можам да ставам ни гига на графичка ниту два гига на РАМот, за матичната не можам да се снајдам не знам шо да ти кажам појче од ова, лаик сум за овие работи, основниве работи ги познавам шо како ама во детали на примир за матична и за процесор р'тка сум.

Другари кои програмчиња беа за враќање на избришани податоци од УСБ?Вадев во фотокопирницине па ми фати некој вирус, и овој антивирус го фати и ....well shit :D

Пред неколку дена десктоп компјутерот почна да ми прави проблем. Имам инсталирано на него Windows 7. Почна по неколку минути работа(пр. 5-10 минути) да се закочува целосно и ништо не мрда(ни маус, ни тастатура, ништо.). Потоа само рестарт и пак се вклучува и по неколку минути повторно. Пробав вчера го преинсталирав на Windows XP пошто мислев дека 7-ца му е јака бидејќи е постар компјутер, но повторно истото. Знае ли некој зошто се укочува?

Друже графичката ми е ко шо можиш да видиш гифорс 8500 512, барав 1G и ми рече дека не можам да ставам ни гига на графичка ниту два гига на РАМот, за матичната не можам да се снајдам не знам шо да ти кажам појче од ова, лаик сум за овие работи, основниве работи ги познавам шо како ама во детали на примир за матична и за процесор р'тка сум.

Кажи каква матична имаш??

Пред неколку дена десктоп компјутерот почна да ми прави проблем. Имам инсталирано на него Windows 7. Почна по неколку минути работа(пр. 5-10 минути) да се закочува целосно и ништо не мрда(ни маус, ни тастатура, ништо.). Потоа само рестарт и пак се вклучува и по неколку минути повторно. Пробав вчера го преинсталирав на Windows XP пошто мислев дека 7-ца му е јака бидејќи е постар компјутер, но повторно истото. Знае ли некој зошто се укочува?
Најверојатно ти прегрева. Ако имаш во биосот опција, види температурите на процесорот и на матичната па пиши.

Види да не ти качува температура!

Температурата на хардверот е 40 степени, а на хард дискот 39 степени. Го скенирав со PC Wizard 2012.

Obicno koga koci e temperatura (pregreva) no ako mrzne togas moze da bide ili HDD ili GPU

Може ли на лаптопв да поврза сараунд со 3 џекови е а на лаптоппот има 2 да ги ставам само сабвуферот и пример лев и десен од сарандод и плус да работи авучникот од лаптопот, пошто вака со сабфувер и уште 2 мали не се слуша убаво кога зборат затоа ми требаат заедно со на лаптоп звучниците

имам винвос 7

и имам 2-3 вакви ке користат ли

CABLE-Audio-Y-Splitter-2-RCA-Male-to-1-3-5mm-Female-Cwholesale.jpg

Може ли на лаптопв да поврза сараунд со 3 џекови е а на лаптоппот има 2 да ги ставам само сабвуферот и пример лев и десен од сарандод и плус да работи авучникот од лаптопот, пошто вака со сабфувер и уште 2 мали не се слуша убаво кога зборат затоа ми требаат заедно со на лаптоп звучниците

имам винвос 7

и имам 2-3 вакви ке користат ли

CABLE-Audio-Y-Splitter-2-RCA-Male-to-1-3-5mm-Female-Cwholesale.jpg

Мислам дека не може, еднит излез ти е за микрофон, додека излезот за слушалки или звучници е стерео а стереото подржува само 2.1

Obicno koga koci e temperatura (pregreva) no ako mrzne togas moze da bide ili HDD ili GPU

И што им е на хардот или графичката? Ја вадев сега пред некој ден кога почна да кочи и забележав дека беше бааги врела.

Последниве две недели PC-то сред работа се замрзнува со непријатен лупирачки звук а одвреме навреме се рестартира самиот.Пред рестартирање накратко се јавува BSOD.Денес му инсталирав нов windows,но повторно се јавува истиот проблем со рестартот.Во меѓувреме,ми текна дека тастатурата не ми чини и знае да изгуби контакт,доколку малку ја преместам.Можно ли е проблемот да е поврзан со тастатурата?
Да напоменам и дека деновиве го чистев од прашина,залудно.

До тастатурата било дефинитивно,земав нова и два дена си нема мака.

дечки иам проблем со мониторот ...
Не секогаш ... ама у последни две недели ми покажуе проблем на мониторот "NO VIDEO INPUT"
да не знае некој што е проблемот ? :)
и решение доколку има .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom