Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали имат програма за да ги сменам имињата на хардисковите.На пример:Local Disk (C) да го напрам да е D ,зошто ако одам со десен клик rename пак истото е а сакам да е прво по ред,преку диск менаџмент не ми отварат па некоја програма ако имат кажејте.
Има али не ти е потребна:toe:

Има али не ти е потребна:toe:

АЈ кажи ми ја програмата ми требит дека не можам да се снајдам дека С хардискот е прв а во него ми се игрите и програмите,во Е кој е втор ми е виндоусот а Г е празен.Сега сакам Е да го именувам во Ц а Ц во Е.

АЈ кажи ми ја програмата ми требит дека не можам да се снајдам дека С хардискот е прв а во него ми се игрите и програмите,во Е кој е втор ми е виндоусот а Г е празен.Сега сакам Е да го именувам во Ц а Ц во Е.

А зашто?

За кога ќе влагаш во My Computer наместо да кликаш на првиот хард диск, сакаш да кликаш на вториот?

За ваква глупост можеш многу (читај ЌЕ) заебеш.

Нареден пат кога ќе форматираш, инсталирај си убаво.

убаво ти кажа КОРУН:toe::smir:

Ај помош малку.Веке 2 недели кога ке го поврзам лаптопот со телевизорот преку HDMI кабел за да гледам филмови не добивам никакава слика на телевизорот.Дали е проблемот до компјутерот или кабелот и што да направам?

Ај помош малку.Веке 2 недели кога ке го поврзам лаптопот со телевизорот преку HDMI кабел за да гледам филмови не добивам никакава слика на телевизорот.Дали е проблемот до компјутерот или кабелот и што да направам?

на каков лаптоп? прочепкај во опциите за графичката. не знам да ти кажам точно оти незнам што лаптоп имаш. :helou:

Да и после нема да можеш да си го упалиш компјутерот и ке треба да го форматираш јово на ново. Наредниот пат кога ке инсталираш windows направи ја оваа промена ако толку сакаш.

Што процесор?
Што рам?
Што графичка?
Што хдд?

Би одговарале на P5PL2-E motherboard?

Дали Core2Duo X.XXGHz .. би одговарал?
И која графичка до 130 евра би одогварала..

P5PL2-E карактеристики:

- LGA775 socket for Intel® Core™2 Duo/Pentium D/Pentium 4/Celeron
- Intel 945+ ICH7
- FSB 1066/800/533MHz
- Dual-channel DDR2 533/400
- 1x PCI Express x16, 2XPCI Expressx1, 3xPCI
- 4x SATA 3Gb/s
- Realtek RTL8111B Gigabit LAN
- 6-channel HD Audio

Горе пишува дека поддржува Core2Duo, но сакам да бидам сигурен.
Поздрав!

Што процесор?
Што рам?
Што графичка?
Што хдд?

Би одговарале на P5PL2-E motherboard?

Дали Core2Duo X.XXGHz .. би одговарал?
И која графичка до 130 евра би одогварала..

P5PL2-E карактеристики:

- LGA775 socket for Intel® Core™2 Duo/Pentium D/Pentium 4/Celeron
- Intel 945+ ICH7
- FSB 1066/800/533MHz
- Dual-channel DDR2 533/400
- 1x PCI Express x16, 2XPCI Expressx1, 3xPCI
- 4x SATA 3Gb/s
- Realtek RTL8111B Gigabit LAN
- 6-channel HD Audio

Горе пишува дека поддржува Core2Duo, но сакам да бидам сигурен.
Поздрав!

Пишува да, ама тапа и е чипсетот за таков процесор.. а гледам и дека сакаш некоја графичка до 130 евра, џабе кога нема да и ја искористиш вистинската моќ и плус рамот 533 мхз.. тапа :)

на каков лаптоп? прочепкај во опциите за графичката. не знам да ти кажам точно оти незнам што лаптоп имаш. :helou:

Имам Vaio vgn-fz31m и чепкав по опциите на графичката ама ништо.А инаку кабелот го поврзав со двд плеерот кој исто така има HDMI port и си работи

Имам еден проблем. можеби не е некој проблем ама сепак да прашам
имам матична GA-P55-US3L процесор Core i5 750 и Hyper 212+ кулер
денес му правев update на BIOS-от и температурите ми се измениа

со претходниот биос темп. на CPU на сите јадра ми беше околу 20c Idle
сега со новиот ми е 30c Idle
која од овие температури би била реална т.е. точно отчитана?
btw ме нервира кулерот сеа бучи повеќе зашто работи на повеќе RPM:vozbud:

Имам еден проблем. можеби не е некој проблем ама сепак да прашам
имам матична GA-P55-US3L процесор Core i5 750 и Hyper 212+ кулер
денес му правев update на BIOS-от и температурите ми се измениа

со претходниот биос темп. на CPU на сите јадра ми беше околу 20c Idle
сега со новиот ми е 30c Idle
која од овие температури би била реална т.е. точно отчитана?
btw ме нервира кулерот сеа бучи повеќе зашто работи на повеќе RPM:vozbud:

Па види во измените во верзијата што си ја ставил. Changelog или Changes. Ги има или во текстуална датотека со се архивата со биосот (zip) или на странцита од каде си го симнал.
И треба да пишува за кои модели кажувал грешна па сега е поправено. А можно е и да расипале, побарај за нова верзија.
Следен пат ако надогрдуваш биос читај ги овие работи.

И за секој случај врати ги вредностите на Бисост во фабричките. Clear CMOS преку копче или џампер (на матичната).
После намести си она РАИД или AHCI ако треба (фабрички се мести на ИДЕ) и не менувај клокови. Нека се стартува ОС.

Ако ништо не тргни, земи ја во предвид и опцијата да се вратиш на старата верзија на биосот.

Ако ништо не тргни, земи ја во предвид и опцијата да се вратиш на старата верзија на биосот.

Тоа малце потешко.

Инаку 20 степена idle е нереална температура, па и 30c до некаде. Батали ги ти температурите во биос, види што ке ти кажат Everest или Speedfan.

Значи елементот со упдејти за точно читање на термисторите го има на секоја верзиа на биос после првата ... Ова шо ти го вели Sephiroth е точно ...

Значи чисто колку за памтење , се зема за правило дека работна температура на процесор ( независно кој кулер го користиш ) неможи да биди пониска од амбиенталната температура ( температурата на просториата ) а најчесто е околу 5 -6 степени над амбиентална на idle . Ова важи за сите процесори од 65 nm надолу ... Пред то ( 90 nm , 130 nm ) беше обично 8 - 10 степени при Idle.
Е сега ако ти показва температура пониска од собната значи дека биосот има проблем со детекциата на термисторите . За попросто Ако температурата во собата ти е 25 степени , значи процесорот би требало да е некаде накај 30 , нема шанса со воздушно ладење да е пониска од 27 - 28 . Ако ти показва пониска значи не чита ко шо треба програмата или биосот .

Имам Vaio vgn-fz31m и чепкав по опциите на графичката ама ништо.А инаку кабелот го поврзав со двд плеерот кој исто така има HDMI port и си работи
LG ти е телевизорот?
ако ти е LG пиши кој модел?...

јас имав ист проблем со LG (не го познаваше лаптопот, викаше No signal) и го решив со прилично проста процедура... =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom