http://www.kupilaptop.com/index.php...0-15r-extreme-edition&catid=38:dell&Itemid=60
јас мислам дека ова е доста солиден лаптоп
јас мислам дека ова е доста солиден лаптоп
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај помош малце..
да почнам од почеток..
пред 2 недели ми се расипа графичката и го однесов на сервис и ми рекоа дека матичната ми била стара и неможело нова графичка да поднесе итн итн и ми ја сменија матичната и процесорот ( имав AMD 64 3200+ на 2.0..а ми дадоа Intel 2.2) и плус доплатив 50 евра. Е сеа е лошо што има интегрирана графичка од 64 мб (се запрепастив коа видов). првото прашање ми е дали ме ошуриле?
И сеа друго..земав од еден другар графичка Nvidia Geforce FX 5500 и ја ставив, компјутерот ја препозна и симнав драјвер го инсталирав и го се рестартираше компјутерот и после не работеше. Што е работа?
Кабелот од мониторот уште да не ти е приклучен во интегрираната графичка?
Приклучи го во FX5500, на нејзиниот излез.
Можно е и да треба да ја исклучиш интегрираната преку BIOS ама мислам дека нема да има потреба.
Ми треба еден совет:
Кога по цел ден работам на лаптопот, дали е подобро да го полнам 3-4 пати (откако ќе се испрзани), да го држам нон-стоп на полнач со ставена батерија, или да го држам нон-стоп на полнач со извадена батерија?
На полнач (т.е. уштекан у струја) со извадена батерија.
Сигурно е ова? Да не си ја заебам батеријата вака![]()
Како ќе ја заебеш ако не е во употреба?
Болдираново..некој..помош? :smir:Ај помош малце..
да почнам од почеток..
пред 2 недели ми се расипа графичката и го однесов на сервис и ми рекоа дека матичната ми била стара и неможело нова графичка да поднесе итн итн и ми ја сменија матичната и процесорот ( имав AMD 64 3200+ на 2.0..а ми дадоа Intel 2.2) и плус доплатив 50 евра. Е сеа е лошо што има интегрирана графичка од 64 мб (се запрепастив коа видов). првото прашање ми е дали ме ошуриле?
И сеа друго..земав од еден другар графичка Nvidia Geforce FX 5500 и ја ставив, компјутерот ја препозна и симнав драјвер го инсталирав и го се рестартираше компјутерот и после не работеше. Што е работа?
да не е до напојуванјето проблемот или пак си симнал несоодветен драјвер?
--
влези преку сафе мод и избришиго драјверот па пробај дали ке се уклуче