Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Од по 8 гига мислам дека се произведуваат али тешко поготово во Македонија да ги најдеш, можеш да нарачаш, али пак би ти препорачал 4x4GB да земеш, поефтино ќе те фати, нема да има разлика во брзина, ист капацитет. Е сега ако клокаш, мем. контролер ќе биде пооптоварен пошто ќе имаш 4 плочки али не би требало да имаш проблем освен ако сакаш висок клок.

на матичната плоча има само 2 слота со капацитет до 8 гига......2х8=16, а и то шо викаш нема никаде рам од 8 гига на една плочка, брав насекаде нема ни во сет ни анхоцх никаде....па си реков да прашам тука може знае некој...

на матичната плоча има само 2 слота со капацитет до 8 гига......2х8=16, а и то шо викаш нема никаде рам од 8 гига на една плочка, брав насекаде нема ни во сет ни анхоцх никаде....па си реков да прашам тука може знае некој...

Максималниот капацитет е 8GB? Тогаш и 2x8GB ќе ти се џабе. Во случај да мислеше дека максимумот ти е 16GB, и 8GB во моментов ќе ти бидат повеќе од доволни.

Имам еден проблем што ме вади од такт :). Имав интегрирана графичка, па зедов од пријател GeForce 7300 GT 512мб (нова) и од тогаш на мониторот (Philips 19") започнаа да ми " шетаат " линии горе доле во вид на бранови. Прочитав некаде дека требало да се зголемат херците од 60 на 75, но и тоа не помогна. Па ве молам за помош.

Си купив екстерен хдд ЛГ 320 ГБ од Анхоч, па да кажете нешто совети за користење :)

Си купив екстерен хдд ЛГ 320 ГБ од Анхоч, па да кажете нешто совети за користење :)

Шо има до толку мастрафи за хард користење, ставај шо сакаш, бриши шо сакаш....и пази да не го паѓаш и удираш многу јако оти ќе се заеби. :D

Шо има до толку мастрафи за хард користење, ставај шо сакаш, бриши шо сакаш....и пази да не го паѓаш и удираш многу јако оти ќе се заеби. :D
Абе знам море :) чисто онака прашувам, форматирање да не треба случајно шознам :confused: И можеше да честиташ барем :pos:

Абе знам море :) чисто онака прашувам, форматирање да не треба случајно шознам :confused: И можеше да честиташ барем :pos:

Аиии и јас згрешив :D

Честито хардот баба и се најубо со него, и порничи повеќе во него :D

ОН: Форматирај го секако него, имаш разни алатки за формат или наједноставната Windows Format алатка и кога ќе форматираш сега одштиклирај тоа Quick Format и форматирај и потоа терај :D

А фала, поубав да си купиш :) Мислам и дека нема потреба, ко го вклучив првпат пишуваше во windows explorerot дека е NTFS file system, а и веќе почнав да префрлам на него. Фолдер од 11 гига, да видиме за колку време ќе се префрли :)
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 17:56 ---
15 min ;)

i3 2100 maticna h61 i gt 520 i 4 g ram
ili
i52300 maticna h67 i 4 giga ram {graficka integrirana}

i3 2100 maticna h61 i gt 520 i 4 g ram
ili
i52300 maticna h67 i 4 giga ram {graficka integrirana}
зависи што планираш, ако не си гејмер земи си го и5ката ако си за гејминг сигурно ќе ти треба графика. ама ко ќе видиш графика имаш и од 5.000 некоја средна класа а процесор и5 неможеш да ставиш кога сакаш зошто е 10к или повеќе :\ кажи дали си за гејминг или не.

Планирам да направам еден upgrade со компјутерот...се работи за следната конфигурација:
MB: P43T-A2
CPU C2D @3.5Ghz и Hyper 212 Plus
GPU :4870 1GB GDDR5.
RAM: 4GB и уште 2 дискови и напојување CM 460W.
Значи планирам да сменам матична, процесор и рам (ако напојувањето е ок да терам со тоа ). Кеш имам 100 евра+деловите што ќе ги продадам деновиве според плановите ќе имам 200 евра вкупно за новите делови. Некој предлог за матична, процесор и рам како најдобра конбинација за тие пари? И важно е процесорот да е Intel другото не е битно и да не заборавам деловите да бидат од сет или анхоч.

Тешко со 200 евра...

CPU: i3 2100
MB: Gigabyte P67-DS3 (можеш и со H67 да идеш пошто i3-кава не се клока)
RAM: 2x4GB DDR3

Ова се е околу 14000 ден. Не вреди да зимаш Pentium Gxxx процесор, нема да видиш многу бенефит од сегашниот, така да додај уште 2000 ден.
Јас кога би се прашувал, би причекал малце и би собрал пари за i5 2300, уште некои 2000+ се тоа. Така да можеш да причекаш уште месец-два и да собереш повеќе пари. Ако не можеш да се стрпиш, да идеш со i3 воопшто не е лоша опција.

А да и за напојувањето, веројатно имаш CM eXtreme. Јас би го сменил барем за Silent Pro 500W, али не е итно, може да причека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom