Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам 2 графички во лаптопот (switchable), али за една од нив несака да се инсталира драјвер...Во dxdiag ја пишува само интегрираната Intel HD 3000, но има и ATI, но драјверот неможе да се инсталира.. вика дека нешто не е компатибилно...

Имам 2 графички во лаптопот (switchable), али за една од нив несака да се инсталира драјвер...Во dxdiag ја пишува само интегрираната Intel HD 3000, но има и ATI, но драјверот неможе да се инсталира.. вика дека нешто не е компатибилно...

Прво ги инсталирај драјверите за чипсетот потоа драјверите за HD3000 па за АТИ.

ako moze pomos ne mozam da go startuvam windows xp vo safe mode bidejki ne mi rabotat dirkite na tastaturata za nagore nadole ako ima drug nacin

Здраво ми треба итно помош околу subtitle workshop сакам да преведам нешто од српски и англиски на македонски арно ама во горниот прозорец баш каде што треба да стои преводот наместо текст ми излегваат прашалници да не знај некој како треба да го подесам за да си биди нормално односн о да си излегва преводот место прашалниците фала :unsure:

Значи вака имам монитор од 99/2000 год :D и сакам сега да го сменам..И сакам да земам нов монитор но незнам дали че подржува нови монитори мојата графичка карта ? Или нема врска то ?

Значи вака имам монитор од 99/2000 год :D и сакам сега да го сменам..И сакам да земам нов монитор но незнам дали че подржува нови монитори мојата графичка карта ? Или нема врска то ?
На картичката плав ти е излезот? И само тој ли е? И најверојатно ти е само плав, со оглед на годините.

Се продаваат конектори за 80-тина денари DVI-to-VGA, така да и да ти биде мониторот со DVI конектор, ќе завршиш работа. Јас пак имам обратно врзано, монитор со VGA, врзан на графичка што има DVI.

На картичката плав ти е излезот? И само тој ли е? И најверојатно ти е само плав, со оглед на годините.

Се продаваат конектори за 80-тина денари DVI-to-VGA, така да и да ти биде мониторот со DVI конектор, ќе завршиш работа. Јас пак имам обратно врзано, монитор со VGA, врзан на графичка што има DVI.

Незнам каква боја е то али прашував пошо имам Nvidia Geforce 2 mx 100/200 и дали че подржи нов монитор

Че подржува, е сеа пошто ти е најверојатно VGA, убаво ти објасни Blazing Guns или ќе тражеш монитор кој има И VGA или ќе си купеш адаптер DVI-VGA

Значи вака, одеднаш усб стикот нејќе да ми го отвори на кој имам многу многу важни податоци, ми јавува некоја грешка.

uFaEW5A.jpg

А можи некоја врска да има пошто можда графичката да не подржува 3д accelerator ?

А можи некоја врска да има пошто можда графичката да не подржува 3д accelerator ?

Брат шо работеш со таа графичка, сите што се со AGP и наваму подржуват 3D забрзување и тоа нема врска со мониторот освен ако сакаш некоја луда резолуција да имаш! ако ти е на мисла смени ја и графичката со некоја подобра и немај гајле

Вака не знам каде да го ставам прашањево дали тука или во софтвер, имам dell inspiron 5520 и од пред некој ден почна да испушта двоен звук(beep) краткотраен и да не ми се уклучува компјутерот. Се уклучуваат трите копчиња што светат од лево до десно и назад и продолжуваат да светат. Не знам дали е физички проблем или софтверска грешка,и последниве неколку пати успеав некако да го уклучам ама денес немам среќа.

П.С. кога е на стендбај не се случува, само кога е изгасен, помогнете ми итно ми е не можам да го упалам компјутерот.

нешто како ова само што место едно beep има две

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom