Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не си грешка. За таа графичка, симни си ги БАШ овие драјвери: NVIDIA 77.77

Избриши ги старите, инсталирај ги овие, и направи го истото што ти го кажав. Решен проблем :)

Пред тоа имав драјвери 93.71 или така нешто, не се сеќавам. Ги избришав тие, ги инсталирав 77.77, ама не палит, пак е исто како порано :toe: Еве и скриншот како е направено
http://i223.photobucket.com/albums/dd113/mandalo89/kaka.jpg

Пред тоа имав драјвери 93.71 или така нешто, не се сеќавам. Ги избришав тие, ги инсталирав 77.77, ама не палит, пак е исто како порано :toe: Еве и скриншот како е направено
http://i223.photobucket.com/albums/dd113/mandalo89/kaka.jpg

Ај место S-VIDEO стави го тоа другото, забораив како се викаше, како жолто кругче е. Тоа ќе да е. Ако не ти е таков кабелот, драјверите си имаат BUG :)

Ај место S-VIDEO стави го тоа другото, забораив како се викаше, како жолто кругче е. Тоа ќе да е. Ако не ти е таков кабелот, драјверите си имаат BUG :)

Проблем солвд :) Тоа што ми кажа место S-VIDEO, Composite Video-out со тоа жолтото крукче и тука ми помогна и еден другар, ми рече да барам јапонски сигнал пошто телевизорот е Панасоник, па на G-PAL(Singapore) фати и сега си има боја и све боје лепо му стоје :) Тенк ју вери мач Корун

Дали има некој искуство со праќање на хардвер или што било преку ЕМС или преку обична пошта? Итно е :)
Исто така, дали е исто ако некој праќа од Охрид до Скопје, или од Велес до Скопје?

Brightness на мониторот ми е до даска. Али пак многу е темно. Знае некој како да напраам сликата да биде посветла пошо многу ме нервира. Може преку Control Panel или иам проблем со мониторот. PLZ help! Можда ја утнав темата али Sorry!

Brightness на мониторот ми е до даска. Али пак многу е темно. Знае некој како да напраам сликата да биде посветла пошо многу ме нервира. Може преку Control Panel или иам проблем со мониторот. PLZ help! Можда ја утнав темата али Sorry!
Јас имав сличен проблем на лаптопот и испадна дека било до драјверот од графичката...Пробај, симни си нови драјвери...

Отиди на пропертис на графичката, таму имаш повеќе опции за ова. Brightness, Gamma.....

grafickapk9.png

Еве мислам дека ова помага!

grafickapk9.png

Еве мислам дека ова помага!

Дали приметуваш дека немаш инсталирано драјвери од графичката?????

Овие ти се драјвери по default што ги дава windowsot колку да ти работи мониторот.

Побарај си на интернет драјвери за графичката, инсталирај ги, па после отиди тука, и ќе имаш уште некој таб плус, и таму ќе имаш да си чепкаш :helou:

Отиди на google и пиши download radeon 9600 drivers. Што ќе ти најде, симни ги и инсталирај ги. Би требало да ти побара рестарт после тоа, и нема да имаш проблем.

Имам лап топ Simens amilo li 2727 сакам да му ставаm xp ама не можам да најдам драјвери ..... плс хелп :smir:

Имам лап топ Simens amilo li 2727 сакам да му ставаm xp ама не можам да најдам драјвери ..... плс хелп :smir:

Пообјасни го овој дел, што врска има тој со тоа што сакаш да му стаиш ХР?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom