Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
restart pravi ama pak si e isto,znaci se raboti samo monitorot ne se vklucuva...

Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.

А да провериш на друг монитор?

Ако не, можно е да е рокната графичката.
И тоа бучењето, објасни го.... бучи како пребрзо да врти кулерот или?

И како знаеш дека работи графичката?

Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.

отвори го,и провери дали графичката е на своето место, види дали добро лежи на слотот де... ја имав таков проблем,од силен удар графичката малце се изместила и иста работа беше...

отвори го,и провери дали графичката е на своето место, види дали добро лежи на слотот де... ја имав таков проблем,од силен удар графичката малце се изместила и иста работа беше...

kaj mene e toa,se izmestuva grafickata,ama ne mi e jasno kako moze da se izmesti grafickata ako nisto ne se pomrdnuva,ne se otvara kukisteto i sl.

kaj mene e toa,se izmestuva grafickata,ama ne mi e jasno kako moze da se izmesti grafickata ako nisto ne se pomrdnuva,ne se otvara kukisteto i sl.

Moze ako mnogu silno go butas kabelot od monitorot vo grafickata.

А бе работи кулерот од графичката, шо според тоа најверојатно работи и графичката шо знам. Иначе бучи доста силно, од 1 од кулерите е. Дајте пример, шо би мозело ако е од процесор, а шо ако бучи силно од ЦПУ. Бичењето ми личи на пребрзо вртење на Кулер(ама не знам од која). Графичката е нова, да и се поплукам.

А бе работи кулерот од графичката, шо според тоа најверојатно работи и графичката шо знам. Иначе бучи доста силно, од 1 од кулерите е. Дајте пример, шо би мозело ако е од процесор, а шо ако бучи силно од ЦПУ. Бичењето ми личи на пребрзо вртење на Кулер(ама не знам од која). Графичката е нова, да и се поплукам.

A da otvoris i da zacistis se tamu? I kulerite podnamesti gi, i vidi koj buci i zasto. I grafickata izvadi ja, iscisti ja ubavo i stavi ja pak ama ubavo.

Abe aj kazejtemi so e so mojov pc.Mi isklucvese monitorot i pisese notresponding videodrivers,sto drajveri probav nisto ne fate,ja odnesov na servis grafickava mi rekoa si e ok,pak ja kladov go preinstlirav winot i sega koga ke odam igri da igram ke vlezit i mesat boi a i na desktop isto taka ke vidite na slikata,a i ne mozam da odam rejting na windowsov 7,ke zakocit do kaj dx3d nekako i ne mrdat,dali e od grafickata ili nesto dr kazejte odma da menvam graficka,zosto to so ke namislam to pram ke kupam graficka a ke izlezit ne e problemot vo grafickata.

Стави виста (почекај од вин 7 да излезе финалната верзија), исчистија графичката можно е да прегрева, не ја оверклокувај.

Brat i vist akaldov i sve i ne ja imam overklokuvano i nova perka kladov golema i pak dzabe si e a na servis mi velat e ok grafickata mozit da e do monitorot.

Нема шанси да е мониторот. Она најчесто се појавува кога графичката прегрева, а графичка прегрева најчесто кога е овеклкувана.

За мониторот лесно се проверува. Да се стави на друг комјутер со друфа графичка.
А за графичкава, како што ти кажав, исчисти ја. (и што ти значи си ставил нова перка, нов ладилник?) Пробај со најнови драјвери. и тоа.

Можно и графичката да нема добар контакт со матичната. Вака преку форум тешко е да се дијагностицира. Дали е графичката, дали е матичната, или софтверот. Тешко преку форум.

90 % е графичката како што кажа бибил прегрева премногу или кулерчето не работи се јавуват овие пречки исто може и несодветни драјвери да биде инсталирано бришено по 10 пати, или па да си го мрднал бирото па да се изместила графичката да нема добар контакт и слични срања
Иначе мониторот нема веза со вакви пречки или нема слика или мртви пиксели или па боја мењавање да се прелева како пукнат да биде

А и стави поголема слика да се види поубаво

Ако врти вентилаторот не мора да значи дека работи исправно и графичкиот чип!

А тоа што ти бучи..........најверојатно перката не лежи добро на осовинката па со време се разлокало лежиштето се јавил зазор, тој предизвикува фрлање т.е. неизбалансираност на перката, фрлањето предизвикува „удари’’ и ете ти ја буката.
Солуција....земи мерки и елекрични карактеристики од вентилаторите и купи си некои поквалитетни!

Друга алтернатива.......стави поголеми пасивни ладилници и квалитетен тивок вентилатор на куќиштето!

Brat i vist akaldov i sve i ne ja imam overklokuvano i nova perka kladov golema i pak dzabe si e a na servis mi velat e ok grafickata mozit da e do monitorot.

Кај го носиш на сервис, пиши тука да знаат другиве да не одат таму.

Графичката ќе да ти е пред канта и чека да биде фрлена :)

Ако можеш, најубаво е да ја провериш на друг РС, да видиш дали ќе биде се како што треба (што не верувам).

Korun imas pravo grafickata e a ko ja odnesov na servis rekoa ne,eden drugar mi dade gf7300 gt ama nesto lini se pokazvea koga pred logoto od winot da mi izlezit instalirav drajveri i sega se si e ok samo so ne mozam source na najaka da ja igram.Ajde sega davajte ceni za graficki do tri iljadi denari.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom